הלב כואב לי...

הלב כואב לי...

האח הקטן והיפה שלי התחיל להתאמן לפני מספר חודשים בכדורסל היום היה המשחק הרשמי הראשון של הקבוצה קנינו נעלי כדורסל חדשות וכאחות גדולה וגאה ומטורפת על היפיופ שלי התלוותי אליו לראות אותו משחק כשהגענו החולצות שלהם היו פרוסות על הספסלים וכבר אז הרחתי צרות....(תרתי משמע) החולצות היו ממש קטנות!!!! אחי שיהיה בריא ילד בונבון גבוה לגילו ושמנמן והיה ברור לי שהגופיה תהיה קטנה עליו.. הם נשלחו להחלף את החולצות ואני צפיתי בו מנסה להעלות את הגופיה הקטנטונת הזאת על גופו השמנמן ופשוט רציתי למות מכאב לב.. על כל הילדים הגופיה עלתה יפה ועליו היא היתה צמודה מאוד... אבל מאוד.. וראיתי כמה לא בנוח הוא מרגיש לרגע עלו בי כל אותן החששות ממסיבת סיום תיכון- נמנעתי מלהופיע בכל חלק שכלל ריקוד בגלל התלבושות האחידות האלה שכללו חצאית קטנטונת וגופיה שהיתה עולה לי אולי עד החזה.. בקיצור.. לא נעים!!!! איך מעודדים ילד יפה שלי שמרגיש נורא נבוך ממימדיו..?

במיידית

דואגים לו לחולצה יותר גדולה כדי שבמשחקים הבאים הוא ירגיש יותר בנוח. במקביל מזכירים לו את כל התכונות הטובות שלו ואת האהבה כלפיו וכמה הוא נפלא וגאים בו וכו' וכו' כדי שלא ישכח את זה לפני המשך השיחה. ואחר כך אומרים לו שהיה נדמה לך שהוא חש אי נוחות, ורק רצית לוודא אם זה נכון או לא? ואם זה נכון, אז קודם כל שיידע שאין לו מה להרגיש לא בנוח כי הוא מקסים וחכם ונהדר ובלה בלה בלה, אבל בכל זאת אם הוא חושב שהוא מעדיף לעשות משהו בעניין, ורק אם הוא רוצה , את יכולה לעזור לו ואת תשמחי לעזור לו, ואת יודעת מה נכון ומה לא נכון ואת מרשה לו לשאול אותך כל דבר לפני שהוא אוכל אם כדאי או לא כדאי וכמה כדאי , ואת תשמחי לייעץ לו מתי שהוא רוצה במידה והוא רוצה.ואת, לדעתי, יותר מכולם יכולה לעזור לו ולהשפיע עליו . אמנם כל ילד והאופי שלו אבל הדוגמא הזאת מנסיון אישי שלי, עובדת מעולה

אז ככה..

אלה לא חולצות קבועות שיהיו להם.. הם כנראה יקבלו אותן במשחקים ואלה לא חולצות שניתן לקנות מבחוץ כי הן עם פרסומות וכאלה.. את יודעת, כאלה שיש לשחקני כדורל שנית, זה מבנה הגוף שלו.. הוא גדול יחסית לבני גילו הן מבחינת משקל והן גובה והוא נרשם לאימונים כדי לרזות מקווה שזה יעזור ומהר כי עוד משחק אחד ככה ואני נושכת את המאמן בגבות.. (המאמן זה סיפור לפעם אחרת.. חתיך!!!!!!!!!)

לא..

חולצות בגודל סטנדרטי לילדים על כולן הן באו טוב ועל חלקם גדולות. רק על היפיוף שלי.. אוף.. ממש שמתי לב איך הוא נבוך ומושך את החולצה באי נעימות בולטת.

אז צרי קשר עם המאמן

בלי שאחיך ידע מזה ודברי איתו על זה שאת חוששת שהוא מרגיש לא בנוח ואת מבקשת שהוא ינסה לבוא לקראתו במה שאפשר מהבחינה הזאת כי חבל לך שבמידה והוא ירגיש לא בנוח הוא ירצה להפסיק להגיע לשם. אני בטוחה שגם חולצות מוכנות אפשר להזמין במידה יותר גדולה. רגע, חתיך אמרת? עזבי, אני אדבר איתו :)

חחחח אללה יסטר

מה כאילו, חצאית , פוני, קוקו, פונפונים וכל הדברים האלו? עזבי ממי, למה לעבוד קשה? בואי נעשה עליו אמבוש בסוף היום אחרי איזה אימון, כשהוא סחוט, מזיע, ואין לו כוחות להתנגד

כואב לי לקרוא

כמה חולצות נתתי לאחי הקטן כי הן לא עלו עלי. כמה פעמים הייתי צריכה ללכת למורה לספורט ולהגיד לה שהחולצה לא עולה עלי ואם אפשר לבוא עם חולצה משלי. מביך כל כך, תחושה נוראית. אני הייתי מדברת איתו, אולי דרך סיפור שקרה לך ושואלת אותו יך התחושה שלו עם כל המצב. בנוסף אני באמת חושבת שכדי לדבר עם המאמן. זה גם לא נראה לי נוח לעשות ספורט עם חולצה צמודה (בלי קשר למבוכה שזה יוצר). ותמסרי לאחיך גם ממני שהוא ילד מקסים, יפה ומוצלח.

דיקלוש יקרה

ראשית אני שמחה ומאושרת עבור אחיך על היוזמה המבורכת ללכת לשחק כדורסל- בין משחקי הספורט האינטילגנטים. אני גם מבינה לליבך ואת מה שמפריע לך. אבל לפני הכל את ניגשת למאמן שלו (ללא ידיעת אחיך, כמובן) ומבקשת ממנו שיקנה עוד גופיה כזאת במידה המתאימה- אחיך לא צריך להרגיש אשם בגלל המשקל/גודל שלו. את השיחה תתחילי נעים: תשאלי לשלום המאמן, תחייכי, תסבירי לו מה ראית ושזה מאוד מפריע לך. המאמנים מבינים את ההורים ו/או האחים הגדולים). בתור רכזת נוער לשעבר (ובעזרת השם בעתיד
): גם אם החולצות מגיעות מספונסרים, עדיין ניתן לעשות הזמנה של חולצות גדולות יותר. אצלי בקייטנות לא היה דבר כזה שילד ירגיש רע מזה שהוא שונה. פשוט תפני לרכז/מאמן/מדריך של אחיך שידאג לו לחולצה גדולה יותר. לגבי העלאת המורל עד שתגיע החולצה: את פשוט צריכה להיות בכל משחק בשבילו לעודד אותו כמו מעודדת צמודה, לדבר איתו על המשחק (מה היה טוב ומה לא- לדבר בגובה העינים, זה חשוב מאוד!), להתנהג אליו כרגיל כי אם הוא לא מתחיל לדבר על זה את תתני לו להרגיש נבוך (כי הנה עוד אחת ששמה לב לזה...), תקשיבי לדברים שהוא משתף אותך בהם ותייעצי לו נכון, תחמיאי לו על מהלכים טובים שעשה ותמיד תזכרי שהוא רואה בך בתור דמות לחיקוי ואת יכולה דרך זה לעלות לגדולות. מאחלת לך המון הצלחה- אחות גדולה וגאה שכמותך
אם את צריכה במשהו אני תמיד בשבילך.

למעלה