הלוואי והייתי

joinfoinc

New member
הלוואי והייתי

צימחוני. כי אני חושב שצריך להגן על החיות. אבל מה לעשות אני כל כך אוהב בשר. לא יכול בלי לאכול בשר, אפילו שנראה לי שמבחינה מוסרית לאכול רק אוכל צימחוני יכול להיות הרבה יותר כייף.

cwen

New member
זה מאוד עצוב שאתה מכור לסוג אחד של אוכל

עד כדי כך שאתה ממש לא יכול בלעדיו. זו תלות איומה. אולי כדאי לך לנסות טיפול נגד התמכרויות?

אולי תרצה לנסות לפחות לשנות את העניין?

אני מבטיח לך שעם קצת רצון ותמיכה - (אני מוכן לנסות לדאוג לך לתמיכה אישית לעניין ) כל מה שאתה תצטרך זה לנסות דברים חדשים ולהקשיב - איך נשמע לך?

גם אני מאוד אהבתי בשר

אולי אפילו עד היום (למרות שמפתחים סלידה אפילו מהריח). כשאתה צמחוני אתה לא מגן על החיות. כשאתה צמחוני אתה נמנע לפגוע בהם, אתה נמנע מלהיות הגורם לרוע, לסבל, להתעללויות. כל אלה יותר חשובים מאשר "זה טעים לי". קודם כל עלינו להמנע מלהיות אלה שמבצעים את האלימות, רק אח"כ יש לבדוק איך אפשר לפעול נגד האלימות שסביבנו, אבל שוב, קודם כל לא לבצע אותה בעצמנו. לתשומת לבך חתימתי.

מהניסיון שלי-

גם אני הייתי קניבלית רצינית עד שנהייתי צמחונית. אהבתי מאוד את כל סוגי הבשר למיניו: כבשים, פרות, עופות, דגים וכל דבר כשר שאפשר היה לבשל בכל צורת הכנה כלשהיא. כשנהייתי צמחונית, זה היה בגלל שבפעם הראשונה הבנתי איך מגיע הבשר לצלחת שלי- ומה הוא עבר בדרך. מאז, למרות שהריח הוא מצוין - והחל מהרגע שהתחלתי להיות צמחונית- כל פעם שאוכלים בשר, אני רק צריכה לחשוב על העובדה שאני נותנת יד לכ"כ הרבה רוע, והחשק יורד במיידי. אבל זה לא קל, אני מסכימה. לי לקח 6 שנים עד שהפסקתי לגמרי- בהתחלה זה היה גמילה בבת אחת מעוף ובשר, אבל עדיין אכלתי מזון שבושל עם בשר/עוף ועדיין אכלתי דגים, לאט לאט הפסקתי גם עם שני אלו . בכל מקרה- תקרא על זה קצת- באתר אנונימוס לדוג'.זה מאוד עוזר ל"התחזק מבחינה מוסרית". ואם זה מפריע לך מוסרית, וקשה לך עם הפסקה מיידית- אולי תתחיל בלקצץ את כמויות הבשר שאתה אוכל?

d a p h n a

New member
קרניבורית, לא קניבלית...

קניבל = אדם שאוכל בני אדם אחרים.

אם הצמחונות והשלום גם מבחינה מוסרית

מדברים אליך, אז חבל מאוד שאתה לא עובר לצמחונות, תהיה אמיץ ושלם עם עצמך ותעבור לצמחונות - טעים בריא ! גם תהיה שלם עם עצמך ושמח! בהצלחה

toosha100

New member
גם אני חשבתי

הרבה שנים שאני מאוד רוצה להיות צמחונית, אבל "מה אני אוכל אם לא אוכל בשר?" ובפועל, זה היה לי הרבה פחות קשה ממה שעשיתי מזה. יש כל כך הרבה דברים אחרים שכיף וטעים לאכול, וזה אפילו לא קרוב לעינוי שדימיתי לעצמי בראש שזה יהיה. הרבה דברים בשריים שאנחנו אוכלים טעימים לנו בזכות התוספות הבכלל-לא-בשריות שיש לידם, ולהוציא את הבשר לא פוגם בכל החוויה של האוכל. המטרה מקדשת את הדרך, וכשבאמת לא רוצים לאכול אוכל שרצחו אותו הדרך לשם לא כל כך קשה.

למעלה