הלכתי לאיבוד

idonknow

New member
הלכתי לאיבוד

בחודש האחרון כבר שכחתי מי אני ומה אני אוהבת ומה אני רוצה ולאן אני הולכת. כאילו אין לי שום כיוון, תלושה לגמרי בלי שום תכנית מציאותית. אני מרגישה שאני לא עושה עם עצמי כלום,לא מתקדמת וגם לא מנסה, מתחפרת בתוך עצמי ובתוך רחמים עצמיים ודיכאון נוראי שכבר הרבה זמן לא חוויתי. אני רוצה הכל ואני לא רוצה כלום. מידי פעם אני יוצאת קצת החוצה, כדי לזכור שיש חיים בחוץ,מפזרת קצת מעצמי(שיזכרו שאני עוד חיה), נוגעת פה ושם בתכניות שנגנזו מראש תודות לאי ההתמדה שלי. אני מרגישה כמו בטטה אומללה ובכיינית,וזה מגעיל אותי. לא אוהבת להיות כזאת. לא חושבת שהייתי כזאת מתישהוא(ברמה כזאת, הכוונה). גם כשהייתי במצב רע בעבר, לא קברתי את עצמי באמת. אבל עכשיו אני עושה את זה. בוכה הרבה. בעיקר בוכה. לפעמים אני לא יודעת גם למה. כל המצב הזה, של חוסר בטחון מוחלט, גורם לי לחשוב, אולי עשיתי כמה טעויות, אולי אני נענשת על משהו. זה מצב מביך קצת לא? אם אני לא מאמינה, מה בדיוק מעניש אותי? ממה אני מפחדת? ממי? יש כמה אנשים טובים בחיים שלי,והם מנסים לעזור, ואני חושבת,שאם הייתי מכירה מישהי כמוני לא הייתי טורחת במיוחד. הייתי יורקת עלייה בבוז ואומרת לה לקחת את עצמה בידיים.כי באמת, טכנית, אני במצב יותר טוב מהרבה אנשים אחרים שאני מכירה. זה גורם לי להעריך ולאהוב אותם אפילו יותר. הם לא מוותרים עליי. אבל הפואנטה היא,שהאומללות הורגת,שורפת ושוברת לאלפי חתיכות קטנות ומגעילות שנדבקות לך לרגליים ולא נותנות לזוז. ואני לא מצליחה להבין, מה עושים עם זה? (אם בכלל יש מה..)

מעציב לקרוא

אני לא מכירה אותך, אבל לפעמים יש צורך לפנות לעזרה רפואית. זו לא בושה. את מתארת מצב נפשי גרוע, וניתן לעזור לך. אני לא רופאה, אלא קוראת אותך בפורום וביקשת עצה- זו לדעתי העצה שאת צריכה. מה שתעשי עם זה- זה כבר נתון לשיקולך. לדעתי, דבר כזה בלתי אפשרי לפתור בפורום.

../images/Emo140.gif

אני לא מכירה אותך אבל מכירה מאד את ההרגשה. מה שצריך לעשות זה להיות עסוקה כמה שיותר ולחשוב כמה שפחות... עד כמה שזה אפשרי, וכמובן, לחכות שזה יעבור. בנוסף, קבלי את כל אהבה והתמיכה שאת יכולה לקבל מהחברים שלך. נכון, אולי לא כיף להיות איתך עכשיו אבל תחשבי על זה שהם אוהבים אותך ומוכנים להיות איתך בתקופה קשה ותתנחמי בזה שכשתצאי מזה את תהיי לעזר להם בדברים אחרים. אגב, זה שלאנשים יש צרות יותר גדולות משלך לא מקטין את הצרות שלך. היי חזקה!

סיטרא

New member
קרה

גם לי איזה פעם, אולי אפילו פעמיים. תקופות שכאלה; מגיע בלי התראה והולך בלי התראה. את עוד תראי שזה יעבור לך פתאום.

מתלבט13

New member
../images/Emo140.gif

את לא מאמינה אבל בתוך הראש שלך האלוהים קיים. זה נכנס לנו מגיל אפס עם החינוך, ולא יוצא בקלות. אנחנו בני אדם עם רגשות. מחשבים לא נשברים (או שכן). לבני אדם יש רגשות ולפעמים הרגשות האלה חריפים. זה שאת טכנית במצב טוב, לא משליך על ההרגשה. הרגשה רעה היא הרגשה רעה. ולא מודדים את זה במה יש ואין לך. הלגיטימיות של הרגשות שלך אינה תלויה באם יש לך קורת גג או לא. הרגשה מחורבנת היא מחורבנת בגלל שהיא כזו. פשוט. לא? עוד תהיי מאושרת.

היי

תנסי להיזכר בימים יפים יותר שהיו לך. עם הזמן הם יחזרו. תחזיקי מעמד

uri80

New member
זה קורה להמון אנשים, לא רק לך.

ואני יודע שצרת רבים נחמת טפשים, אבל בכל זאת, אולי העובדה שאת לא לבד בענין תעזור קצת. לא מאמין ביותר מדי עזרה דרך הרשת, כמה עצות וירטואליות הן לא מה שיעזרו כאן יותר מדי אבל בכל זאת, הרבה מן הדברים תלויים בך. אולי הייתי מנסה לעשות רשימה של הדברים שאני רוצה, דברים שאני אוהב וכו'. מנסה לגשת אליהם אחד אחד ובהדרגה. לנסות להשיג הכל בבת אחת לא יעזור אבל כשהדברים מתחלקים לדברים קטנים יותר זה הופך אפשרי פתאום. רק צריך לזכור להיות מוכנים לכך שלא הכל יצליח מיד, שחלק מהדברים עלולים גם לא להצליח או לקחת זמן רב יותר מהמתוכנן ובכל זאת לא להתיאש. להתאים את עצמך למה שקורה ולמצב הקיים, לנסות להסתגל. המצב הזה זמני וכמו כל דבר אחר - הוא יעבור לבסוף.

idonknow

New member
אני חושבת

שכשאין לך מקום אחר לפנות אליו, עצות וירטואליות הן הכל.. תודה לך

הלכת לאיבוד?

אני אהיה עכשיו נודניקית. אולי גם תחשבי שאני דוחפת את האף שלי לעניינים לא שלי, אבל דווקא בגלל שכל שאר התגובות בפורום היו מרגיעות בנוסח: שהכל יסתדר לבד מעצמו, שגם לנו יש רגעים כאלה, וכדומה, דווקא משום כך אני לוקחת על עצמי תפקיד מנוגד. גם אם תשנאי אותי ותחשבי שאני רעה, אני את דעתי חייבת לכתוב לך. דווקא משום שאני דואגת לך ורוצה בטובתך. אידונו חמודה, כשלאדם יש לחץ דם גבוה, הוא לא מרגיש טוב, מרגיש לחץ בעיניים, וסחרחורת, האם תאמרי לו לא לדאוג, שזה קורה לפעמים? שיש עוד אנשים שסובלים מזה בדיוק? שעוד מעט הוא ירגיש טוב? והוא ממשיך להרגיש ברע כבר חודש!! וזה לא עובר מעצמו! כך גם אצלך. ההרגשה הרעה שלך אינה עוברת מעצמה, בעצמך סיפרת שאת סובלת לא שבוע ולא שבועיים, אלא חודש! במצב כזה, אני ממליצה לך לגשת לרופא (אפילו רופא משפחה, כזה שהולכים אליו כשיש לך כאב גרון ושיעול) ופשוט להפתח לפניו ולספר לו בדיוק את מה שאת עוברת. למה שתמשיכי להרגיש כל כך רע עם עצמך? בייחוד שיש היום תשובה לבעיה?! לשמחתי, מעולם לא סבלתי מהתופעות שאת סובלת, אך אני קרובה מאוד לאדם שכן. בניגוד אלייך, חברתי הטובה נוטלת כדורים, והיא מרגישה נפלא. כדורים שמשפיעים על ההרגשה בתוך שלושה שבועות מהיום שמתחילים לקחת אותם. יכול להיות שזה יהיה רק טיפול לזמן קצר וזהו. לא תצטרכי לקחת אותם לאורך שנים. אדונו, לא תמיד - דעת הרוב היא הנכונה. אני מאחלת לך חיים מאושרים באמת ושאכן תקחי את ההחלטה הנכונה, כי מדובר כאן בחיים שלך! (אולי תחשבו שהייתי צריכה לכתוב לה את ההודעה הזו באופן פרטי, אבל אני כותבת את זה דווקא כאן, כדי שאנשים נוספים שקוראים ואולי מתחבטים באותה בעייה, וקוראים דעות אחרות שהתפרסמו כאן, יקראו גם את דעתי שהיא חשובה ביותר ולא יהססו לגשת לעזרה רפואית. אני שלמה מאוד עם ההחלטה שלי)

soelistit

New member
מתוקה../images/Emo24.gif

כפי שכתבו כאן רבים וטובים ממני - זו תחושה קולקטיבית שמאפיינת את כולנו לפרקים... אל תלחצי מזה - ואל תבואי לעצמך בטענות. פשוט היי מחוברת למה שאת אוהבת - ונחושה בדעתך להנות ממה שאת עשויה להנות ממנו.... ותזכרי - זה תקופתי, ובר-חלוף.... ותזכרי עוד משו - וזה בניגוד למה שכתבו כאן - אני כן סבורה שניתן לקבל חיזוקים גם וירטואליים - וכאלה אני שולחת לך עם המון חיבוקים ונשיקות חמות.....

הי

כמו כולם גם אני רוצה לחזק ולעודד ולתת לך חיבוק ענק מכאן שזו תקופה כזו ויש את זה לכולם עליות וירידות וגם לי וזה יעבור תהיי חזקה ותרגישי טוב

idonknow

New member
תודה מותק!../images/Emo24.gif

ורק שתדעי לך, ממש התלהבתי ממך כשנפגשנו. לא יודעת, נראית לי בנאדם כיפי :)

uri80

New member
הסתייגות:

אני מאד לא מתלהב מכדורים למיניהם ושאר תרופות. יש מקרים שבהם צריך אותם, אבל לא הייתי ממהר לשלוח אנשים לקבל תרופות שעלולות להשפיע עליהם בצורה שונה. במיוחד לא באמצעות תגובות באינטרנט סטייל ורדה רזיאל ז'קונט. אולי זה בגלל שאני לא מתלהב באופן כללי מפסיכיאטרים למיניהם שלא לדבר כלל על כך שלא בטוח שהם יודעים מה הם עושים. נראה שזה משתנה עם השנים ועם האופנות. הקיצר, ככל שזה אפשרי -לא לכדורים.

מסתייג ממה?

הידע שלך בנושא שואף לאפס. ואתה לא יוצא דופן. אנחנו די ממהרים להסתייג ממחלת נפש. יש כל כך הרבה דעות קדומות על הנושא וסטיגמה על לקיחת תרופות מסוג זה. שולחת אותך למבחן קטן: שאלון ידע על דיכאון – עד כמה את יודע על דיכאון שים לב לשאלות 8 ו9 שאלה – מה מהבאים עלול להזיק לחברך המדוכא? א. לומר לו ש"יצא מזה" ב. לנתח בפרוטרוט את הבעיה שלו ג. לקבוע פעילויות מהנות ד. תשובות א' וב' התשובה הנכונה ד' – תשובות א' וב' 9. שאלה – אילו מהמשפטים הבאים מתאר בצורה הטובה ביותר את ה דיכאון ? א. התפרצות רגשית פתאומית ב. הכול בראש שלך ג. מחלה אמיתית שמשפיעה על הגוף והנפש ד. סיבה טובה להתחבא בחדר התשובה הנכונה ג' - מחלה אמיתית שמשפיעה על הגוף והנפש ואני חוזרת ואומרת שוב: כמו שבמחלה גופנית לא תאמר לאדם שהוא "יצא מזה" בכוחות עצמו, כך גם במחלה הזו. מציעה לך לקרוא את המאמר מתחילתו ועד סופו אחרי שתבחן את עצמך.

uri80

New member
בוקר אור גם לך

קודם כל, אני לא פסיכולוג ולא פסיכיאטר ובהחלט, הידע שלי בנושא לא רב במיוחד. לכל היותר נתקלתי בו בעבר כשלקחתי איזה קורס יסוד קליל במבוא לפסיכולוגיה וגם שם הנושאים שנתקלתי בהם גרמו לי להתפלא. אולי זה בגלל שאני בא מתחום המדעים המדויקים שם אנשים באמת מבינים מה הם עושים, אבל בכל מה שקשור לפסיכולוגיה ופסיכיאטריה, הם עדיין עושים ניסויים באפלה, ומסתבר גם שכל כמה שנים יש אופנות חדשות כשהתאוריות בפסיכולוגיה משתנות. תכל'ס, אין היום הבנה מעמיקה וברורה מספיק של הסיבות לדיכאון. בהחלט יש אנשים שטיפול תרופתי יכול לעזור להם. אין לי מושג אם זה המקרה וגם לך לא, בפרט לא לאחר תגובה קצרה באינטרנט. לא תמיד משתמשים בטיפול תרופתי והוא לא מתאים לכולם, מה עוד שיש לו תופעות לוואי שלא טרחת לציין כמובן. בתרופות הנפוצות למניעת דיכאון למיניהן (ביניהן גם הפרוזק הנפוץ יחסית) שמתחילות להשפיע לאחר שבועיים שלוש יש גם תופעות לוואי שמתגלות לאורך זמן, לעיתים דווקא החמרה של תופעות הדיכאון המקוריות, שלא לדבר על כך שבודקים גם קשר להופעה של מחשבות אובדניות לפעמים. אז לא, אני לא מתלהב יותר מדי מתרופות למיניהן, ובטח ובטח שלא על סמך יעוץ על רגל אחת באינטרנט, כשלאף אחד כאן אין ממש מושג מעמיק מדי בכך.

למעלה