הלחמת פלסטיק DIY:

GiladZX6R

New member
הלחמת פלסטיק DIY:

לאחרונה נשבר לי חלק מהכנף הקדמית, אז החלטתי במסגרת התיקון לתעד אותו ולהעלות אותו לפורום. דרך התיקון הנ"ל עובדת מצוין עבורי, בטוח שישנן דרכים טובות יותר לעשות את זה אבל לרוב הן כוללות כלים מיוחדים להלחמת פלסטיק שהם מן הסתם מאד יקרים, בדרך זו תיקנתי את מסכת החזית והפנס של האופנוע שלי אחרי תאונה, שניהם נשברו כמעט לחצי ונתלשו להם ה"אוזניים" המחזיקות אותם – התיקון מחזיק טוב מאד כבר יותר משנה וחצי. היתרון הגדול של דרך התיקון זו: 1. לא עולה כסף 2. לא צריך לצבוע.
(ודרך אגב – חלק ממכוני התיקון שאני ראיתי עובדים באותה הצורה) כמובן שאני לא לוקח שום אחריות ומי שמשתמש במידע שמופיע כאן עושה זאת על אחריותו האישית בלבד.... לפני שמתחילים – חובה, אבל חובה, לנסות קודם על סתם חלקי פלסטיק שמוציאים מהפח. - בכל אזור תעשיה אפשר למצוא בזבל שמאחורי המוסכים חלקי מכוניות מפלסטיק כדי להתנסות עליהם – אחרי הניסוי תשברו חזרה את החלק כדי לראות כמה חזק (או לא חזק) היה התיקון, תסתכלו על השבר ותראו כמה עמוק חדרתם עם המלחם. בגלל ש"התיקון" הוא רק מצד אחד, החלק השבור אף פעם לא יגיע לרמת החוזק המקורית שלו. כלים: 1. מלחם W40 עם ראש שטוח (רצוי לשייף את הראש כדי להוריד את שאריות הבדיל) 2. נייר דבק כדי לחבר זמנית את החלק השבור לעבודה: 1. מזהים את סוג הפלסטיק – רוב הפריינגים עשויים ABS – חומר נפוץ שמאד קל לעבוד איתו, סוג הפלסטיק מוטבע על כל חלק מצידו הפנימי – שלב זה חשוב מאד כי פלסטיק מתחבר *רק* לפלסטיק מאותו הסוג. 2. לא חובה, אבל רצוי להשיג מעט ABS גולמי כדי ל"השלים" חוסרים (אפשר לקחת קצת מכל מפעל פלסטיק – יש להם בכמויות, לפעמים בכמה צבעים – כדאי לשים לב שמוציאים לכם חומר ממיכל/שק שכתוב עליו "ABS” – יש המון סוגים של פלסטיק) אם לא משיגים חומר גולמי, אפשר לקחת כל פלסטיק ABS שמוצאים בזבל או שברים של פיריינג אחר, לשבור ולהמיס חלקים ממנו. 3. אם החלקים צבועים גם מהצד הפנימי – רצוי לשייף את הצבע באזור השבר, לא חובה כי הצבע ימס ממילא. 4. מחברים את שני החלקים, לוחצים אותם ומדביקים עם נייר דבק (או שחבר מחזיק אותם באופן זמני) 5. "SPOT WELDING" – עושים חורים עם המלחם במרווחים קבועים כדי לקבע את החלק באופן ראשוני , צריך להיזהר לא לעבור לצד השני וגם לא לחדור עמוק מדי כי החום עלול ליצור עיוותים בפלסטיק/צבע בצד החיצוני. 6.“Connect the dots” – עוברים עם המלחם על השבר ויוצרים חריץ עמוק בין הנקודות, לא עמוק מדי כדי לא להרוס את הצד הצבוע (הצד השני) מהחום אבל עמוק ככל שניתן כדי שהתיקון יהיה חזק. 7.לוקחים את הABS הגולמי וממיסים אותו לתוך החריץ באיטיות כדי שיתחבר עם הפלסטיק מסביבו – צריך מצד אחד לחמם מספיק את האזור כד שהשבר יתאחה אבל לא לחמם יותר מדי כדי שהצד החיצוני לא יתעוות. 8."סוגרים" את החריץ עם השאריות שמסביב ומחליקים את החריץ – עובדים לאט כדי שהחום יחדור פנימה והפלסטיק ימס ויתחבר. מילות הקסם הן: 1. להתאמן קודם. 2. סבלנות – לעבוד לאט למידע נוסף אפשר להריץ חיפוש בGOOGLE על Plastic Welding.

GiladZX6R

New member
התוצאה הסופית מהצד הפנימי

מי שממש רוצה יכול לשייף קצת. ברקע אפשר לראות את הABS הגולמי.

ransnow

New member
../images/Emo45.gif ואיך הריח? כל הכבוד

על היוזמה ועל ההעשרה!

למעלה