הלוח נח

קדן

New member
הלוח נח../images/Emo29.gif

אני נוהגת לעשות הפוגה בין נושא לנושא , יום יומיים הלוח ריק מתוכן ואז עוברים לנושא חדש. בימים אלו אין נושא כללי שמלווה אותנו . האם זה קיים גם אצלכן ?

ctshlomo

New member
לא נהגתי כך עד כה, אבל אני מתחילה

לאמץ את הרעיון. כל פעם אני בלחץ לעדכן את הלוח ולאפס לעצמי את המחשבות. לא יקרה כלום אם ננוח מנושא למשך יום יומיים ונכייף סתם עם דברים שלא מספיקים לשוחח עליהם במהלך השנה.

לינה1

New member
ליל מנוחה לוח ../images/Emo29.gif. כן קדן.

מקובל מאוד לנהוג כך. ואז יש הפוגה בשביל להתארגן מחדש, לתכנן את הנושא הבא. הדבר טוב לך כגננת וגם לילדים. אז יומיים הם ישמעו סיפורים שונים אהובים עליהם, יעשו יצירות ספונטניות וגם ישחקו. אם לא עכשיו, בגיל הרך, אז מתי?

אלהלה

New member
גם אצלי הלוח נח../images/Emo13.gif

ועכשיו כשנפל עלינו עניין האסטרונאוט הישראלי הראשון יש יופי של חגיגה בעניין בלי קשר לשום נושא. הילדים ציירו את החללית, את החלל ואת כדור הארץ. היום הכנו חלליות ותלינו בגן... יופי של עניין. וגם אני נוהגת לעשות מנוחה בין לבין טוב לכולנו. העץ של טו בשבט עדיין תלוי וישאר תלוי ויהפוך לעץ משפחתי
וכן העצים שהיו עליהם כל מיני פלאים יהפכו לעצי משפחה, לכל ילד יהיה עץ ועליו הוא יצייר את בני המשפחה שלו. הילדים יביאו צילום משפחתי וכן ביקשתי צילום מהחתונה של ההורים ונוסיף על העץ

אלהלה

New member
מכל מה שהיה../images/Emo13.gif

בקבוקי חלב מפלסטיק, גלילי נייר וציפינו בנייר כסף, בקבוקי אקטימל, מכסים מפלסטיק ומה שהיה בסביבה. את הדברים הפלסטיים הם תכננו ואני הדבקתי להם בדבק חם אחרת זה לא יחזיק מעמד שניה. ותלינו עם חוט דייגים והם היו מרוצים לאללה

אלה, איזה יופי../images/Emo70.gif

את ממש מוכשרת.
גם אני משתדלת שיהיה יום אחד של לוח ריק, אבל כשיש לחץ של זמן ונושאים - אז לא תמיד מסתדר. אבל בכל מקרה אין לי בעיה לסטות מהנושא המרכזי אם בא לי או לילדים.

אלהלה

New member
נושא מרכזי../images/Emo20.gif

כמו שהסברתי פה פעם מזמן אני עובדת בנושא רב תחומי ומשלבת בו את שאר הנושאים במשך השנה. למשל השנה אני עובדת על ארץ ישראל - בתחילת השנה התרכזתי בעצים ליד הגן שגם קשורים לחגי תשרי כמו הרימון והוספתי את הזית כשמסקנו זיתים והכנו שמן... ואת הגפן כשבצרנו והכנו יין (שבו נשתמש בפסח
) בקיצור אני מנסה ולא תמיד זה ממש הולך טבעי לשלב את החגים וכל השאר בנושא המרכזי. לקראת יום המשפחה אני אערוך טבלה עם הילדים איפה גרים הסבים סבתות שלהם - ונציין על המפה - וככה נקשר גם לנושא
אני מוצאת שזה יותר קל לי ונוח לעבוד ככה ולא לקפוץ מנושא לנושא, גם את טו בשבט שילבתי בעניין עצי ארץ ישראל ובמיוחד עצים בסביבה הקרובה שיכולנו לפגוש. הפסקתי לעסוק בנושאים כמו אני וגופי, חושים.. ומשלבת אותם בנושאים האחרים בלי לעשות מזה נושא בנפרד.

innapl

New member
רעיון גדול!

אהבתי את הרעיון לתלות חלליות מסביב לכדור הארץ!

למעלה