הלוואה...

boyinlove

New member
הלוואה...

היי, זה נראה כמו פורום מצוין, אז באתי להתייעץ בקשר למשהו... הכרתי מישהי בעבודה שלי, היא עובדת איתי כמה שבועות בערך. היום דיברנו בטלפון פעם ראשונה, סתם כי נחמד לי לדבר איתה. אני בן 20, היא גדולה ממני כמעט ב-10 שנים וגרה בדירה משלה. מה הבעיה? כשדיברנו, באמצע השיחה, היא פתאום התחילה לשאול על המצב הכלכלי בבית שלי, ואחרי שאמרתי שהוא די טוב, היא ביקשה ממני להלוות לה 500 שקל כדי שתוכל לשלם חשבונות דחופים של מים וחשמל שהיא חייבת לשלם תוך יומיים (לפחות נדמה לי שזה היה מים וחשמל, לא שזה כזה משנה). מצד אחד ליבי יוצא אליה, ואני רוצה לעזור לה, ויש לי את ה-500 שקל האלה, ואני די בטוח שאני יכול להרשות לעצמי להלוות לה אותם. מצד שני, בחיים לא הבאתי למישהו כאלה סכומים, ואני לא ממש מכיר אותה מספיק טוב, ובכלל זה מרגיש קצת כמו מן ניצול כזה. אני בנאדם כזה שקשה לו להגיד לא. אבל אולי זה השיעור שלי במקרה הזה - לדעת להגיד לא. או שאולי השיעור שלי הוא בכלל לא לדאוג לכסף ופשוט להושיט יד לאדם בעת צרה, מבלי לחשוב על זה יותר מדי? עצות יתקבלו בברכה... תודה רבה!

dana2909

New member
הממ.. שאלה קשה

מצד אחד 500 שקל לא ישברו אותך. מצד שני, איך זה ש500 שקל שוברים אותה? זה תלוי בך - אם אתה רוצה לעזור לה, לך עלזה. קח בחשבון שמאד יתכן שהיא מנסה לנצל אותך והבקשה הקטנה הזו תחזור על עצמה שנית - לתשלום חשבון מכולת, בגדים, הסרת שיער ועוד.. הרשימה יכולה להיות ארוכה. אבל ברצינות - אם זה לא בא לך טבעי וחופשי, סימן שהבטן מאותתת לך שמשהו מוזר בקטע..

מוּסקט

New member
אם

מישהו שאתה לא מכיר מבקש ממך הלוואה, תן לו רק אם אתה יכול להתייחס לכסף הזה כמתנה. כלומר לתת כי אתה רוצה לתת, כי אתה רוצה לתרום או לעזור, כי תרומה מכל הלב זה משהו שעושה לך טוב... בלי הצפייה שיחזירו לך. ברגע שאתה מתחיל להתחשבן, לצפות לכסף בחזרה, לחשוב שלאחרים יש יחס לכסף או למוסר תשלומים כמו שלך יש - זה סתם יחרב לך את מצב הרוח ויעיב על היחסים שלך איתה או עם אנשים אחרים בעתיד עמם יהיו לך "עסקים". חבל שזה יקרה.

maybesure

New member
אהם..

היא עובדת איתך? משמע היא עובדת! היא מרוויחה את משכורתה ולא מובטלת ללא שכר. למה אתה צריך לשלם לה חשבונות? ועוד שבקושי מכיר אותה? לי נשמע כמו נצלנות לשמה ובמקומך הייתי מסרבת בנימוס. מצבך "בבית" לא עניינה משום ש "בבית" זה מצב הוריך ולא מצבך, ולא מדובר פה על הלוואה מהוריך. אני בטחה שאם תתאמץ-תמצא מלא מה לעשות ב 500 שקלים. ולפני הכל הכל: הייתי מנסה לברר במקום העבודה אם היו לה עוד בקשות כאלו מאנשים. יש כאלו שזה סדרתי אצלם, ואפילו לא קשור להחזר ההלוואה, אם בכלל. אגב, היא תעשה הכל שיהיה לך נחמד לדבר איתה בטלפון, במיוחד אם גם תשלם לה על זה 500 שקלים לחודש. צא מהנאיביות.

גם לי זה נשמע קצת חשוד...

לא בטוחה שהייתי ממהרת לעזור לה. לא במקום לבקש ככה כסף ממישהו שלא מכירים טוב עדיין. מצד שני, באמת צריך לחפש איך להגיד לא, כי זה לא כל כך נעים
...

אטיוד5

Active member
רעיון

בקש ממנה ערבים. אם היא תצחק ותגיד שעל סכום כ"כ נמוך לא מביאים ערבים, תגיד לה שאם הסכום כ"כ נמוך אז למה היא צריכה אותו בכלל. כלומר, הכל כ"כ אדיוטי שחבל על הזמן. לא ינתקו אותה כ"כ מהר מחשמל ומים. ואם היא כן עומדת בפני סכנת ניתוק שכזאת, אז סימן שהיא מאחרת כבר בכמה וכמה תשלומים, ואז הסיכוי שתראה את הכסף שלך בחזרה הוא אפסי. במצב הזה תחשוב על זה בתור מתנה שבא לך או לא בא לך לתת. אפילו לא מתנה. הייתי מתייחס לזה כאל סעד (סעד נפשי, נראה לי) או הפגנת סולידריות. היה לי מקרה דומה עכשיו בעבודה. התרימו למען מישהו, בעילום שם, שנקלע ל"קשיים כלכליים". תרמתי 100 ש"ח. כי מה זה "קשיים" כאלו? או שהם הסתבכו בגדול, ואז מה כבר יועילו 100 ש"ח שנתרמים ע"י 30 אנשים. או שהבן-אדם עורך מחקר אנתרופולוגי (פסיכי, נו). בשני המקרים הפגנת סולידריות היא במקום.

תוספת לדברים החכמים שנכתבו

תוספת: כאשר מכניסים כסף למשוואה של ידידות, לעתים קרובות הידידות בורחת. קח לתשומת לבך. אילו היית מרגיש שבא לך לתת, בלי להתחשבן, פשוט כי בא לך, אז לא היתה בעיה. אבל זה לא המקרה, אז כנראה שהשיעור שלך כאן זה להגיד לא באסרטיביות, מבלי לעורר את מיצי האשמה הפולניים.

האגס 1

New member
הידידות שלה תלויה בדבר?

כמו שכבר כתבו כאן לפני, זה מסריח. היא אולי מאוד נחמדה, אבל הנצלנים הם בדרך-כלל מאוד נחמדים בהתחלה. אתה עדיין לא מכיר אותה כדי לדעת אם הנחמדות הזאת היא קבועה אצלה, או שמצבי הרוח שלה דינמיים מדי. בוודאי שאתה לא יודע איך היא עם הלוואת של כסף. הדפוס הזה שלה נשמע גם לי סדרתי, בגלל המהירות שבה היא ביקשה ממך סכום כזה, ובגלל התירוץ שנשמע שהיה מוכן אצלה מראש, ושגם נשמע כמו תירוץ שאם בוחנים אותו פעם שניה ושלישית - הוא נשמע חשוד - היא גם עובדת אבל גם אין לה 500 שקל בשביל חשבונות חשמל ומים? (אגב, כדאי לשים לב טוב בשביל מה היא אומרת שהיא צריכה את הכסף). אם זה שיעור בשבילך - אז זה באמת בלהגיד "לא", ולדעת שגם אחרי זה אתה יכול להשאר בן-אדם. ואל תפחד מתגובה שלילית שלה. אם היא באמת רואה אתכם כידידים, היא תקבל את הסירוב שלך לתת כסף לאנשים שאתה עדיין לא כ"כ מכיר. אם היא תשתולל מכעס - סימן שקלקלת לה את תוכניות הניצול, או שאפילו לא מדובר כאן בתוכניות ניצול כאלה, ושהיא סתם לא יודעת להיות חברה. מאוד הגיוני גם שהיא מודעת לגילך הצעיר. אגב, תודה על המחמאות על הפורום

boyinlove

New member
תודה רבה לכולם!

כולכם כתבתם דברים חכמים מאד ומעוררי מחשבה. עזרתם לי מאד. היום ראיתי אותה לזמן קצר והיא לא הזכירה את הנושא - אולי היא ירדה מזה בסוף. אני מרגיש קצת טיפשי על זה שבסוף עם כל העזרה שלכם אני אולי לא אצטרך לקבל שום החלטה :)... האמת שמה שלא יהיה, כבר למדתי משהו מהמקרה הזה ומלקרוא את התגובות פה. אז שוב תודה!

האגס 1

New member
אז קודם כל - אני שמח שעזרנו

אבל מעבר לזה - גם אם הפעם היא לא תעלה שוב את עניין הכסף, זה לא אומר שעם העצות שלנו כבר לא תצטרך לקבל שום החלטה - כי אולי זה יצוץ בעתיד. מקרה דומה עלול לקרות בעתיד הקרוב עם אותה אחת, אבל גם בעתיד הרחוק עם אנשים אחרים. אז אתה תדע יותר טוב מה לעשות

maybesure

New member
אתה יכול להיות רגוע

ולהנות מהעובדה שאינך צריך להתמודד עם החלטות כרגע, וממילא לא טרחה לא לכתוב, העובדה שאתה מביא לפה מצב שעלול לקרות לכל אחד-מעורר חשיבה בכולנו איך היינו נוהגים. נחמד שעולים כאלו נושאים לפני שנתקלים בהם ברגע אמת. לך תקנה משהו נחמד ב 500 ש"ח

למעלה