הלוואה לחברה

A V I M

New member
הלוואה לחברה

1האם כבעל מניות שנותן הלוואה לחברה חייב ע"פ חוק לרשום הוצ' ריבית בחברהכנגד הכנסות ריבית (בדוח האישי שלי) אני יודע שכאשר אני לוקח הלוואה יש חובה חוקית ברישום 2האם כל חברה שמנהלת הנהלת חשבונות כפולה חייבת לנכות במקור לספקים הבנתי שהחוק שונה בשנה שעברה. תודה מראש

PINIZ

New member
הלוואה ונכוי במקור

1. אין חובה לגבות ריבית מהלוואת בעל מניות לחברה. 2. כל חברה שחייבת בהנה"ח כפולה לפי תקנות ניהול ספרים, חייבת בנכוי במקור.

A V I M

New member
חשבונאות כפולה (המשך)

תודה על התשובות אך לפי מיטב ידיעתי כל חברה חייבת בהנהלת חשבונות כפולה האם המשמעות שכל חברה חייבת בניכוי במקור. זה לא הגיוני שחברה קטנה תנכה במקור מכל ספק. האם יש תקנה ספציפית בהוראות ניהול ספרים רק לגבי חברות מסויימות. תודה מראש

PINIZ

New member
לא כל חברה

חייבת בהנה"ח כפולה מכוח הוראות ניהול חשבונות, הדבר תלוי בד"כ במחזור עסקיה.

תמירי

New member
יש עוד תנאים!לא?

מחזור ענף עיסוק-הוראה מיוחדת כמות עובדים לדעתי -לא כל חברה חייבת בניכוי מס במקור מספקים אם כמובן זו הכוונה! לגבי לקוחות-במידה ואין לה אישור כלל ינכו לה 30 אחוז במקור!

ריבית בעלי שליטה

קיים מושג ריבית בעלי שליטה. אפשר לרשום ריבית לבעלי שליטה שעד תקרהמסוימת הינה הכנסה פטורה בידי המקבל קרי, בעל השליטה.

ריבית בעל שליטה

פטור ממס על ריבית עד גובה עליית המדד על הכנסות ריבית של בעל השליטה. לענין ניכוי במקור-בעבר היה קיים מושג של "חברה מיליונרית" שמעל מחזור מסוים היתה חייבת לנכות-כיום כל חברה חייבת בניכוי מס במקור (מ"ה יכול לא להכיר בהוצאה אם לא נוכה מס), אין חובת ניכוי על שרות חד פעמי של ספק עד 4000 ש"ח

למעלה