הלכנו לקנות מדים

Forever Mom

New member
הלכנו לקנות מדים

מדים לכתה א בשביל הגדולה. שנת הלימודים מתחילה פה בינואר, אז החלטתי להקדים את ההמון ולקחנו חצי יום חופש והלכנו לקנות מדים. קנינו חצאיות פליסה וחולצות לבנות ובגד ים ומגבת בצבעי בית הספר (אפור וכחול) ומעיל ניילון כזה עם שם בית הספר ובלייזר ועניבה וכמובן קשת לשיער בצבעי בית הספר ומדים מיוחדים לשיעורי ספורט. היא הסתובבה כל אחר הצהריים בבית עם המדים (שכמובן גדולים עליה). נותר לקנות נעלי בובה שחורות וגרביים לבנות עד הברך. זה דוקא יפה אפרופו שובניזם - היתה אופציה למכנסיים. אבל הן ממש מגעילות. עשויות מבד קשה שכזה עם גומי מכוער. כמובן שהיא לא רצתה בשום פנים ואופן. אני משוכנעת שקברניטי בית הספר (שהם בטח גברים זקנים) לא ממש מעוניינים בבנות במכנסיים, אז הם מצאו פתרון - מכנסיים שאף בת לא תרצה ללבוש. מה שמביא אותן ללבוש חצאיות קצרצרות. זאת תאורית הקונספירציה שלי לערב זה....

falkor11

New member
איזה מרגש. זוכרת כמה התלהבתי לראות ילדות במדי

בי"ס אי פעם כשהייתי באיזורך.... מצחיק שאפילו הקשת לשיער צריכה להיות בצבע מתאים. שיהיה בהצלחה לקטנה

rivelino

New member
בהצלחה בכיתה א ושאלה

איך מתנהלת שנת הלימודים אצלכם מבחינת החופשות? מסקרן אותי לדעת איך זה בהשוואה לישראל.

shtuli

New member
איזו התרגשות! את חייבת לנו תמונה

Forever Mom

New member
הייתן חושבות

שעם כל המדים הללו יהיו פחות דרמות לגבי מה לובשים לבי"הס, אבל חברות מדווחות שעדיין יש מקום לויכוחים על מה ללבוש. שנת הלימודים מתחילה באמצע ינואר ומסתיימת בתחילת דצמבר.החופש הגדול הוא מ א ו ד גדול (6 שבועות ללא שום מסגרת שהיא) והוא נופל על חופשת הכריסמס שפה היא בקיץ. שנה"ל מחולקת לסמסטרים, מכיון שמדובר בבי"ס פרטי אז הוא אמנם מנסה להתאים את עצמו לחופשות הלימודים של בתי הספר הציבוריים - אבל זה יוצא בערך...חלק מבתי ספר יש שלושה סמסטרים, לחלקם 4 ובין כל סמסטר יש חופש של שלושה שבועות בערך.

פישים

New member
קשת, בגד ים ומגבת בצבעי בית ספר?

אצלנו יש רק חולצות בית ספר - ללא הגבלת צבעים (למעט התעמלות - באופן הזוי מדובר בחולצות לבנות, כמובן שהן עם כתמים שלא יורדים כמעט מהשבוע הראשון). דווקא מאד מפשט את העניין...

Forever Mom

New member
גם פה

מדי הספורט הם לבנים. מכנסיים וחולצה לבנים.... כמו שכבר אמרתי - ללא ספק הוגי רעיון המדים הם גברים אשמאים זקנים. אני כן בעד המדים. ההגבלה היא לא רק על הבגדים אלא על המראה בכלל. אסור תכשיטים למעט עגילים צמודים לאוזן, אסור לצבוע את השיער, מותר קשת וגומיות וסיכות לשיער בצבע שחור או כסף. את יודעת איפה בכל זאת הילדים מוצאים מקום לביטוי אישי - בתיק האוכל. אין שום מגבלת צבע/ דוגמה על תיק האוכל.

תתחדשו ובהצלחה בכיתה א'

היינו עכשיו כמה חודשים בטיול באוסטרליה זה היה מאד מאד חמוד לראות את הילדים בתלבושות ביה"ס סטייל בריטניה של המאה ה-19 אבל הגדולה שלי הודיעה לי שהיא אישית בשום פנים ואופן לא היה לובשת את "התחפושת המגוכחת הזו" (ציטוט של דבריה) האמת, הגיע הזמן שיתקדמו למאה ה-21
אפשר שתהיה תלבושת ביה"ס כוללת ומחמירה, אבל אפשר גם שהיא תורכב מג'ינס וטי-שירט.. דרך אגב, השיטה האוסטרלית של 4 סימסטרים (10 שבועות לימוד ואז שבועיים חופש+חופש גדול) נשמעת לי מאד הגיונית ומוצלחת

למעלה