הלו, יש שם מישהו?

lightflake

New member
הלו, יש שם מישהו?

כולנו מכירים את התחושה שיש פה "מישהו" בתוך הגוף הזה
האם המישהו הזה ממשי או שזו רק תחושה שאנו מפרשים בטעות כמי שאנחנו (הזדהות) ?

lightflake

New member
הי, תגיד, שאלות...

אצלך קיימת התחושה של "מישהו" רק שאתה יודע מיד שזה לא אמיתי או שהתחושה הזו בכלל לא קיימת יותר?

דבר שני שמעניין אותי, האם לדעתך יש קשר בין הזרימה של "אנרגיה" בגוף, לבין ידיעה עצמית? כמו שהיוגים עובדים על הגוף שלהם והאנרגיות שלהם לדוגמה, יש לזה קשר בכלל לידיעה עצמית ?

ינוקא1

New member
לגבי השניה :

מכיוון שהאחדות משמעותה היא להיות כולל כל , ומכיוון שהכל נכלל אצלינו בגוף , אז ככל שאתה חסר חסימות גופניות , אתה יותר באחדות.

חסימה גופנית זה אומר שאינך בהרמוניה עם חלק מסוים בעולם.

הסבר יפה ..כל ילד יכול להסביר את זה מילולת ..

ינוקא ...מה אתה איבדת ?אור ואהבה

תחושה של מישהו ...יפה ..זה הכיוון ...

יפה ...מתחילים לההתקדם ....אז ככה ..1.הגוף הוא מוחשי ..תחושות ..כל הזמן ...צמא ..רעב..כעס..דאגה..ועוד...התחושות הללו מופיעות מעצמן ..אף אחד לא הזמין אותן ...ולגביהן מופיעה התיחסות שיש מישהו שצמא ..שרעב ..שכועס ..וזו האשליה ,,,להתיחס לתחושות הללו ולקבל עליהן בעלות .אור ואהבה 2.במילים שלי .."הזרימה בגוף ".מתרחשת כל הזמן ...מה שער לתחושות הללו שמופיעות מעצמן זה מה שאנחנו באמת ..אור ואהבה .

lightflake

New member
תודה

בתהליך אצלי מורגש שיש קשר הדוק בין תקיעויות בזרימה הפנימית שמורגשת בגוף לבין דפוסים פסיכולוגים מקובעים (שיוצרים כל אחד בתורו דמות "אני" מסויימת שאני כאילו לובש על עצמי ואז מתנהג בצורה מכנית באותה סיטואציה)
נקודה כלשהי שאין בה זרימה יכולה פתאום להתגלות כקשורה למשהו פסיכולוגי שהודחק הרבה שנים (נגיד פחד או עצב) ואז פתאום אני גם מודע לזה (זה גם יכול להזכיר לי ממש מקרה בעבר שקשור לאותה הדחקה) וגם נושם "לתוך" זה, כשהנשימה מחוברת לזרימה הזו (שאני מרגיש שהנשימה מניעה את האנרגיה ממש כמו מי-אור שזורמים בתעלות) ורק אז זה משתחרר וכן הלאה...

סתם משתף בתחושות מהתהליך כפי שאני חווה אותו כאן

תחושות ...ותגובות ...

כל שנדרש כל הזמן הוא להיות ער לתחושות ...הדפוסים הפסיכולוגיים מופיעים ..תאפשר להם להופיע מבלי להגיב ...וזה קשה ...כי אנו מורגלים להגיב לדפוסים הללו,,,ולהם אנו נדרשים ללכת לאיבוד.....רק תהיה התבוננות למה שמופיע ,,ההתבוננות היא האור שמסלק את החשך ..[הדפוסים הפסיכולוגיים ] אור ואהבה.

lightflake

New member
כן, אני משתדל..

ינוקא1

New member
אם לא היה מישהו

אז הגוף היה שוכב מת.

אם לא היה מישהו , אז לא היית אוכל שותה ישן ועושה את שאר הפעולות שגופך עושה כדי להתקיים.

אם לא היה מישהו , אז לא היית יכול לחשוב באופן עצמאי.

אם לא היה מישהו , לא היית יכול ליצור דברים מקוריים (מוזיקה , אומנות , כתיבה וכו').

אם לא היה מישהו , לא היו מחלות ובעיות נפש.

אם לא היה מישהו , לא היית יכול לחוש אושר שמחה חמלה ועצב.

ועוד ועוד.

אין מישהו ...

יש הבדל אחד בינינו ...אתה אומר שיש עושה ...ואני אומר שהכל נעשה מעצמו !!!!! ולפני שאתה קופץ ...תעצור ותראה ....מחלה שפורצת ,חס וחלילה ,אתה אמרת למחלה לפרוץ או שהיא פרצה מעצמה .....וכך גם ההחלמה ...אתה קבעת למחלה בשעה זו וזו להסתיים ...אתה קובע לכאב שיניים מתי להופיע או שהוא מתחיל מעצמו ..אז איפה ינוקא שמחליט על הכאב והמחלה ,,,,איפה ינוקא בלילה שכל פעולות הגוף מתנהלות מעצמן ,,וינוקא ישן ....אז תראה את אותו ינוקא ששולט על הנשימה ..פעולות הגוף ,וכל תפקודי הגוף האחרים שמתנהלים בעצמם ...כל אחד רואה את זה ...ולך לא יכולה להיות תשובה ,,,אתה יודע למה ...כי באמת הכל קורא מעצמו ....אור ואהבה

ינוקא1

New member
הכל קורה מעצמו -

רק שאני אבין את כוונתך :

כוונתך היא שהכל זה מכונה , ואנחנו בעצם רובוטים - כולל מחשבותינו ורגשותינו ובחירותינו ?

ואז כשאתה אומר "אין אני" כוונתך היא ש"אין אני" כמו שלרובוט אין אני ?

(בעצם השקפת עולם דטרמניסטית).

רובוטים ,,,,אמת ...

באשליה שזה המצב "הנורמאלי ",,אנו באמת רובוטים שמתנהלים מהאמונה באני נפרד ועצמאי .[האמונה במחשבות ] 2.כשאני אומר אין אני הכוונה היא לא להיות הרובוט אלא להיות באמת ..כאשר לרובוט יש את התפקוד שלו ,,רק מה שבאשליה אנו מאמינים שאנו הרובוט ..ולא מודעים לכך ...אור ואהבה

ינוקא1

New member
אז יש ביננו הסכמה

במצב הרגיל אנחנו רובוטים , ככל שמתפתחים באופן אמיתי מקבלים "מודעות" ויוצאים מהרובוטיות.
זה מוסכם על שנינו.

אלא שלפי דבריך הקודמים - "אין אני" פירושו רובוטיות - ציטוט :

".מחלה שפורצת ,חס וחלילה ,אתה אמרת למחלה לפרוץ או שהיא פרצה מעצמה .....וכך גם ההחלמה ...אתה קבעת למחלה בשעה זו וזו להסתיים ...אתה קובע לכאב שיניים מתי להופיע או שהוא מתחיל מעצמו ..אז איפה ינוקא שמחליט על הכאב והמחלה ,,,,איפה ינוקא בלילה שכל פעולות הגוף מתנהלות מעצמן ,,וינוקא ישן ....אז תראה את אותו ינוקא ששולט על הנשימה ..פעולות הגוף ,וכל תפקודי הגוף האחרים שמתנהלים בעצמם ...כל אחד רואה את זה ...ולך לא יכולה להיות תשובה ,,,אתה יודע למה ...כי באמת הכל קורא מעצמו ....אור ואהבה"

מבחינתי "אין אני" זה אומר שחדלתי להיות קשור לצורות ולתבניות , והפכתי להיות כולל כל.
לא ביטלתי את עצמי , אלא הפכתי להיות מודע בכל מאת האחוזים - לתחושות , רגשות ומחשבות.
ממילא במצב כזה כבר אין "מודע" ו"תת מודע" , וכל התפקודים הפיזיולוגיים משתנים , והם לא אוטומטיים יותר.
מי שבאמת נמצא במצב זה יכול לשלוט בהם.

אלא שרובינו (כולל אני) איננו נמצאים במצב זה באופן מלא אלא חלקית.
כפי שכתבתי בעבר - אם אדם כן נמצא במצב זה באופן מלא , מתבטלות אצלו התשוקות והתאוות , וזה כולל גם את הצורך באכילה ובשתיה ובשינה.

למעלה