הלו לחברי הפורום

the mnm factor

New member
הלו לחברי הפורום

האמת שהגעתי לכאן במקרה, לא ידעתי שיש פורום מיוחד לפרוג
בכל אופן אני שמח שיש, קצת כבוד לתחום הכי נפלא של הרוק. anyway אני כאן כדי לשאול על המופע של ג'טרו... ראיתי כל מיני פרטים שוליים באתר "מתקדם"- אבל מישהו יודע כמה זה יעלה? כמה עלו המופעים הקודמים? אני בן 18 ולא ממש התעניינתי בפעם האחרונה שהם היו אבל הפעם אני בטוח אלך... העניין הוא שאם זה הולך לעלות 350 שקל כמו ההופעה של אל דמיולה לפני שבועיים אני אחשוב פעמיים...
ואם אני כבר כאן מעניין אותי לדעת אם אתם מגדירים יצירות של פינק פלויד כ"פרוג"? (חוץ מatom heart וalan psychodalic שהן פרוגרסיב במלוא מובן המילה). תודה, אני עידו דרך אגב הלהקה האהובה עליי היא קינג קרימזון, אני גם בסיסט בזמני החופשי

מורנא007

New member
ברוך הבא ../images/Emo96.gif

לגבי ג'תרו - אני לא יודע כמה כרטיס למופע יעלה, נחיה ונראה. לגבי פינק פלויד והגדרות... אני מרגיש שדשנו בעבר יותר מידי בנושא. דפי הפורום הזה ודפי הפורום בנענע מלאים בוויכוחים שונים על הגדרות. לפי דעתי האישית שאיני רוצה להתווכח עליה, בחלק מהיצירות, מדובר ברוק מתקדם וחלק מהן אינו רוק מתקדם, צריך לבחון כל מקרה לגופו. מנגד, ידוע לי שציף ציף מנהלת פורום פינק פלויד, מתנגדת חריפה להכללת פינק פלויד במסגרת העולם של הרוק המתקדם. האמת שלא ממש איכפת לי אם זה פרוג או לא (ואני אוהב פרוג), העיקר המוסיקה.

FunkyMonk

New member
בהחלט ../images/Emo45.gif

מנהלת פורום פינק פלויד בתפוז מאד לא אוהבת פרוגרסיב, מסיבה מוזרה כלשהי (לא מעניין כל כך, תאמת), ומתנגד להכליל את פינק פלויד בתור פרוגרסיב. כפי שמורנא אמר, כל מקרה לגופו. את החיתוך האחרון לא הייתי מכניס תחת הכותרת "פרוגרסיב", וגם לא אף אחד משלושת האלבומים הראשונים שלהם. אבל זה גם תלוי מאד איך אתה בינך ולבין עצמך מגדיר פרוגרסיב. אם אתה רואה בפרוג רק שילוב בין מוסיקה קלאסית לבין רוק, פינק פלויד זה לא ממש זה. אבל אם אתה רואה את הפרוגרסיב יותר כאדיאולוגיה, כרצון לקדם את הרוק צעד קדימה - זה בדיוק זה. הפרוגרסיב הגיע במטרה לקדם את הרוק המשעמם של שנות השישים קצת קדימה, אלבומי הפסיכדליה של סוף השישים היו ההקדמה. בתחילת שנות השבעים הגיעו הרבה אמנים שנמאס להם מהרוק המשעמם של שנות השישים, והחליטו שהם רוצים לנגן משהו שונה, משהו חדש, וכל להקה לקחה לסגנון קצת שונה, כולם נכנסים תחת פרוגרסיב. לפרוגרסיב יש תתי ז'אנרים כמעט כמו למטאל. ברוב המקומות, פינק פלויד מוגדרים כ"ארט רוק" (לדעתי תיאור מושלם), שזהו תת סגנון של הפרוגרסיב.

pinprick

New member
לגבי ג'טרו

אני יכולה להגיד מה היה בעבר: בפעם האחרונה היה כאן יאן לבד והוא הופיע עם הסימפונית של רעננה באמפי פארק ברעננה. המחיר למקומות הכי דפוקים (בדשא מאחורי האמפי בעמידה) היה משהו בסביבות 100 שקל. ישיבה באמפי (במקומות בקצה) סביבות 150. (למיטב זכרוני, אבל הוא די בסדר בדר"כ) בפעם האחרונה שכל ג'טרו היו כאן (2003 ?) ההופעה היתה בקיסריה. מחיר לכרטיס במקום ממוצע היה סביב ה200-250. 350 זה אולי רק בכסאות הפלסטיק שממש מול הבמה. בשתי ההופעות היו הנחות של מועדון "חבר". כך שאם אתה יכול להשיג אולי כדאי לך (לא באמת דורשים תעודה בכניסה-אתה מקבל כרטיס כמו כולם,מניסיון רב).(וחוצמזה, בדר"כ יש הנחות של סטודנטים/הסתדרות המורים וכאלה). ההנחה בחבר יכולה להגיע גם ל40-50 שקלים ואולי אפילו יותר. אני לא הולכת להופעה הזו- אוכל למכור לך מוזל אם יהיה...

למעלה