הלך לעולמו ד"ר חיידר עבד אלשאפי

הלך לעולמו ד"ר חיידר עבד אלשאפי../images/Emo16.gif

רופא השיניים הזקן מעזה היה ראש המשלחת הראשונה הפלסטינית לשיחות עם ישראל במדריד. ממייסדי אש"פ וממבקרי יאסר ערפאת, עמד בראש הסהר האדום, ונדמה שתמיד, גם בימים השחורים ביותר של היחסים בין 2 העמים, שמר על ההגינות וההשקפות נטולות השנאה שלו. אללה ירחמו

aviadbarel

New member
מייסדי אש"פ

כלומר פורום במדינת ישראל מבכה את מותו של מחבל? אכן יום עצוב, אבל לא בגלל מותו של הטרוריסט, בגלל שאתה מצד אחד חי במדינה ומצד שני מעודד את פירוקה ואובדן הדרך.

mike00

New member
למען ההגינות חשוב לומר שהאיש בשנים האחרונות

באמת ניסה לגשר על הפערים ותמך בתהליך השלום בנוסף לעזרה הרפואית שהגיש לאוכלוסיה האזרחית באמצעות ארגון הסהר האדום שהוא היה אחד ממייסדיו... לעומת זאת הוא גם התחיל את דרכו כחבר בארגוני טרור ולא הסתיר את כעסו כלפי מצרים לאחר חתימת הסכם השלום וטען שהפקירה את הפלסטינים... צריך גם לדעת לתת קרדיט כשמגיע....

aviadbarel

New member
טוב

אז אחרי שהוא תכנן ואולי אף ביצע טרור, הוא החליט להיות איש שלום. זה יפה מאוד. עדיין מדובר במחבל. אם אני אסתובב לי ברחובות ישראל, אאנוס נשים ואח"כ ארצח אותן, במשך עשר שנים ואז אחליט להפסיק לאנוס ולרצוח, ולהתחיל להתנדב במרכז לנשים מוכות ובמרכז לנפגעות תקיפה מינית, האם זה הופך אותי לפחות אנס? פחות רוצח?

mike00

New member
האמת שזה לא יהפוך אותך לפחות

אנס או פחות רוצח אבל בהחלט יש להתחשב בשינוי שעבר עליך.. הוא שילם[אולי מעט מדי] עבור הפשעים שביצע ולאחר מכן החליט להתמסר לתהליך השלום.. אני מכבד אותו על החלק האחרון בחייו....אם כולם היו כאלה אולי היה יותר קל להגיע לשלום.. בסופו של דבר כל מי שנצטרך לדבר איתו נגוע בטרור,נהיה חייבים להתפשר לפחות פה כדי להתניע...

aviadbarel

New member
אוקיי על זה אני מסכים

חייבים להתפשר, אין טעם לעשות שלום עם מישהו שאנחנו חברים שלו.

למעלה