הליכון בעד ונגד

m a m m y

New member
הליכון בעד ונגד

כשהבן שלי היה בשלב הזה היתה דיעה שזה לא טוב לשים ילדים בהליכון ואחרו שרק כשהם מספיק חזקים לעמוד בעצמם אפשר לתת להם לשחק עם בימבה או לדחוף עגלה. לא מזמן שמעתי דיעה של אורטופד ילדים שאומר שאין, לדעתו, שום בעיה לשים ילדים בהליכון כל עוד אין מדרגות בבית כי אז יש סכנה שהם יפלו במדרגות עם ההליכון. (לאחותי זה קרה כשהיא היתה תינוקת) עכשיו אני מתלבטת כי יש לי שובר די גדול לחנות צעצועים והליכון זה כמעט הדבר היחיד שאין לנו שיש בחנות הזו. מה דעתכן?

הדיעות חלוקות

ממה ששמעתי עד היום, "הליכונים" שדוחפים (כמו בימבה, כסאות וכו') - אין איתם בעיה ואם הם כבדים יחסית גם מחזקים את חגורת הכתפיים של הילד ואילו הליכונים שבהם הילד "מוכנס" או יושב אינם מומלצים, כי הם מרגילים את הילד להליכה "על קצות האצבעות" שהיא הליכה לא נכונה. יהודה מלול, שמתארח אצלנו בפורום, ענה לא מזמן למישהי שגם הליכונים מהסוג הראשון אינם מומלצים, כי הם מרגילים את הילד להעביר משקל לפנים, שלא כמו בהליכה רגילה.

איזה הליכון?

כזה שיושבים בו או כזה שדוחפים? אורתופדים יוצאים נגד אלו שיושבים בתוכם, בין היתר כי הילד מאבד את האינסטינקט של הושטת יד בנפילה כדי לבלום אותה, וכן בגלל נזקים אורתופדים, אבל הליכונים שדוחפים הם בסדר, במיוחד כי זה כמו לדחוף כסא בכל רחבי הבית, רק יותר יפה

א פ ר ת1

New member
אישית אני נגד הליכון

וזאת מנסיון שראיתי איך טוהר "התהלכה" בו. טוהר קיבלה מחמתי הליכון - היא לא ידעה שאני נגד העניין , שמתי אותה והיא ממש לא אהבה את ההליכון זה סתם סירבל אותה יותר והקשה עליה, העדיפה לדחוף בימבה או כסאות...

gali baron

New member
אני לא ממש אוהבת את ההליכונים-

עד כמה שהבנתי , השימוש בהליכון מפעיל שרירים אחרים מאלו שיהיו מופעלים בהליכה עצמאית. כשהילד מוכן הוא הולך. זה כמו להושיב תינוק שעוד לא מתיישב לבד. זו דעתי, בכל אופן.

shirili

New member
אני אומרת דבר כזה

עד לפני מספר שנים היו תמיד משתמשים בהליכון ישיבה ולא שמעתי על זה שום דבר רע חוץ מזה שלפעמים הליכון מתהפך היום על כל מחקר שיוצא יש מחקר נגדי תעשי מה שאת חושבת שנכון לילד שלך

gold cat

New member
סדר בנושא ההליכונים

mammy שלום, הליכון שבו מושיבים את התינוק - מאוד (אבל מאוד!) לא מומלץ ואפילו מזיק. ישנן ארצות שהחלו לאסור את השיווק שלו. מאידך - הליכון שעליו התינוק נשען עם ידיו ודוחף אינו מזיק ובמקרים מסויימים מסוגל לעודד את ההליכה. מעניין אותי שם האורטופד שאמר מה שאמר. אשמח אם תצייני את שמו (לסקרנות בלבד) מה שבטוח - הכי טוב שהתינוק ישען על כיסא בבית או חפץ חצי-נייד אחר ויפעיל כוח גם בדחיפה. אין טוב מזה. גם טוב, גם זול.

למעלה