הליכה בשינה...

ninii

New member
הליכה בשינה...

אולי מפה תגיע הישועה...אנחנו ישנים בלינה משפחתית. פושטקון (שנה+4) הולך לישון בסביבות 7 ואנחנו בסלון.
בתקופה האחרונה (אולי שבוע) הוא עושה דברים מתוך שינה. זה התחיל מזה שישב במיטה, אחר כך חפר תחת הסדין והיום שמעתי רחש, רצתי לחרד וראיתי אותו עומד לצד המיטה. עיניים פקוחות אבל הוא בהחלט ישן. מאוד מלחיץ... מה עושים? חסל סדר לינה משותפת? (אין אצלנו אופציה להוריד את המזרון לריצפה בשל אלרגיות)
אני לא רואה איך אפשר לרפד את החדר מספיק טוב כדי להגן עליו... אולי זה הזמן לעבור למיטת מעבר? (קשה לי לראות את זה קורה...
)

נשמע מלחיץ

בגיל הזה, אפשר כבר ללמד אותו לרדת מהמיטה בצורה בטיחותית.
אבל אם הוא מתוך שינה נעמד במיטה, זה נשמע מסוכן.

ninii

New member
תודה :]

הוא כבר כמובן יודע לרדת בחופשיות מהמיטה. בינתיים הוא לא נעמד במיטה אלא יורד ונעמד לצידה (באמת כתבתי לא ברור...).
זה באמת מאוד מלחיץ....

katan tanit

New member
באמת מלחיץ

חיבוק גדול
נשימה עמוקה
והייתי מתייעצת עם רופא.
בתקווה כמובן שכמו שהתופעה הזו באה כך היא תעלם בהקדם
רק בריאות

אני לא מבינה בזה כלום, רק רציתי לספר

שאחי היה כך כשהיה ילד, וזה עבר לו...

regvuv1

New member
רק בנושא בטיחות

כדאי לדאוג לסגירה שהוא לא יכול לפתוח לכל מיני דלתות, חלונות וכו' - הם מאוד מאוד טובים בלפתוח דברים מתוך שינה, ומגלים תושיה שלא קיימת לעתים בזמן העירות. לפחות כך טענו בפניי הורים לילד סהרורי... אצלם היו מדרגות והם התקינו שער שהילד הצליח לפתוח מתוך שינה.

גם הבן שלי (בן 5) עושה זאת לפעמים

אני כבר קבעתי תור לנוירולוג - לבדוק ענייני השינה שלו כי אצלו יש גם קושי רב להירדם.

אפו נים

New member
גם אחי היה ככה ועבר לו

יש סיפור במשפחה שפעם אחת (לא זוכרת באיזה גיל, אבל בטוח הרבה יותר גדול משנה וקצת) הוא יצא מהחדר שלו, ירד כמה מדרגות אל המטבח, פתח את הארון שמתחת לכיור, הוציא את פח האשפה והשתין לתוכו. כל זה מתוך שינה, והוא חזר למיטה והמשיך לישון!
לא נראה לי שעשו לו איזשהם בדיקות, זה פשוט עבר מתישהו

למעלה