הלכתי לעשות טסט

pj mymon

New member
הלכתי לעשות טסט

טוב זאת הפעם הראשונה שאני הלכתי לעשות טסט.. לחיפושית בכל אופן... התחלתי את "המסלול" הכל טוב ויפה..ואז הגעתי ל"בור"... ושם הכשילו אותי על נזילה מהתיבת הגה.. מיסבי גלגלים... קיצר באותו יום, בעזרת הדרכה טלפונית מבני, פירקתי את תיבת ההגה ושלחתי אותה לשיפוץ.. הייתי קונה חדשה אבל אין לי כסף בנתיים.. מקווה לעבור את הטסט החוזר... דרך אגב, עשיתי במכון הרישוי דביר שבאשקלון.. שאלה נוספת היא, כמה בד"כ עולה אישור רכב מיושן?.

ps9999

New member
בקשר לתיבת הגה

יש לי אחת שגם כנראה צריכה טיפול או החלפה... -ההגה מסתובב קשה (יחסית לחיפושיות אחרות שנהגתי) תוכל לתת קצת טיפים לפירוק? איפה שולחים לשיפוץ? כמה עולה לשפץ? כמה עולה חדשה? תודה

bug1973

New member
גם בקשר לתיבת הגה:

איך אני יכול לדעת אם התיבה שלי צריכה החלפה /תיקון או שזה בורג משוחרר? כאשר אני שובר את ההגה שמאלה עד הסוף או ימינה, כשאני מנסה לסובב חזרה למצב ישר אז יש מן חופש כזה שההגה מסתובב על ריק ואז יש רעש של ברזל שפוגע בפח . האם זה עניין של כיוון וחיזוק ברגים?

pj mymon

New member
תיבת הגה

ללינקר מגיע בסוף השבוע תיבות הגה חדשות.. הוא רוצה על אחת 800 שקל... בקשר לשיפוץ, אני עדיין לא יודע את המחיר.. יש לדוד שלי חנות חלקי חילוף בדרום.. אז הוא סידר לי את זה.. בקשר לפירוק שלה, הייתי מעדיף שמישהו שיותר מבין יסביר.. אני דיי חדש בתחום החיפושיות..

kitt

New member
אתה צריך אישור מוסך מורשה על תיקון תיבת ההגה

בטסט החוזר, בלי זה לא יכניסו אותך אפילו.

eazrieli

New member
מאיפו אתה מביא את זה

אין צורך לעשות כוון פרונט אחרי החלפת תיבת הגה. עם כל הכבוד אבל בחיפושית גרמניה אין כוון פרונט. הדבר היחיד שצריך לעשות זה ברגע שמחליפים תפוחים במערכת ההיגוי להחזיר אותם למקום (כריכות לספור). המוט המקשר בין תיבת ההילוכים לבין מוטות ההיגוי מכוון ע"י שגם כך שלא ניתן להתבלבל שמחזירים את המוט. מה שכן חשוב זה לסמן את זוית ההגה אחרת יהיו מספר סיבובי ניסיון לכוון את ההגה. אז בקשה קטנה לפעם הבאה לא לבלבל אנשים. אולי עם זה היה 1302 או 1303 יש כווני פרונט אבל פו מדובר בחיפושית גרמניה ערן

דרור 914

New member
../images/Emo6.gif ערן אח שלי המצאתה מוט חדש בחיפושית

ולא מספיק לספור כריכות עם גם החלפת את התיבה צריך למדוד tow in \ tow out יש מצב שהתיבה זזה קצת ממקומה הישן.

eazrieli

New member
לא ידעתי איך לקרוא לילד

בקיצור החתיכת יצקת שיושבת על התיבה ומימנה יוצאים שתי המוטות אל King Pinion והמבין יבין. לגבי תזוזה של התיבה אין מצב - יש בליטות על מוט הפיטול כך שלא ניתן למקם אותה ימינה שמאלה או בסיבוב מיותר. הגרמנים יודעים לעשות הכל כמעט מושלם (אותנו לא השמידו). ערן

דרור 914

New member
וואלה אני אפילו לא זוכר מאיפה אני

יודע את זה, תשאל מוסכניקים וותיקים פעם כל הלכסיקון שלהם היה על בסיס מילים בגרמנית.

פיטמן והידר

אחת מחוברת להגה ומזיזה את המוט היגוי ,והשניה מקבילה לה בצד שני של הרכב . (כל זה לפי מדריכי נהיגה מבצעית)

דרור 914

New member
ואותנו הם לא הישמידו כי

אנחנו יותר חכמים! זה למה אנחנו מאלתרים כל הזמן עם החיפושיות שלנו.

pj mymon

New member
תיבת הגה

היום החזרתי את תיבת ההגה.. היה לי קצת סיפור אבל הסתדרתי.. טוב שיש שלוש מסוכניקים במשפחה.. בן דוד שלי נעשה במומחה.. ואם מישהו צריך פירוק של תיבת ההגה באזור הדרום, אולי הוא יוכל לעזור.. יש לי שאלה... צריכים לשים שמן בתיבת ההגה או לא?..

kitt

New member
כיוון toe in/toe out זה בדיוק כיוון פרונט,

ויש לבצע כיוון פרונט בדיקה או כיוון זה ממש לא עקרוני, לוקח אותו זמן מתבצע באותו מקום, בכל פעם שנוגעים במשהו ששיך למערכת ההגה: תיבת הגה, החלפת בולמי זעזועים, החלפת תפוחים. ספירת כריכות היא שיטה חמודה אבל לא אמינה, כי אתה לא יכול להבדיל בין 5 וחצי כריכות ל5.57 כריכות, ויש הבדל בכיוון של הגלגלים בין השניים.

eazrieli

New member
אתה סוטה מהנושא

בהחלפת תיבת הגה לא צריך לעשות כוון במערכת ההיגוי. תגיד לי שאתה מחליף BALL JOINTS (תפוחים) במערכת ההיגוי הדרך הקלה ביותר להחזיר למקום וזה נעשה ע"י ספירת כריכות על תדבר איתי על 7 מאיות הכריכה - צר לי אבל כנראה הניסיון שלך בטולרנסים מכנים לא עשיר במיוחד. כן אם אחליף BALL JOINT במערכת ההיגוי אני אבדוק שהאוטו לא סוטה ימינה ושמאלה. אבל שוב אומר פעם שלישית דברנו על תיבת הגה ואין צורך בנוסף אם אתה רוצה לבזבז את כספך, לפי הרשימה שנתתה גם שתמלא לחץ אויר תבדוק פרונט. כך קישור ותראה איך עושים ולא צריך כוון פרונט. שנה וחצי היפיפיה נוסעת בלי שום שחיקה אסימטרית של הצמיגים. שהיה בהצלחה ערן

kitt

New member
כל אחד ושיקוליו, החיים שלי שווים לי יותר מ200

ש"ח שעולה לי בדיקה וכיוון פרונט.

למעלה