הלו, שקט כאן!

noosh

New member
הלו, שקט כאן! ../images/Emo124.gif

לא לעניין. דווקא היום, 11/9, נראה לי שיש מקום לדבר קצת על Scarlet's Walk. כידוע (או שלא), האלבום הוא מעין אלבום-קוסצפט על סקארלט, שיוצאת לסיבוב ברחבי ארה"ב (אם אפשר לקרוא לזה ככה). טורי כתבה והוציאה את האלבום בעקבות אירועי ה-11 בספטמבר 2001 , קצת מדבריה על הקונספט:
"...Scarlet, my character, goes to all the states, because she’s taking a road trip...she passes a few truck stops, there are cute people there too. You know she covers a lot of grounds. [The idea occurred while] on the road last year, in the wake of the twins [the twin towers] going down, and uh, decided to tour, [and] started to see the country in a different way..there was a seed that was planted after the 11th, which was that people started seeing America as a soul as a being. Whether it’s their mother or a love or a sister, whatever it was to them... ... Scarlet really is a threat, that’s all it is. It goes through me for a lot of it but then sometimes leaves me particularly when my character goes to the Boston airport and I take a little flight into New York and I get in and the threat has followed another woman on another plane that ends up going to New York and the plane doesn’t make it so the threat comes back to me..."

(מתוך hereinmyhead, תחת Concept). בכל מקרה, הנה כמה שאלות על האלבום: דבר ראשון, ובנאלי, לאיזה שיר אתם הכי מתחברים, ולמה (ה"למה" זה החלק החשוב, אל תזלזלו). חוצמז,ה מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים על החלק האחרון בדבריה של טורי (מה שיאלץ אתכם לקרוא לפחות אותו). מה ז"א "סקרלט היא האיום"? למה אתם חושבים שהיא התכוונה, שהיא מרגישה את האיום הזה עולה על מטוס מבוסטון לניו יורק? וכמובן, שאלו שאלות גם אתם.

בדיוק ראיתי סרט הנוגע לאחת הטיסות

השיר שאני הכי מתחברת אליו הוא כמובן "א סורטה פיירי טייל" שהוא פשוט מקסים ונהדר,כ"כ יפה. למה? עדיין לא ברור לי אך מכל השירים הוא ששבה את ליבי באמת! ראיתי סרט שדיבר על הטיסה שלא הגיעה לבית הלבן ונחתה בשדה בפנסילבניה כי הנוסעים התגברו על המחבלים ואלו מחוסר ברירה ריסקו את המטוס במקום אחר במקום בבית הלבן שהוא היה היעד לפיגוע. הסרט מתאר את הרגעים של העלייה למטוס,את רגעי השתלטות המחבלים,התנהלות הביטחון ושדה התעופה וההתגברות על המחבלים. הוא מתאר את רגעי האיום והפחד של הנוסעים,את שיחות הטלפון האחרונות שהם עשו שהם ידעו שהם לא ייצאו מזה בחיים,את האיום על חייהם. הטיסה הזו יצאה מבוסטון בדרכה לניו יורק...... באותו יום נחטפו מס' טיסות...אף אחד לא היה מודע לאיום עד שהמחבלים לא פעלו והרגעים עד המוות...היו מותחים ונראים. לדעתי לזה מתכוונת טורי......הרגעים האלו שאתה יודע שאתה הולך למות ואין לך דרך לנוס מזה.

פלוטו24

New member
שאלה טובה

אני חייב לציין שיש מן תחושה כזו שקיבלתי מאנשים שאוהבים את טורי, שהם לא "משתגעים" על האלבום הזה כי הוא יותר מיינסטרימי" מהקודמים, אבל אני לא מתבייש להודות שהוא אחד המועדפים שלי, בכל פעם שמתחשק לי לשמוע אותה (וזה קורה הרבה). יש משהו קסום בלכאורה פשטות של האלבום הזה, בעובדה שהוא מאד שקט, מלנכולי ופיוטי. הוא תמיד מצליח להרגיע אותי. לגבי שיר שאני הכי אוהב מתוכו, יש לי קצת התלבטות כי זה דבר שמשתנה. אני אציין 3 שירים שאני ממש, אבל ממש אוהב: Pancake, sweet sangria והאמת שיותר מכולם אני אוהב את virginia. למה? טוב זו לא תהיה תשובה מפורטת ופילוסופית ואולי זה יישמע שטחי, אבל אני פשוט מכור ללחן של השיר הזה והקול שלה בשיר... אחח... אין דרך לתאר מה הוא גורם לי להרגיש. לגבי השאלה שניה שלך, תסלחי לי אם אני לא אענה, נכון?
פשוט עומס יתר על המוח להיום... אני מוכרח להודות שעד היום האלבום הזה נותר חידה בלתי פתורה בעיניי ולא הצלחתי להבין הרבה מהפרשנויות בשירים שלו בניגוד לאלבומים אחרים. ואולי טוב לי שזה ככה... מצד שני, אפשר לעשות עליו יותר פינות שיר השבוע.
ולסיום: אנקדוטה מעט עצובה... לפני שנה בערך נשרט לי כנראה הדיסק כך שאי אפשר לשמוע את השיר: scarlet's walk וחייבים לדלג עליו כדי להמשיך לשמוע...

עוד משהו שמצאתי בקשר ל11/9:

September 11, 2001
“On September 11th, I was in Midtown New York only 2 or 3 kilometers far from the World Trade Center when IT happened. At that time, not only the Twin Towers have been torn apart, but also a whole country. Since then, the masks have been thrown off and people finally start questioning things again. Of course, there is a huge amount of patriotism, but this always happens when people are under attack. In America, there has been a movement out of hatred for a long time, and many think that the event of 11.9. now overshadows all the hatred that has been existing before. But this is the wrong approach. I am not talking about the “good old pure murder”, but I am talking about the senseless hatred against homosexuals, blacks or women. Because when all those people now talk so loud against the Taliban, they are nothing but hypocrites. Because the truth is that anybody who exercises power, whether it is a partner, a government or a religion, only wishes that the others remain fools.” [Action (Austria) - November 2001] http://www.yessaid.com/timeline.html
Commentary on the September 11th, 2001 terrorist attacks on America: "Don't you think it's really important now that there's a forum, that we're talking about all sides of what happened September 11 and what led up to it? We need to do some research; we need to think about, Why is the world where it is? It's so deep-rooted, if we really start looking, and we might not like what we find. But I think we have to, we have to ask the questions." http://www.lyricsondemand.com/artistinfo/quotes/toriamosquotes.html
נזכרתי שקראתי אותם פעם, הם לא כ"כ קשורים ליצירה שלה, אלא יותר לדעתה האישית, אבל אני חושבת שנחמד גם לדעת מה היא חושבת שמעבר למוזיקה ככה שאפשר להגיב גם עליהם.

gelrad

New member
נראה לי שזה קשור לצבע

סקארלט זה צבע אדום בוהק, צבעים בדרך כלל משמשים להראות דרגה של סכנה, ואדום בדרך כלל זה מסוכן מאוד...

pianoboy

New member
טוב, זה יהיה taxi ride

למרות שאני פסנתרן ומתחבר לטורי בראש ובראשונה דרך בפסנתר ודרך המרכיבים היותר "קלאסיים" בסאונד שלה, אני הכי אוהב פה את טקסי שהוא מאד פופי בהלחנה ובסאונד. ועם זאת כזה קולח ותופס, ממש גורם לי להרגיש כאילו אני איתה בנסיעת מונית הזו, תמיד גורם לי לחשוב על נסיעת מונית בדרך לשדה תעופה לפני הרפתקה מרגשת כשלא יודעים מה העתיד צופן (המסע של סקרלט...?), וכשהיא אומרת לאדם לו היא שרה את השיר - Im glad your on my side. הסיבה שאני מתחבר מעבר, כגיי בעצמי, היא שהיא שרה את השיר למעשה לחבר טוב שלה, שכחתי את שמו, אמן איפור הומוסקסואל שנפטר (אני חושב איידס). כל החלק שמקדים את הפזמון למעשה מדבר לדעתי על כמה הם קרובים זה לזה ועם זאת יודעים שהוא עומד למות. היא אומרת אומרת this thing you call love - she smiles way too much, but im glad your on my side. ואני חושב שזה אומר שלמרות שהקרבה בינהם, שהוא קורא לה אהבה, כואבת לה כשהוא נפטר ועוזב אותה, היא עדיין שמחה על חברותו, ושתכלס הוא עדיין לצידה והיא לא היתה מוותרת עליו. אולי זה לא ניינ-אילבני במיוחד, אבל זה שיר אופטימי ושמח על מישהו שאהבנו והלך, שזוכר את ההשפעה הטובה שהוא נתן לחיינו. אז אני אוהב :)

Blood Roses

New member
אני מאוד אוהבת את Crazy.

הוא מאוד חד ומדויק. והוא מלא מרירות בלי שיהיה מסורבל.

למעלה