הלו, זה רדיו?

הלו, זה רדיו?

לכבוד מר עמוס גורן הממונה על קבילות הציבור רשות השידור ירושלים א.נ. ביום שלישי 3.9.2002 נפתחה מהדורת החדשות של שעה 8.00 בבוקר ב"קול ישראל" בדיווח על תקרית בה נפצע קל חייל של צה"ל. רק במקום שני שודרה ידיעה על תקרית אחרת בה נהרגו שני פלסטינים מירי של צה"ל (יש להדגיש כי בידיעה לא נטען כי ההרוגים עסקו בפעילות חבלנית כלשהיא, וכנראה שהמדובר בעוד אחד מהמקרים בהם נהרגו חפים מפשע "בטעות"). נראה לנו כי שיקולי העריכה שהתבטאו בסדר ידיעות זה הם מעוותים ומשתמעת מהם בבירור זילות דמם של פלסטינים וקביעה כי פציעה קלה של ישראלי היא חשובה יותר מגדיעת חייהם של שני פלסטינים. אכן, אין ספק כי גישות מתועבות מעין אלה פשו בציבור הישראלי בכלל ובקרב חיילים בצה"ל בפרט - אך תפקידם של אמצעי תקשורת ממלכתיים במדינה דמוקרטית אינו לחזק מגמות כאלה אלא להפך, להאבק בהן ולבטא גישה של הערכה לחיי אדם באשר הוא אדם גם בלב סכסוך דמים קשה. לצערי, אין זו הפעם הראשונה בה אנו נתקלים בתופעות כאלה במהדורות החדשות של קול ישראל, כפי שבוודאי זכור לך מפניות קודמות שלנו בנושא זה. נבקשך לפעול בדחיפות, לא רק להעמיד את האחראים למהדורת החדשות הספציפית הנ"ל על חומרת מעשיהם כי אם גם לשינוי מהותי בשיקולי העריכה במקרים כאלה, שלמרבה הצער עלולים בהחלט להישנות. בברכה צוות המעקב לתקשורת הוגנת תנועת גוש שלום

מה קשה לכם להבין חבורת חלאות

דבר ראשון הרשה לי לפתוח בברכת שנה חדשה שתבלה את השנה הקרובה בכלא עם פעילי כ"ך... מה קשה להבין? במדינת ישראל לעם הישראלי יותר חשוב חייל ישראלי שנפצע משני פלסטינאים שנהרגו (מה גם שאין לנו מידע על נסיבות מותם וסביר להניח אם כי לא בהכרח שהם לא צדיקים תמימים)

zoharj

New member
אינני מוכן כרגע להתייחס כלל

לתוכן ידיעתך אבל בתור אחד שמכיר קצת את מערכת הביטחון, רק אציין שידיעות על (חלילה) פציעה/נפילה של חיילי צה"ל, משודרות תמיד בפתח המהדורה. זה הכלל. וכל זה בלי קשר לתוכן הידיעות הנוספות בחדשות. -----

קודם כל אתה צריך להגיש תביעה

ייצוגית נגד הBBC והCNN על כך שלפני זמן לא רב הם פתחו את מהדורות החדשות בידיעות סביב השעון על ההצפות שמתרחשות בבירות אירופה, בזמן שבהודו פונו 25 מיליון!!! (בני אדם) ומתו רבים בהצפות במזרח המדינה, דבר שבקושי זכה לאיזכור... ורק אחר כך תבוא לבלבל לנו את המח.

Anne4

New member
תודה על הודעתך

גם אני אכתוב היום מכתב לרדיו בו אומר כי כי צריך לומר "ערבים" ולא "פלסטינים". כרגע יש מדינת ישראל היושבת על חלק של ארץ-ישראל. אם ביום מן הימים ישתנה המצב הפוליטי ובארץ-ישראל תקום גם ישות מדינית נוספת, בנוסף למדינת ישראל, ניתן יהיה לחשוב על שינוי השם, והערבי, אם ירצה, יוכל לבקש כי יכנו אותו בשם "פלסטיני" או מצדי גם "צ´ופוצ´ופו", או "רומאי" או כל המצאה אחרת שתעלה במוחו הקודח. חג שמח, שנה טובה ואני מקווה כי ביום כיפור "גוש שלום" תכפר על חטאיה והעיקרי בהם - היריקה לבאר שממנה הם שותים וניצול הדמוקרטיה למטרותיה הנלוזות.

yo c

New member
"תנועת גוש.. של מה???

לפי הריח הנודף מהודעתך ברור בדיוק על איזה גוש מדובר. ולגופו של ענין: אני שמח שסדר הידיעות בחדשות זו הבעיה הגדולה שמטרידה אותך...

Anne4

New member
תנועת גוש ממאיר סרטני ../images/Emo46.gif

כי הגוש הזה, הנמצא כסרטן בקרב האומה שלנו, מחפשת להרוס אותנו עוד ועוד. אך אל דאגה, אנחנו ננצח אותם. הם רוצים את השלום, כמו שעראפת רוצה אותו...

רננה 18

New member
זהירות, אננ4

תראי תראי מה עשו לבוגי שאמר על....הפלשטינאים שהם גוף סרטני. והתעלה על כולם סמי בורקס מיכאל. גוש שלום -לשם הפשרה- הוא גוש שפיר שבדרך כלל עוקרים אותו בסטייל. לא בכימו ולא בטיפול כסחני אחר.

למעלה