הלהיט של צרפת

ifa1111

New member
הלהיט של צרפת

באוקטובר שנה שעברה כתבתי בפורום על סוד ההצלחה של רומא ואתלטיקו. לא אתם ולא אני שיערנו שההצלחה תימשך בכאלה מימדים. שתיהן יחדיו אך כל אחת בדרכה שלה נכנסו לרשימה המצומצמת של המועדונים המדוברים ביותר ביבשת.
כיום אכתוב על מועדון שכבר הזכרתי בפורום העונה: אולימפיק מארסיי.
עוד לפני שנתייחס לסיכויים בזירה המקומית למארסיי כנראה שאין צ'אנס להפוך לכח משמעותי בזירה האירופית בשנים הקרובות. אז למה בכלל להתייחס לקבוצה בליגה לא כל- כך מעניינת? כי הקבוצה הזאת עושה את הליגה הזו לדווקא מאוד מעניינת.

נכנס טרנד נורא אמריקאי אני חושב לכדורגל האירופי בשנים האחרונות ובו הפתרון לכל בעיה הוא רכש. אין כסף? נקנה כשרונות צעירים. המגן השמאלי לא טוב? נרכוש מגן שמאלי.
אני מאוד אוהב לראות עבודה של מאמנים וביילסה הוא מאמן מיוחד מאוד. בעונה שעברה הקבוצה סיימה את הליגה במקום השישי, מחוץ למפעלים האירופאים ועם 53 שערי זכות בלבד. בקיץ ביילסה שחרר את הכוכב הגדול של הקבוצה אחרי מונדיאל מצוין והכניס להרכב רק שני שחקנים חדשים תאובין ודג'יג'י (מקווה שאני הוגה את השם של החוף שנהבי נכון) והפך את מארסיי לא רק למוליכת הטבלה בצרפת אלא לאחת הקבוצות הסוחפות ביבשת כולה. כבר כעת יש לה 23 שערי זכות בתשעה משחקים.

כשכמעט רבע עונה מאחורינו מארסיי מוליכה את הליגה בפער של 7 נק' מפאריס סן ז'רמן (שכולנו אני חושב ראינו את היכולות האדירות שלה אם לא בעונה שעברה אז בשבוע שעבר נגד בארסה) וכמובן מחזיקה גם במאזן השערים הטוב ביותר.
את העונה ביילסה פתח ב3-3-3-1 ולעיתים חזר אליו עד שהתייצב (לפחות בנתים) על 4-3-2-1 כשהכוכב הגדול הוא השחקן בשפיץ אנדרה פייר ז'ניאק.
גיל ממוצע 25 בקירוב, אחזקת כדור בסביבות ה60%. לא הרכב של שחקנים בוסר שביילסה שלף מהנוער, לא כדורגל של פוזשן בלתי נגמר או של התקפות מתפרצות ובטח שלא רכש מפוצץ. הארגנטינאי עבד כל הקיץ עם השחקנים שהיו לו ופשוט הפך אותם כיחידים לשחקנים טובים יותר וכקבוצה לקבוצה טובה הרבה יותר, כזו שכבר ספרה 7 בום על שבעה נצחונות רצופים בליגה וזה אחרי פתיחת עונה מגומגמת שכללה 1 מ-6.

יש עוד שלושה מחזורים וקצת יותר מחודש עד מה שאמור להיות משחק העונה בצרפת שיפגיש בין מארסיי לפ.ס.ז' מי יודע אולי עד אז הפער יימחק. אך האמת היא שזה לא מה שחשוב, מה שחשוב הוא שצומחת אחת ההפתעות המרעננות ביותר של העונה, משחקת כדורגל נפלא וכרגע גם מנצח ותעשו מה שאני התחלתי לעשות לפני שלושה שבועות- אל תרשו לעצמכם לפספס משחק.

GentlePunter

New member
אני מודה שאני עוקב רק ברמה של תוצאות

ומה שנראה לי, וזו לא חוכמה כזו גדולה, זה שפאריס הולכת בכל הכח על ליגת האלופות השנה - וזה מתחיל ממקום ראשון בבתים. מן הסתם גם מחלחלים את זה לשחקנים שם בעוצמה גדולה מה שאולי גורם לירידת מתח בליגה (לא ראיתי אתמול, אבל שער שוויון בתוספת זמן בבית מול מונאקו יכולה להיות אינדיקציה טובה). אם יש משהו בדברי, מן הסתם משלימה אותו ההנחה שהעניין בליגה "יסתדר" ושקבוצות כמארסיי ובורדו לא יצליחו להתמיד לאורך זמן (ראינו את בורדו השבוע).

somone1411

New member
עד עכשיו מאמן העונה באירופה

מאוד מקווה שמארסיי תמשיך בתוצאות האלה, אם לא באחוזי הצלחה כאלה אז שלפחות תשמור על יציבות - קרי גם במשחקים לא טובים, לא תפסיד. ביילסה מוכיח שוב ושוב כמה למאמן יש אימפקט וחשיבות על קבוצה, שגם בסגל לא גדול, לא עשיר ולא איכותי (בטח בהשוואה לאלו עם הכסף) מצליח ובגדול. מאמן הוא המראה של קבוצת כדורגל, ביופי (איכות הכדורגל) ובאופי (מנטליות וכו'). מה שרואים כיום ממארסיי זה 100 אחוז מאמן, טביעת יד מוחלטת.
&nbsp
אני מאוד אוהב את ביילסה מאז הקדנציה הלא מוצלחת במונדיאל 2002 עם ארגנטינה, אבל למרות זאת ידעתי לזהות אחלה מאמן עם דרך, שיטה, אחד שיודע מה הוא רוצה מעצמו. באישיות, הוא מספר 1 אחרי מוריניו לטעמי. ועם אישיות חזקה וחסונה אתה תגיע לשחקנים שיעשו בדיוק מה שאתה דורש ומצפה מהם. זה החוזק של ביילסה וסוד ההצלחה שלו. מוריניו לא מאמן כדורגל מרהיב, הכדורגל שלו לא מזהיר, אבל האישיות גורמת לקבוצות שלו להיראות כמו מכונה שמביאה הישגים. ככה בדיוק הוא ביילסה. רק שבמקרה של הארגנטיני הוא גם עולה עם מערכים התקפיים מאוד ולא חושש מכלום. שימו אותו בריאל/בארסה/סיטי/יובנטוס/פ.ס.ז' במקום הקיימים ותראו איזה שינוי.
&nbsp
&nbsp

ifa1111

New member
הייתי שמח לראות את זה קורה

אם כי אני לא בטוח שביילסה מתאים לקבוצה גדולה. הוא באמת משוגע וגם אוהב לעשות ניסויים שבקבוצה שרוצה כל הזמן לנצח לא בטוח שיש זמן לזה.
טוב שיש מאמנים כמוהו שמחזקים קבוצות לא בעלית של אירופה.

מתן2766

New member
הלוואי שימשיכו כך

ואולי ביילסה יילך בדרכו של מאמן ארגנטיני אחר, שגם שיחק תחתיו בעבר, דייגו סימאונה, וייקח אליפות על חשבון קבוצה עשירה בהרבה(פ.ס.ז'). אל תשכחו שלמארסיי יש יתרון נוסף - בניגוד לפאריס היא מרוכזת אך ורק בזירה המקומית(למרות שבצרפת זה שלוש מסגרות)

רז 1978

New member
שאני התחלתי לאהוב כדורגל

בסוף שנות ה 80 ולמעשה בשנת 1989 היא התחילה אז תקופה של השתלטות על הכדורגל הצרפתי בדרך ל 5 אליפויות רצופות בין השנים 1989-1993 אם כי האליפות של 1993 נשללה ממנה בסוף. היא הייתה סוג של ליון של העשור הקודם אם כי עם פחות אליפויות

גם בזירה האירופאית היא הצליחה אז
חצי גמר גביע אירופה לאלופות ב 1990
גמר גביע אירופה לאלופות ב 1991
וזכייה בגביע אירופה לאלופות ב 1993

היה זה בימים שרק אלופות שיחקו במפעל הבכיר של אריופה
אני מאד אשמח בשבילם אם הם יזכו שוב באליפות צרפת

למעלה