הלכות חופה...

הלכות חופה...

הי :) אני מתחתנת ב"ה ביוני הקרוב ויש לי מספר שאלות: 1. נהוג ששני האבות מלווים את החתן ושתי האמהות את הכלה. לי אין אמא ולא אחות ולכן חשבתי לצעוד לחופה עם אבא שלי (והחתן עם ההורים שלו) או עם אמא שלו וחברה שלי - האם זה מקובל? 2. יש חלק בחופה בו האמא של הכלה נותנת לה לשתות. למי אפשר לתת את התפקיד הזה במצב שבו אין אם? 3. האם יש איסור או הוראות לגבי ביקור בבית קברות ביום החופה? 4. בחודש יוני (שעון קיץ) מתי השעה המאוחרת ביותר האפשרית לקיום חופה ביום שישי? 5. האם יש המלצות לרב מחתן באיזור רחובות? תודה גדולה ומזל טוב

לשאלותייך...

שלומים. א. מזל טוב ורוב אושר. ב. המדובר במנהג ולא בהלכה, המנהג הוא שבמקרה שאחד ההורים נפטר מכבדים זוג אחר להוביל את הכלה, אם יש לך אח נשוי דוד נשוי או זוג חברים. נהוג גם של לתת לזוג הנשוי נישואין שניים. ג. ניתן לבקש מאמא של החתן, או מזו שתלווה אותך או מכל אשה שתהיה מתחת לחופה. ד. רצוי להקדים לפחות ביום את ההליכה לבית העלמין, נהגו ללכת ולהזמין את (במקרה כשלך) האמא שתבוא ותשתתף בשמחתך. ה. רצוי שלא לאחר מחצות היום שזה בערך 13:30, בפרט אם ישתתפו אורחים מחוץ לעיר שיש לאפשר להם להגיע לביתם ולהתכונן לקראת שבת. ו. אין לי מושג, בררי בלשכת הרבנות המקומית. שוב, מזל טוב.

למעלה