הלוואת דיור

אלעד299

New member
הלוואת דיור

שלום רב,

רציתי לדעת אם מישהו יכול לענות לי בנושא:

מה גובה הריבית שמעניק המשרד ללקיחת הלוואה לרכישית דיור ראשון, על פי האחוזים שלי אני זכאי לכ 235000 שח.

השאלה שלי:

כמה בערך יהיה ההחזר בתום התקופה אם אקח הלוואה ממשרד הבטחון אל מול גובה ההחזר אני שאקח הלוואה באופן פרטי מהבנק.

תודה למשיבים.

evgeht

New member
אלעד בוקר טוב,

קודם כל לאיזה צורך דירה? השקעה? מגורים? כדאיות העסקה ניתן לברר בפורום תפוז נדלן. כי אולי לא כדאי לך לקנות דירה בשלב זה, אלא להישאר בשכירות.

לגבי משכנתא.

ריבית מדויקת להלוואת אגף השיקום ניתן לברר בבנק אוצר החייל. ריבית זו משתנה מדי חודש בהתאם לריבית בנק ישראל לאותה לקופה.

למה כדאי לקחת הלוואה מאגף השיקום:

א. בדרך כלל ריבית נמוכה יותר גם בכמה עשיריות האחוז (הפרש החזר הסופי בעשרות אלפי שקלים נמוך יותר)

ב. אם יהיו קשיים בהחזר ההלוואה אגף השיקום הוא עדיין אימא ואבא עבורך ובמקרים מסוימים יוכל לוותר לך על כמה תשלומים או על כל ההלוואה שנתן לך (לא מדובר בהלוואה של הבנק, אלא רק של אגף השיקום!). בנק כלשהו לא מכיר אותך, מה שמעניין אותו זה הכסף, לא תוכל לשלם ייקח לך את הדירה.

ג. כשאתה מגיע לבנק הוא בודק כמה דברים:

1. יכולת ההחזר שלך - כמה אתה מרוויח בחודש מלבד תגמולי אגף השיקום, הם לא נכללים כהכנסה

2. הון עצמי - כמה כסף יש ברשותך, וכאן ההבדל הגדול, כלומר הלוואה שאתה מקבל מאגף השיקום תחושב כהון עצמי, ואז תוכל לקבל ריביות טובות יותר על משכנתא בבנק, כי תצטרך משכנתא קטנה יותר. אבל! אתה צריך לקחת בחשבון שהלוואת אגף השיקום היא לא מתנה! ובהחזר החודשי לקחת אותה בחישוב ההוצאות החודשיות שלך בנק לא ייקח אותה בחישוב יכולת ההחזר שלך, אבל אתה כן צריך לקחת אותה בחשבון.

ג. הלוואת אגף השיקום תרד מתגמולים החודשיים שלך.

מידע נוסף על משכנתא תוכל לקבל בפורום תפוז משכנתאות, פורום מאוד מקצועי ונגיש. יהיו לך עוד מלא שאלות על ביטוחי משכנתא, תמהיל המומלץ למשכנתא, תקופת המשכנתא וכו' תפוז משכנתאות הוא מקום המתאים ביותר לקבל תשובות לשאלות הנ"ל מבלי לצאת מהבית.

שבת שלום

אלעד299

New member
ראשית כל ייבגני תודה רבה על התשובה המלומדת

אני סה"כ מתעניין להפרש בין הריביות למי שלקח כאן בתקופה הארוכה הלוואה.
כמה מציעים בבנק בחוץ וכמה דרך משהבט לסכום בגובה כ250000 .
אשמח אם מישהו שלקח הלוואה לאחרונה יוכל לענות על שאלה זו.
תודה ושבוע טוב.

evgeht

New member
אלעד שלום,

ריביות משתנות פעם בחודש, כשבנק ישראל מפרסם ריבית לחודש X בראשון לחודש X. בחודש נובמבר למשל, ריבית נותרה ללא שינוי ביס לאוקטובר.

רוב הריביות בבנקים נגזרים מריבית בנק ישראל, לגבי הרכב ריבית הלוואת אגף השיקום אני לא מכיר.

לא אבלבל יותר מדי, אבל כל אחד יקבל ריבית שונה באותו בנק בהתאם לפרמטרים (ששונים אצל כל אחד!): יכולת ההחזר, הון עצמי, תקופת ההחזר וכו'. כלומר, ריביות שקיבלו אחרים לא יעזרו לך, כי מצבך שונה.

הלוואה מאגף השיקום שווה לכל הנכים וריבית שלה ניתן לברר בבנק אוצר החייל. אם מישהו לאחרונה לקח הלוואה הנ"ל יוכל לתת מספר מדויק.

אתה מוזמן לפנות עם שאלות נוספות.

שמחתי לעזור לך

evgeht

New member
לפי חישוב

אם מכניסים נתונים:

קרן 240000

תשלום חודשי 1300

מתקבלת גובה הריבית +\- 3% שנתית, שזה די נמוך.

אבל כדאי גם לבדוק האם ריבית זו קבועה לא צמודה (אני מאמין שכן בהנחה שגובה ההחזר קבוע ל-20 שנה, ואם כן אז נכון להיום לא תוכל להשיג ריבית כזו בשום בנק ל-20 שנה) או ריבית משתנה. ריבית משתנה של 3% שנתי פחות אטרקטיבית.

מקווה שהייתי ברור

למעלה