הלוואות עבור MBA

Kipi34

New member
הלוואות עבור MBA

שלום לפורום הנחמד

אנחנו נמצאים בארה"ב מטעם העבודה שלי ובעלי שוקל ללמוד לMBA. קנינו כאן בית (עם משכנתא) וכרגע אין לנו את הכסף לMBA שיעלה בסה"כ כ70 אלף דולר.
השאלה היא האם יש אופציה לקחת הלוואות עבור הלימודים האלה והאם מישהו עשה זאת?
אנחנו על ויזות L1/L2 אז הוא לא צריך ויזה מיוחדת.

תודה רבה
קיפי

Philip Jr

New member
אני לא בטוח שהבנתי את השאלה

קיבלתם כבר הלוואה אחת משמעותית (המשכנתא), ולכן אני מניח שיש לכם קרדיט לא רע, ושאתם עומדים בתנאים הבסיסיים לקבלת הלוואה. לכן, אני מנחש שיש לכם אופציה לקחת הלוואה גם עבור הלימודים.. לפעמים מחלקות MBA מציעות תנאים מועדפים להלוואות עבור סטודנטים שלהם דרך שיתוף פעולה עם בנקים ומוסדות פיננסיים מקומיים אחרים.. וגם אם לא, אני בטוח שיש אופציות נוספות עבורכם.
&nbsp
אגב, אני לא יודע אם בעלך עובד כרגע, אבל אשתי עושה MBA במסלול ערב, וזה יופי של פתרון גם מבחינה כלכלית.. היא עובדת משרה מלאה, ולומדת פעמיים בשבוע בערב. כך היא מרוויחה משכורת בזמן שאנחנו משלמים 70000 דולר... ואגב - התעודה היא אותה התעודה, והמסלול אותו המסלול. ההבדל היחידי הוא שיקח לה שנתיים וחצי ולא שנתיים.

Kipi34

New member
תודה

נלך לברר עם הבנק ובאוניברסיטה עצמה.
מבחינת העבודה, זאת גם אופציה שנבדקת והוא מחפש, בינתיים אנחנו נמצאים בחור ואין פה יותר מידי עבודות של היי-טק בתחומו.
&nbsp
משום מה בכלל לא חשבתי על בנק אצמט כאופציה. חשבתי שזה צריך להיות כמו הלוואות סטודנט או משהו כזה.

Philip Jr

New member
שנעשה תחרות מי בחור יותר גדול?

גם אנחנו ״בחור״ (שאני מאד אוהב), ולקח לא מעט זמן עד שאשתי מצאה תעסוקה איכותית. עם זאת, בסוף זה קרה, והתוכנית שהיא בה מאפשרת לה לעבוד במשרה מלאה וללמוד, ולקבל את אותה התעודה *בדיוק* של ה - MBA "הרגיל", או ה - Executive MBA. יתרה מזאת, גם היה יותר קל להתקבל לתוכנית הזו, כי הקבלה מבוססת בעיקר על ניסיון מקצועי, ופחות על ציונים והישגים בתואר הראשון. יש תוכניות כאלו ל - working professionals בהרבה אוניברסיטאות, אז שווה לבדוק. זה לא פשוט ללמוד במקביל לעבודה, אבל זה *מאד* מקל כלכלית.
&nbsp
לגבי הלוואות, כאמור אם אתם בסטטוס שבו יש סיכוי טוב שילוו לכם כסף (מבחינת ויזה, שכר, דירוג אשראי וכדומה) אז יש כל מיני אפשרויות לעשות זאת. חברות אשראי רבות מציעות גם הלוואות סטודנט (כגון Discover), בנקים, Credit Unions..

למעלה