הלימפה.

שואלת17

New member
הלימפה.

מזה שבוע אחותי מתלוננת על נפיחות בבלוטות הלימפה. ובנוסף לכאב והנפיחות במקום, החלו אצלה כאבים למטה בצד הבטן אתמול בלילה -אם אני לא טועה היכן שנמצא האפנדציט- .(צד ימין). הכאבים לא מופיעים בלחיצה, ולא מופיעים בעזיבת הלחיצה. הכאבים מופיעים בצורת דקירות בערך בכל דקה. בהתייעצות עם הרופאה שנערכה היום , היא נשלחה בדחיפות לבדיקות דם. רציתי לדעת אם יש קשר בין הנפיחות בבלוטות לבין הדקירות בצד הבטן. ובנוסף, מה יכולים להיות הגורמים לנפיחות ולכאבים? אשמח לתשובה בהקדם. תודה.

לימפה ודקירות

מהתאור לא ברור לי איזה בלוטות לימפה נפוחות? ישנן בלוטות באזורים רבים בגוף וקשה להביע דעה על סיבת הנפיחות ללא התיחסות לאזור. באופן כללי בלוטות לימפה מתנפחות כאשר יש דלקת או זיהום בגוף. מתקש לקשר בין הנפיחות לדקירות בבטן שאינן מושפעות מלחץ מקומי. ללא בדיקה יסודית של החולה עצמה קשה לי להתיחס. מצטער.

שואלת17

New member
המשך

בלוטת הלימפה בצד ימין באזור הצוואר היא הבלוטה המוגדלת. לאחר אולטראסאונד בבלוטה הומלץ על ביופסיה במקום באמצעות מחט דקיקה. (fna) בדו"ח הרפואי שנכתב ע"י רופאת המשפחה נכתב כך :" בוצע בירור שהדגים למיקופניה, ebv ebna חיובי , מעל 600 " בנוסף, אחותי התלוננה על כאבי בטן עזים במהלך כל השבת באזור הבטן בצד ימין. רופאת המשפחה טוענת שזה מלחץ. הייתכן ? תודה מראש .

למעלה