גם אני בהתלבטויות
לאחרונה נחתו בחנויות ההוצאות החדשות של ג'נסיס - הדור השני. האלבומים קיבלו את ה COMPLETE MAKEOVER שכולל בנוסף לרימסטר גם את הפורמטים SACD ו DVD (כשהכוונה לסאונד הקפי) ועוד מיני קליפים לצפיה. בקיצור גאדג'טיה אחת גדולה באריזה נוצצת. ההתלבטות שלי היא אם בכלל, ואם כן, מה לקנות. ג'נסיס היא אחת הלהקות האהובות עלי ביותר, בעיקר בזכות תקופת פיטר גבריאל. הסדרה הנוכחית סוקרת בעצם את הדגנרציה החיננית שעברה הלהקה מרגע עזיבתו של גבריאל ותפיסת השלטון ע"י פיל קולינס (האם וינוגרד כבר פנוי להובלה?) אלה האלבומים שנופטקו עד כה: TRICK OF THE TAIL - אלבום ה AFTERMATH שאחרי פרוייקט הכבש השאפתני. המוסיקה היא ג'נסיס לייט ונשמעת כמו אוסף של שירים שג'נסיס דור א' היתה משבצת בין האפוסים הגדולים שלה. WIND AND WUTHERING - נסיון לחזור אל תהילת הקומפוזיציות המורכבות שעובד בהצלחה חלקית. לחזור על ההיסטוריה אף פעם לא יהיה כל כך מרגש כמו לעשות אותה. זה האלבום שבו סטיב האקט דומיננטי ביותר, וגם אלבום הפרידה שלו. AND THEN THEY WERE THREE - נותרו שלושת הכשלים שימשיכו לככב בג'נסיס דור ג'. האלבום הוא אחד הכשלונות הכי יפים שאני מכיר בעולם הפופ-רוק. איך אלבום כזה כושל מכיל כל כך הרבה שירים יפהפיים? הבעיה כנראה אצלי. דיכוטומיה. לא יודע. DUKE - האימפריה שוקעת במי אפסיים. ABACAB - אם הייתי חייב לבחור אחת מהשתיים - שהאלבום הזה (וכל אלה שאחריו) לא יצא לעולם או שאולמרט ימשיך בכהונתו, אני לא בטוח מה הייתי אומר. 3 האלבומים הראשונים שלמעלה הם הרבה פחות טובים, נכון, אבל זה רק בהשואה לג'נסיס של פיטר גבריאל. כשלעצמם הם אלבומים טובים מאוד, הרבה הרבה יותר מרוב ממה שהיה בשטח באותן שנים בכל אופן. ונשאלת השאלה האם כבר קם האיש ה אמיץ ובר הלבב שרכש עותק או שניים מסידרת הניפ-טק של ג'נסיס דור ב' ויכול להביא חויות מיד ראשונה?