---הלכות "ממשיך"---

אליגטור

New member
---הלכות "ממשיך"---

נכון שאולי אני חוטא ולא משרשר בשרשור הענקי של שמירת נגיעה אך אני סבור שזה שווה הודעה חדשה. משהו קטן שאני לוקח את הזכויות אליו ביחד עם אדם נוסף. משהו קטן הקשור לעניין נגיעה. אין חולקים בעניין הנגיעה, כיום זה גם אופנה לא רק הלכה. מושג ושמו "ממשיך". המושג הזה מתחבר אולי לאנשים בעניינים אחרים- אני הכרתי אותו בענייני פינג-פונג בישיבה עם קיר מעל הראש, מה שמביא לכך שלפעמים הכדור קופץ גבוה, פוגע בקיר ונוחת על השולחן למרות שלפי חוקי הפיזיקה, ללא תקרה הכדור היה עף הרבה מעבר לשולחן ולכן בני ישיבה רבים שמשחקים פינג פונג בזמנם החופשי (אלה שחיים מהפסקה להפסקה), קראו לתופעה "ממשיך" ואסרו שימוש בה. אני וחברי החלטנו להחיל עניין זה על איסור נגיעה. ישנה תופעה מיוחדת בחברת הבני עקיבא הידועה לכל- שיטת ה"עקוף את הלכה" לפעמים גם בצורה לא מודעת. כיצד דבר זה קורה? בעיקר באיסור נגיעה- בנות ובנים שהם מספיק בני עקיביים, חייבים איכשהו לפגוע ולנגוע אחד בשני מבלי לנוגע אחד בשני. אך כאן באה ההלכה וקבעה שאסור! אז מה עושים? אפשר להרביץ באמצעות חפצים שונים. שיטת ה"עקוף את ההלכה" בעניין זה אומרת שבת אשר רוצה להחזיר לבן על אמירה מסוימת או סתם להשתעשע או אולי לסגור חשבון- וכן בן לבת (שלא יהיו אי-הבנות ח"ו)- משליכה עליו חפץ כמו נעל או מכה בו נחרצות עם חפץ דומגת בקבוק פלסטיק ריק (במקרה הטוב). הבן רוב הזמן משתעשע ומחזיר וכך נמשכת השרשרת. אך אליה וקוץ בה- יש עניין אשר נקרא רוח ההלכה! אז מהי רוח ההלכה בעניין שמירת נגיעה- אי יצירת מגע כלשהו! שיטת ה"עקוף את ההלכה" היא בהחלט שיטה מתוחכמת ומפרשת את ההלכה כך- אה, אסור ליצור מגע! וכאן בא הממשיך- חוקית העניין אולי יעבור, והכדור ינחת על השולחן כמו שעור הבת לא יגע בעור הבן או במלבושו- אז כאן באתי אני וחברי להחמיר ולאסור את ה"ממשיך"שלטעמנו אינו תואם את רוח ההלכה. כי מפאת חוקי הפיזיקה הכדור לא ינחת על השולחן ומפאת רוח ההלכה הבת אכן יוצרת מגע עם הבן! אז חברים וחברות- על כולנו לשמור את ה"ממשיך"למען חברה טובה יותר.

../images/Emo45.gif אני מסכים עם דבריך...

בס"ד אנשים צריכים להבין שאיסור נגיעה הוא בכדי למנוע דברים אחרים ולא רק הנגיעה עצמה אסורה.

למעלה