הליטאים של היום.

נייעסמן

New member
הליטאים של היום.

מה אתם אומרים? הליטאים של היום זה ליטאים אמיתיים?האם תופעה כמו הגר``ח קנייבסקי היא תופעה שמצביעה על התנגדות אמיתית,או תופעה שמצביעה שדוקא המתנגדים נכשלו בגדול כי עובדה שכל מה שתמיד צחקו המתנגדים מהחסידים זה על התופעה של בקשת הברכות מרבי מה שקורה היום אצל כל ליטאי ממוצע שבא לגר``ח לבקש ברכה? מה דעתכם?

קוב001

New member
החסידים של היום

זה חסידים אמיתיים? מו שפעם ליטאים צחקו על ניסים מופתים ושאר חוליים גם היום אלפים של חסידים צוחקים על כך ורבים מהחסידים כיום לא משוייכים לשום אדמור.. אז לידיעתך,כיום הכללל השתנה וזה כולל את כולם אכן חלק מהליטאים התערבבו עם התופעות (הטובות והרעות) של החסידים וכן הפוך.. וזה קורה גם בגזרת אשכנזים/ספרדים שרבים התערבבו ובכלל דעתי למה שקורה סביב ר"ח,זה מוגזם אבל למרות זאת רוב סביבתו הם לא ליטאים אלא ספרדים (בכל אופן אלה שמגזימים מנשקים כורעים וכו)

ואני חושב ! ....................

שזה ממש לא משנה לאן אתה שייך !!!! ............................. בסופו של דבר בשעה מסויימת כולנו ניכנס בבית השם להיתפלל ולילמוד . כל אחד צריך ללכת לאן שנוח לו העיקר להיות יהודי . אני היכרתי גם חסידים שעשו חילול השם " וגם " ליטאים שעשו חילול השם .

קוב001

New member
לא..לא יכול להיות

חילול ה' חרדים עשו?! טוב אולי כי הייתי בלי עדשות..

נייעסמן

New member
לא מדויק.

אתה אכן צודק שגם אצל החסידים זה לא מה שהיה פעם לא מבחינת החסידים עצמם ולא מבחינת אדמוריהם,אבל הכישלון הגדול של הליטאים שדוקא בדבר העיקרי שבזה הם תמיד צחקו על החסידים בבקשת הברכות מהרעבעס בידיוק בדבר הזה הם היום נכשלו ועושים את זה אותו דבר וביתר שאת עם הגר``ח.

קוב001

New member
הם לא ליטאים..

אגב אני לא חושב שליטאים בעבר לא ביקשו ברכות רק שהם לא הפכו את זה לעיקר אלא בעיקר התפללו ולמדו וגם ביקשו ברכה.. אני חושב שאצל רובם זה כך גם היום.. ברור שהכל השתנה וכולם סחבו אחד מהשני את המעלות וגם את החסרונות אבל אני חושב שזה אצל כולם ממש כולם.. בכלל,העולם היום יותר מיסטי גם אצל הגויים וזה משפיע על כולם,בעידן האינטרנט והתקשורת של היום

למעלה