הלוואה מההורים

תמר 83

New member
הלוואה מההורים

הנושא קשור בעקיפין לפורום...מקווה שתוכלו לעזור מנסיונכם אם יש... אני עומדת בפני נסיעה לחו"ל לצורך עבודה. אני בת 23. עד לפני חודשיים עבדתי ואת החסכונות מעבודה זו הקצתי למען מטרה מסוימת. כרגע אין לי חסכונות והעו"ש עומד על אלפים בודדים. עבודתי החדשה עומדת להתחיל בעוד חודש, בחו"ל. לשם כך אני נדרשת להגיע לארץ היעד עם משהו בסביבות ה 20 אלף ש"ח בכדי להסתדר בחודשים הראשונים. זה כתוצאה מהוצאות ראשונות גבוהות וכמו כן המשכורת הראשונה תהיה רק לאחר חודש וחצי. כרגע אין ברשותי סכום זה. ועליי לבקש זאת מהוריי. אינני יודעת איך מעולם לא סבלה משפחתי ממחסור אבל אינינו עשירים כלל. אני יודעת שאת הסכום יצטרכו לבקש כהלוואה מהבנק ולא מהיתרת עו"ש. אני יודעת שאוכל להחזיר להם את ההלוואב תוך גג חצי שנה.. אולם אני לא יודעת איך להסביר להם את המצב. אני מתוסכלת מהעניין....יודעת שלא אוכל לנסוע בלי סכום הכסף. אבל גם לא יודעת איך לגשת אליהם בעניין.

stevie1

New member
את בטוחה?

אילו ערובות יש לך שאת משוכנעת שתוכלי להחזיר להם את ההלוואה? (הבטחות של מעסיק עתידי לא נחשבות) לי לא נשמע לעניין בכלל לבקש כסף שהוריך יצטרכו להלוות מהבנק (ולשלם ריבית!) בשביל ההרפתקאה שלך. את מתכוונת להחזיר עם ריבית 20 אלף שקל תוך חודשים ספורים ובנוסף להרוויח סכום חלומי? יש לי שאלה ל"קבועי" הפורום - באיזה עולם חי הנוער הישראלי??

r a v

New member
אני לא מבינה למה 20.000

סליחה על החטטנות, אבל אם את טסה לעבוד בחו"ל למה את צריכה כל כך הרבה כסף להתחלה, אין אפשרות שהחברה או האדם שאת טסה לעבוד אצלו יעזרו לך להמנע מכל כך הרבה הוצאות??ולמה לקחת הלוואה כדי להתחיל לעבוד בחו"ל? עצתי אליך במידת האפשר, דחי את הטיסה, ותנסי לחסוך קצת יותר כסף בארץ, או שתחשבי מחדש את ההוצאות שלך ונסי לראות במה את יכולה לצמצם (אני עשיתי את זה בפעם הראשונה שטסתי והורדתי את העלויות לכלום כסף).

תמר 83

New member
העבודה חוקית. לא מדובר בהרפתקאה

אני לא נוסעת לעבוד בעגלות למשך חצי שנה ולהביא קופה. אני נוסעת לעבודה חוקית עם חוזה של למעלה משנתיים. בגלל זה אוכל להחזיר את ההלוואה, אני יודעת כמה ארוויח בכל חודש. אינני יכולה לדחות את הנסיעה.

Nobilis

New member
הצעות

אם העבודה חוקית ומסודרת, הייתי מנסה לבקש מהמעביד הלוואה. לחלופין, למה שלא תבקשי הלוואה בבנק בעצמך? סכום של 20,000 ש"ח הוא לא בשמיים בעידן בו לא מעט כרטיסי אשראי מציאים הלוואות מיידיות של עשרות אלפי ש"ח, ויותר. לכי לבנק, בקשי הלוואה, ובמידת הצורך בקשי מהוריך לחתום על ערבות. ההלוואה צריכה להיות שלך, לא שלהם.

Woking

New member
הצעה שלי

פשוט תדברי עם ההורים שלך על כל הנושא. לפני שהייתי מבקש מהם כסף, הייתי מבקש מהם עיצה. אנחנו הרבה פעמים טועים לחשוב שההורים שלנו הם רק נגדנו, אבל בסופו של דבר הם די בעדנו, פשוט לפעמים הם אומרים לא את מה שאנחנו רוצים לשמוע בגלל שיש להם יותר נסיון חיים. יש אמרה ידועה שאומרת משהו כמו: "כשהייתי צעיר חשבתי שאבא שלי הוא אדיוט מושלם, אבל ככל שהתבגרתי נוכחתי לדעת שאבא שלי הלך והשתפר". באופן אישי, אני הייתי מבקש את ההלוואה בעצמי, ואם יש צורך מבקש מההורים להיות ערבים.

למעלה