הלואה לחברה

ZIVLEVI1

New member
הלואה לחברה

אם אני פותח חברה (אני בעל השליטה בה) ומשקיע בה סכום מסוים, למעשה נותן הלוואה ומעוניין לקבל עליה מהחברה ריבית בשיעור מסוים. כל שנה אני צובר להשקעתי את הריבית אך בינתיים לא מושך אותה אלא אתחיל למשוך נניח לשיעורין כהתזרים יאפשר זאת. שאלתי,האם אני אהייה חייב במס בכל שנה על הריבית שמצטברת על השקעתי או שאהייה חייב במס רק בשנה בה אמשוך.

תמירי

New member
הלוואה לחברה בשליטתך

משיכת סכום קרן הלואת הבעלים פטור כמובן ממס. הפרשי הצמדה לבעל שליטה פטורים ממס. ריבית מעל הפרשי ההצמדה חייבת במס אצל נותן ההלואה אבל למה לתת הלוואה לחברה? יש שיטות טובות יותר לכך?תשאל את רואה החשבון שלך! אם אין לך אנא פנה אלי במסרים. תמיר רו"ח

ZIVLEVI1

New member
לתמיר

אין לי כרגע רוח ואני כרגע מנסה לגבש את נושא העסק, אפנה אליך כשאגבש סופית החלטתי לגבי התקשרות אפשרית. מה שכן לכרגע רציתי לדעת האם השקעה בעסק ולא משנה אם תקרא לזה הלואה או אחר ואני מעונין לקבל עליה מעבר להפרשי ההצמדה האם ריבית שאצבור על אותה השקעה תחשב כהכנסתי באותה שנה או רק כשאמשוך אותה. תודה, זיו

תמירי

New member
תשלומים לבעל שליטה

זה קצת יותר מורכב! יוכר לחברה כהוצאה בתנאי שבעל השליטה כלל את ההכנסה בדוחותיו והמס בגין ההכנסה הזו נוכה מבעל השליטה עד לתום שלשה חודשים משנת המס. ראה סעיף 18 (ב) לפקודה.

ZIVLEVI1

New member
לתמיר

את הסעיף לא מכיר אך מבין שפרקטית בשנה שאמשוך ריבית כלשהיא אצטרך לדווח עליה בדוח השנתי כהכנסה שלי ולשלם עליה תוך שלושה חודשים לאחר תום השנה מס ובמקביל בחברה אותה ריבית שמשכתי תחשב רק אז כהוצאה אפילו שנרשמה בעבר בחברה. מודה על תשובתך, אצור עמך קשר דרך האתר כשיהא רלוונטי. זיו.

תמירי

New member
לא מדויק...

ההקלה של שלשה חודשים היא במקרים שלתום שנת המס הריבית טרם שולמה! אם היא משולמת "בשוטף" אזי אין בעיה כלומר בחברה הוצאה ואצלך הכנסה. אבל אני לא מבין מדוע אתה מתעסק בזה? אין זה כדאי מבחינת מיסוי ויש אופציות רבות וטובות יותר. באם יהיה רלונטי תקבל יעוץ מקיף בנושא!

ZIVLEVI1

New member
לתמיר

בהחלט ברור לי שיש צורך באיש מקצוע. כאמור אצור עמך קשר כשיהיה רלונטי, כרגע אני עדיין שכיר עם חסכונות מסוימים חושב ומתלבט לגבי המשך דרכי המקצועית כשכיר או אחר . מודה על התיחסותך. זיו.

למעלה