הלומת כאב

כמה תודה על ציטוט הקטע של הפסיכולוג! בדיוק נוגע אליי.

איך הגעת לבלוג שלו?? אני לא מחפשת מידע, לא משקיעה, ו"רק על עצמי לספר ידעתי".....
&nbsp
מי שכתבה לך מסר זו אני. הצעתי להתכתב. (ידידות. לפחות אינטרנטית.)

תודה, פנתרית

אני קוראת המון, המון. מנסה למצוא פשר, הגיון ומשמעות.
הקטע הזה קצת הרגיע אותי, גרם לי להיות טיפה פחות ביקורתית כלפי עצמי. אחרי כל אפיזודה כזאת הייתי מלקה את עצמי "איך את אף פעם לא לומדת" ועכשיו כבר לא.
וזה גם משהו.

המון תודה על המסר. כפי שכתבתי למישהי, אני לוקחת לעצמי קצת זמן התאוששות לפני שאנסה שוב להכיר אנשים חדשים. אהיה בקשר בהמשך, אחרי שקצת אאסוף את עצמי.

תודה שוב

הלומת כאב

מצטערת שאני פותחת הודעה חדשה אבל ההיא כבר די מצתה את עצמה ואני כל כך זקוקה להתיחסות.

לפני זמן לא רב הכרתי חברה חדשה, פה בתפוז. הכימיה נצתה די מהר והשיחות זרמו אל תוך הלילה. ואני, שההסטוריה העגומה שלי הכתיבה קשרים מורכבים עם אלמנט חזק של תלות, אני, שכבר 10 שנים, מאז הולדת בכורי שכנעתי את עצמי שאני לא זקוקה לה, לפונקציית החברה הטובה, שהחיים מספיק עמוסים ומורכבים גם כך, התמסרתי. הורדתי את המסכות ופתחתי את הלב והיה לי חמים, נעים וטוב.
היא אמרה שגם לה.
ואז, ברגע אחד הכל התהפך.
הבעיה היא האופי שלי, הפשרן, החלש, המרצה. זה עשה לה רע, הזכיר לה דברים לא טובים. ואני התעלמתי מזעקותיה של הילדה הכואבת שלי ובקשתי שתקבל החלטה. ותקח בחשבון שאם היא בוחרת להשאר איתי בקשר, זו אני. ויש לי זכות שיאהבו אותי כמו שאני, יש לי מקום בעולם, ובתקווה גם בלבבותיהם של האנשים, על כל חולשותיי.
אחרי שכתבתי פה, בפורום, וקבלתי את כל התגובות המרגשות והמקסימות שלכם, הרגשתי טוב. ואמרתי לעצמי שאם הצלחתי לגעת באנשים, לרגש אותם ואולי אפילו לעזור, קצת, זה סימן טוב. סימן שאצליח בכל מקום אליו אגיע, סימן שאולי יש בי משהו, איכות כזו שמעולם לא הכרתי בה ורק עכשיו לפעמים ומדי פעם אני מתחילה להכיר. בזכות האיכות הזאת, אנשים יאהבו אותי, אני אמצא את מקומי בעולם ויהיה לי טוב.
כן, אני אשה בת 40, נשואה ואם ועדיין לא מצאתי את מקומי בעולם. עדיין מסתובבת עם כאבי פאנטום ונטולת תחושת שייכות.
ואז חשבתי שהיא בטח תבחר בסוף להשאר בקשר כי אני באמת בסדר ויש לי המון מה לתת. חשבתי, קיוויתי, התגעגעתי וגם התאבלתי והכנתי את עצמי לנטישה הסופית.
וזו הגיעה, הערב. אני מצטערת, אבל זה לא יצליח. כך בפשטות.
ואני כל כך מנסה לא ליפול למקום הזה, הנטוש, הדחוי, חסר הערך. יש עבודה מאחורי, עשיתי דרך. והנה אני שוב שם, עמוק בתהום החשוכה והקרה בלי אור ובלי אהבה.
והכמיהה הזאת, העתיקה, זועקת למהלמהלמהלמה.
למה אני שוב לבד, בלי אף נפש קרובה.
והכאב מפלח את החזה אבל הדמעות לא יוצאות. מגיל צעיר למדתי לבלוע אותן, כדי לא לעצבן ועכשיו הן לא יוצאות, גם כשמתבקש, גם כשהראש כואב ולוחץ בפנים.
ומחר יום חדש ויש לי בן זוג מוכה שפעת, שלושה ילדים אנרגטים ובישולים לשבת.ואיך אשרוד את כל הגירויים מסביב שצורבים בבשר, צפצופי הטלפון של שלל קבוצות וואטסאפ חופרות, שיחות חולין, ילדים רבים, כלבה נובחת
כשאני רק רוצה לצרוח את בדידותי, את כאב הנטישה, את תחושת הפגימות וחוסר הערך שחוזרת ותוקפת כמו עדת זאבים רעבה.
אני והילדה אחת הן, מכורבלות יחד וזועקות את כאב בדידותינו, זעקה דוממת.

אני קוראת אותך, ומזדהה

הילדה הקטנה כל כך רוצה שיאהבו אותה, בלי שום תנאי. למרבה הצער זה לא תמיד קורה, כי אנחנו תלויים באנשים אחרים לכך. לה קשה להכיל אותך (או כל סיבה אחרת), והיא התנתקה ממך. לך זה כואב, ולצערי זה עוד ימשיך לכאוב.
&nbsp
אולי השגרה של טיפול במשפחה תוכל לעמעם את הכאב הזה בעוד זמן מה?
&nbsp
(האמת היא שקצת בא לי "להרביץ" לילדה הקטנה שלא מבינה בשכל שלה שלא ייתכן שכולם יאהבו אותך, והיא גורמת לך צער גדול כל כך).
&nbsp

מישהי1631

New member
מאד מזדהה איתך, מלכת השלג

ואשמח להתכתב איתך אם תרצי.
גם אני זקוקה מאד לחברה טובה.

חברה חדשה ונטישה ישנה

שלום לך Mלכת השלג
הלב נצבט כשאת מתארת את הכאב, ואת מתארת את תהפוכות הרגש של תקווה ופגיעה בכשרון ובדרך נוגעת ללב, ומעוררת הזדהות, רק שמתעורר גם הרצון לומר לך- למה למה למה את נותנת את עצמך כך ל"גרדום"? למה לבקש אותה לקבל החלטה ולשים את עצמך במקום שאת במבחן?
כמובן זכותך לומר לה בתגובה לביקורתה שזה אופייך ואת לא אמורה להשתנות כדי למצוא חן, ושאת מזמינה אותה להתמודד עם הזכרונות שלה ולהפגש למרות זאת, ייתכן שייוצר מרחק לזמן מה אבל גם ייתכן שלאחר זמן שוב היא תרצה קשר, הרי חברויות ובוודאי בשלב החיים של משפחה וילדים קטנים ושלל מחויבויות אחרות- לא צריכות ולא יכולות להיות כל הזמן באותה אינטנסיביות.
מה קרה שם באותה פגישה שבה זה התהפך? האם הקושי שלה היה כה בלתי נסבל עבורך כשקיווית לאהבה חסרת הסתייגויות?
אני מעלה השערה וכמובן לא יודעת אם זה מדוייק כי כתבת בנגיעות כלליות את מהלך הדברים.
וגם אם ההתרחקות שלה היתה מתוך איזו "שריטה" פרטית שלה- היא לא אומרת עליך כאדם כלום, את מעצימה כל כך את חשיבותה- היא מקבלת תפקיד לגאול אותך מבדידות וכאב של ארבעים שנה, וזה כבד מדי לכל אדם.
קל להציע הצעות ונראה לי שאת נבונה ומנוסה ולא זקוקה לעצות, את יודעת שיש שם "בור" בתוכך, ואולי בהדרגה תמצאי דרך לא ליפול בו. זה לא אומר לא להתקרב לאנשים ולא לקוות, אלא לא לשים את כל יהבך על כך.

החברה הטובה

שלום לך מלכת השלג כמה כואב שוב להתאכזב. קיוית כל כך, שמחת כל כך, ושוב באה המכה. יתכן שלא נכון עבורך לחפש את "החברה הטובה". את כל כך זקוקה לפונקציה הזו, מלבישה עליה ועל הקשר הרבה מעבר למה שהוא עשוי או אמור להיות. אולי נכון לך יותר, בשלב זה של חייך, ליצור ולשמור על קשרים טובים, כאלה שתוכלי לתת אמון, לשתף גם בדברים אישיים, לתמוך באחרים - מבלי להגדיר חברותיך כ"החברה הטובה". המושג הזה לקוח מעולמות אחרים. כואבים. מזמין אכזבה. מה שבטוח זה שמה שקרה בינך לבין חברתך אינו מעיד כהוא זה על אופיך, אישיותך, או זכותך להיות את ושיקבלו ויאהבו אותך כפי שאת. אל תפסיקי לחפש חברות טובות. בן זוג וילדים אינם ממלאים את הפונקציה. תוותרי רק על הפונקציה של "החברה הטובה". ב-ה-צ-ל-ח-ה !!!

למעלה