הלחש רפארו

הלחש רפארו

מהן הגדרות התיקון שלו?
כל חפץ שבור?
או רק שבר קל?
או שבר שניתן לתקן אותו בקלות שלא באמצעי קסם, והלחש הוא קיצור דרך?
ומה עם בגדים??

אני מניחה שזה תלוי בשבר ובחפץ.

למשל, שרביט, שהוא חפץ קסום, אי אפשר לתקן בעזרת הכישוף אם השבר חמור (מלבד השביט הבכור, מסתבר).
אני חושבת שכל עוד זה חפץ רגיל, יהיה אפשר לתקן אותו בעזרת הכישוף, בהנחה שהנזק לא גדול במיוחד (נגיד בגד שקרעו אותו לחתיכות קטנטנות ופזרו אותן איפשהו).

OKDeSign

New member
גם חשוב שזה לא יהיה שבר שנגרם מקסם

או לפחות קסם אפל/חזק מידי

(או שאני מבלבלת פאנדומים אחרים?)

את לא מתבלבלת בכלל

אבל כן יש מדרג מבחינת דרגת הקסם ושרביט הבכור למשל יכול לתקן את השרביט של הארי בניגוד לשרביט של הרמיוני.

זהו ומה שמפריע לי

זה שנראה שאין בעיה לתקן בגד אבל כל הבגדים של לופין למשל, הם מרופטים ומלאי טלאים.
אז מילא מרופטים כנראה שאא למנוע התיישנות אבל למה הוא לא תיקן אותם כמו שצריך?

HassiD

New member
אולי מדובר בטלאים שנגרמו מהתיישנות?

ז"א אני חושב שתיקון בקסם יכול להיות רק כאשר כל חלקיו הקודמים של הכלי נמצאים לפניך.

ולכן התיישנות זה לא יעזור, כי בעצם התיישנות אומרת שחלקים קטנים של הבגד נעלמים באיטיות עד שבסוף הוא נראה מרופט (ולעיתים נקרע מההתבלות).

בנוסף, יכול להיות שנקרע הבגד, ונעלם לו החלק שנקרע, אז הוא נאלץ להשתמש בטלאי (בדר"כ אם הקרע הוא בלי חתיכה שנעלמת - עושים רק תפר, ואם גם נעלמה חתיכה - יש צורך בטלאי). ז"א אני חושב שאם נפל לך משהו ונעלמו לך חלקים אתה כבר לא תוכל לתקן אותו, כי אז זה יהיה קצת מוגזם....

רוונה

New member
תמיד אפשר להשתמש ב"אציו חלק קרוע"

בכל הקשור ללופין

אני חושבת שזה קשור לסרבול שלו. כמו שאשתו היקרה העידה על עצמה יש הבדל עצום בין יכולות לבצע מטלות בית בקסם בין אדם לאדם ולדעתי בגלל שמבחינת לופין הדבר הזה זה לא הדבר הכי חשוב שהוא צריך להשקיע עליו הוא לא מי יודע מה משתדל ולכן הוא עושה עבודה מרושלת.

חוץ מזה, שלדעתי זה גם מדכא אותו מידי לתקן את הבגדים שלו כי הוא פשוט יודע ממה זה נגרם ולכן איכות עבודת הקסם שלו ירדה בהתאם, דמבלדור בעצמו אמר שקסם יכול להיות מושפע ממצב נפשי.

אני לא מסכימה איתך

הבגדים שלו מתוארים כמרופטים שזה גלאי טבעי כמו שכבר אמרו פה ומטולאים אז נכון שלא הקסם אבל הוא חי לבד מה שאומר שאת הטלאים האלה הוא תפר בעצמו אני די בטוחה שזה לא מגושם או מרושל

HassiD

New member
כ"כ

יכול להיות שנדרש ברפארו יותר מאשר סתם להגיד רפארו, ויש צורך לדעת פרטים כלשהם בנושא, והוא לא למד את זה.

בכלל, שאלות מסוג "למה X לא עשה קסם Y" הם לא תמיד נכונות, כי זה בדיוק כמו שיבוא מישהו ממדינת עולם שלישית, ויגיד לך משהו בסגנון "אז תבנה פלאפון", לא כולם יודעים הכל, או יודעים את מה שיודעים ברמה מספקת, ובדיוק מהסיבה הזאת יש את מאדאם פומפרי, שתפקידה לרפא, למרות שכל המורים יודעים קסמים אלו ואחרים, אבל הנק' היא שלא כולם יודעים הכל ברמה מספקת, ובדיוק מהסיבה הזאת יש עבודות/תפקידים שונים.

רק בסיפורים בסגנון "יאנקי בחצר המלך ארתור" או "אי התעלומות" (של ז'ול ורן) קיימים כאלה "סופר-אנשים" שיש להם ידיעות נרחבות כ"כ על כל תחום מעשי בעולם...

Mor L

New member
אבל מה לגבי המשקפיים של הארי בספר הראשון?

אין שום מכשיר רגיל שיכול לאחות את השברים של המסגרת של המשקפיים שלו - רק הקסם של הרמיוני הצליח לתקן את המשקפיים

גם אין שום מכשיר שיכול

לקחת זכוכית מנופצת של חלון (כמו ברכבת ב4)
ולתקן אותה כמו חדשה
הרי ללא קסם אפשר להדביק שברים וזה עדיין יהיה שברים אבל בקסם זה נהיה שלם

Mor L

New member
"או שבר שניתן לתקן אותו בקלות שלא באמצעי קסם,

והלחש הוא קיצור דרך?"

את המשקפיים של הארי אי אפשר לתקן ללא קסם

למעלה