הליקובקטור...

הליקובקטור...

שלום לכולם,

בחרתי לטפל בחיידק דרך תזונה ולא לקחת את הטיפול האנטיביוטי

יש לכם המצלצות?

רותי 2905

New member
בהצלחה!

הייתי ממליצה לך ללכת לנטורופת מוסמך ולא לסמוך על התייעצות באינטרנט
לפי הנטורופתיה, הליקובקטר פילורי מעודד על חולשה של המעיים ומערכת העיכול, ומולץ לטפל בגורם לחולשה

טיפול בסיסי דרך תזונה:
- הפחתה במזונות מהחי
- הפחתת צריכת מזונות מעובדים, קמח וסוכר לבן וכל מה שמכביד על המעיים
- נטילת פרוביוטיקה

אלו ההמתצות הבסיסיות, וכדאי ללכת למטפל מוסמך שיתאים לך תפריט מותאם

Gidi Shemer

New member
רותי, מותר לשאול על הקשר למעיים

ועל עניין הקמח והסוכר הלבן?
לא שקמח או סוכר לבן הם טובים לנו, אבל מדוע הם מעודדים דווקא התנחלות ופעילות של הליקובקטר שהוא חיידק שפעיל בקיבה?

אני לא מתכוון להיכנס לדיון הארוך של בעד ונגד נטורופתיה, ואני גם מודע לעובדה שאנטיביוטיקה הרבה פעמים לא יעילה מול הליקובקרט. אני כן מנסה להבין מה עומד מאחורי ההמלצה להימנע מהמאכלים הנ"ל והקשר שלהם לקיבה.

תודה

רותי 2905

New member
מותר ורצוי תמיד לשאול

כך לפחות טוענים המרצים

אני באה מהעולם של הנטורופתיה ומאמינה בה
לפי הנטורופתיה מצב של חולי מעיד על חולשה של הגוף וצריך לדאוג לטפל במקור החולשה של הגוף ולא בסימפטום
מחלות שנגרמות מחיידקי מעיים בד"כ באים על רקע של חולשת מעיים ומערכת עיכול
ולכן כשאתה בא לטפל ולחזק את מערכת העיכול, מומלץ לפחות בשלב הטיפול להמעיט / להפחית בצריכת מזונות המכבידים על מערכת העיכול, שקמח וסוכר לבן הם חלק מהם

רותי 2905

New member
תיקון טעות

החלפתי בצורה עקבית בין המעיים לקיבה משום מה
למרות שהתכוונתי לקיבה

Gidi Shemer

New member
קודם כל תודה על התשובה ועל התיקון

אבל ברשותך, מדוע סוכר לדוגמא או חומר מהחי גורם לחולשת הקיבה? ואיך פרוביוטיקה משפיעה לטובה על הקיבה?

רותי 2905

New member
הם מכבידים על מערכת העיכול

חלבונים מהחי - בעיקר בשר מכבידים על מערכת העיכול

קמח לבן - הוא דל בסיבים תזונתיים ובאנזימים וכו' ולכן קשה לגוף להתמודד איתו,
סוכר לבן - כנ"ל

הבעיה במזונות המעובדים היא שהגוף צריך להפריש הרבה אנזימי עיכול ומינרלים שונים ע"מ לעכל אותם כי הם לא מכילים את האנזימים והמינרלים השונים
ובסופו של דבר הגוף רק מוציא ולא מקבל בתמורה ויטמינים, מינרלים וכו' והתהליך הזה מכביד על מערכת העיכול

אני לא אומרת כאן שמזונות ספציפיים גורמים לחולשה ספציפית (כמו שקופאין גורם לכאבי ראש) אלא אני באה מנקודת מוצא שיש כאן איזושהיא חולשה של מערכת העיכול בכללותה, ולכן קודם כל - אני מנסה להקל על מערכת העיכול

פרוביטיקה עוזרת להגן על הפלורה הטבעית של הגוף והיא מעולה למצבי חולשה ודלקת שבהם יש שיבוש בפלורה

Gidi Shemer

New member
רותי, כמה הערות

קודם כל, למערכת העיכול אין שום בעיה להתמודד עם סוכר וקמח לבן. היא מעכלת אותם בקלות. הבעיה היא שבקלות הם נכנסים כסוכרים לדם ושם כבר מדובר על פגיעה מסוג אחר. שוב, זה לא שאני חושב שמדובר במזונות טובים. אני פשוט לא מבין כיצד הם משפיעים על התנחלות של הליקובקטר בקיבה.

לגבי מזונות מעובדים, לא התייחסתי אליהם בשאלות שלי אמנם אבל לא כל כך הבנתי את העניין שהם לא מכילים אנזימים. גם אם הם היו מכילים אנזימים, האנזימים הללו, כמו כל האנזימים באוכל( הכי משובח שלא יהיה) היו מתפרקים בקיבה.

אני עדיין לא מבין (באמת) את הקשר בין הכבדה על מערכת העיכול ופלורה טבעית ובין הליקובקטר. הרי החיידקים במעיים, בעיקר במעי הגס שמושפעים מהפרוביוטיקה ובכלל ממה שאנחנו מכניסים לגופנו אינם חיים בקיבה. הם לא שורדים בקיבה. אם כך, כיצד נוכחותה של פלורה טובה (שהיא כמובן חשובה באופן כללי. אין על זה ויכוח) במעיים משפיעה לטובה או לרעה על יכולת התנחלות של חיידק בקיבה, לפני שהוא רואה שביב של מעיים או חיידקים אחרים?

רותי 2905

New member
חזרתי אליך באיחור

כי הלכתי לחפש תשובות

לגבי הפרוביוטיקה - בכל המקומות שהסתכלתי, היא נחשבת לרכיב חובה בטיפול במצבי חולשה ובמצבים דלקתיים של מערת העיכול
ההסבר שמופיע הוא - השמירה על הפלורה הטבעית של מערכת העיכול

לגבי קמח וסוכר לבן - הם נחשבים למזונות שמכבידים על מערכת העיכול כי אין להם כמעט ויטאליות (כח חיים) והם עברו הרבה מאוד תהליכי עיבוד
וגם - האנזימים מסייעים לפירוק האוכל בקיבה, וחסרונם מכביד על הקיבה

עניתי על הכל או שיש שאלות שפספסתי?

Gidi Shemer

New member
רותי, האמת שלא

אבל אם את מרגישה שהשאלות מעיקות תרגישי חופשי להתעלם.

אני מבין את ההשפעה של המוצרים שציינת על מערכת העיכול הכללית ועל הפלורה. לא משנה אם אני מסכים כרגע עם עניין כח החיים או לא, כי זה לא רלבנטי למה ששאלתי.

אני אנסה להסביר מה אני לא מבין ברמה יותר נקודתית ואקח לדוגמא את הפרוביוטיקה. כל המזון שאנחנו אוכלים עובר דרך הקיבה לכוון המעי הדק ואח"כ למעי הגס.

חיידקי פרוביוטיקה כמו חיידקים אחרים אינם פעילים בקיבה. הסביבה החומצית הגבוהה הורגת את רוב החידקים ואלו ששורדים אינם פעילים שם וממשיכים הלאה למעיים.
הליקובקטר הוא ייחודי מכיוון שיש לו מערכות שונות (חלקן לפחות די ידוע) שמאפשר לו להתנחל בתאים של דפנות הקיבה ולהתגונן מהסביבה החומצית. כלומר, הליקובקטר נשאר בתחנה א' כששאר החיידקים כבר ממשיכים לתחנה ב', ג', וד'.

השאלה היא כיצד חיידקים שפעילים במעיים (ובעיקר במעי הגס, התחנה הכמעט אחרונה במעי הגס) משפיעים על הליקובטר שנשאר בקיבה.

לגבי האנזימים בקיבה- בקיבה יש עיכול של חלבונים מהאוכל בעזרת פפסין, אנזים פרוטאוליטי שמופרש מתאי דפנות הקיבה. כיצד נוכחות או אי נוכחות של אנזימים באוכל שאנחנו אוכלים מסייעים לפירוק בקיבה?

רותי 2905

New member
ואם לא בא לי להתעלם?

נתת לי הרבה נקודות למחשבה
אחפש אתת התשובות
מאיפה אתה מוצא את השאלות?

Gidi Shemer

New member
אם לא בא לך להתעלם, אני בוודאי אשמח לדיון

מאיפה אני מוצא את השאלות?

אני ביולוג מרצה (בין היתר) לאנטמיה ופיזיולגיה של האדם.

Gidi Shemer

New member
ברר.. על שגיאות הכתיב

ביולוג ומרצה על אנטומיה ופיזיולוגיה של האדם

nirooo123

New member
אפליקציה מעולה להורדה במשקל

"דיאטון" אפליקציה חדשה וחינמית,
למעקב קלוריות יומי ומידע חיוני על מצב בריאותי.
מאפשרת להוסיף מתכונים, לשמור מנות קבועות ועוד ועוד
מקום שני בקטגוריית health & fitness ב App store !
לצפייה בסרטון הדרכה :
http://www.youtube.com/watch?v=qK-Fi0Jp-CM&feature=youtube_gdata_player
להורדה
http://itunes.apple.com/us/app/dy-twn/id542916275?ls=1&mt=8

Gidi Shemer

New member
לא תודה

אני פשוט אמליץ פה לאחרים לא להשתמש בה. זו תהיה תרומתי הצנועה.

תודה על ההצעה בכל מקרה

nirooo123

New member
תאמר את זה ל20 אלף הורדות בפחות משבועיים

כנראה שיש בעולם אנשים קנאים שכל עניינם זה להעביר ביקורת ללא כל בסיס על אנשים מצליחים ( אם הייתה לך ביקורת עניינית היית מעביר אותה במייל שלי על מנת שהאפליקצייה תלך ותשתפר, כביכול ).

למעלה