הלב אומר "השנה לא"

הלב אומר "השנה לא"

אני נוסע לאומן כבר כמה שנים, וכמובן כל אחד נוסע בשביל הישועה שלו, כל א' שונה עם הסיבה שלו, רובם כמובן חסידי ברסלב, אבל לא נדבר ע"ז עכשיו. כשאני נסעתי בפעם הראשון מאוד נהנתי, ברוחנית ובגשמית ואמרתי לעצמי אי"ה שנה הבא אסע שוב ואמרתי גם לחבר שלי שיבוא. והנה הפלא ופלא, באמצע חודש אב חבר שלי מתקשר אלי ואומר לי בשמחה רבה חברי היקר אני נוסע לאומן וואווה איך הייתי בשמחה לכבודו, יש לי ת'זכות שהוא נוסע בשבילי... כעבור חודשיים אני שואל אותו "נו איך היה, הגעת לעצמך קצת?" אז הוא עונה לי, כנראה אני חייב לך המון, אבל לא סתם המון. השאלה שלי: למה? התשובה: אני חושב שמחר בערב אזמין אותך ל'ווארט שלי.... הייתי ב'שוק, באמת? באמצע השנה אני מדבר עם חבר מ'ארץ אחר, בין הדברים הוא שואל אותי "נו ווען זעהט מען זיך?" אמרתי לו תבוא לאומן לר"ה ונתראה אי"ה, אני נסעתי לאומן, כרגיל ו'אופסס הוא הגיע דברנו ושוחחנו, בירכנו אחד את השני, וזהו. אחרי החג בירכנו אחד את השני שוב, זאלסט האבן גפועל'ט אלס גוט. וכל א' נסע הביתה לשלום: שנה הבא הוא נסע שוב, ולפני שבוע וחצי בערך הגיע הישועה שלו: 2 החבירים שלי נסעו לאומן בזכותי. א' הי' לו ישועה תוך חודשיים. וא' הי' לו ישועה תוך שנה וחצי. ואני שנוסע כבר כמה שנים, עדיין יושב ב'בוץ שלי, למה? ביקשו ממנו פרוטה להחזקת המקום / מוסדות, ונתתי המון לא סתם פרוטה (קצת יותר מ'1000$) וכמובן אם נתתי פעם א' אז אוטומטי באים אלי שוב. א' מהשנים המצב שלי לא היה כ"כ טוב, ולפני שנסעתי לאומן הלוותי 500$ כדי שיהיה לי אפשרות לתת עם חיוך ועם לב קל, (אני לא מדבר על הכסף שהלוותי למען הנסיעה) ושום דבר..... יש מחלוקת גדול בגוף שלי. צד א' צועק סע: צד א' צועק אל תסע מה היה לך מזה? רק הוצאות המצב שלי עכשיו גם על הפנים, הזמנתי כבר כרטיס לאומן תשס"ד, ו'ב-ט-ל-ת-י את זה. אני שואל לא בתור חסיד ברסלב, בתור סתם יהודי שנוסע לאומן, האם לנסוע או לא לנסוע?

בלוגמן

New member
אחי, עזוב אותך, תישאר בארץ

ר´ נחמן אמר בעצמו שאין כמו ארץ ישראל. עזוב אותך, החברים שלך היו מתחתנים גם אם הם לא היו נוסעים לאומן! חזרתי למקורות דרך ר´ נחמן ואני חס וחלילה לא מזלזל בו או בחסידיו, אבל להפר את קדושת ארץ ישראל ואת סגולתה לתפילות במוקד ישועות כביכול בגלות -זה לא נראה לי, ולעוד הרבה רבנים. אחי, תתפלל לקב"ה ישירות, סע לכותל -שם אתה קרוב הרבה יותר לה´ יתברך, מאשר באומן - בגלות. ואחי תחזור לעצמך! מה זה ´אני על הפנים´? -אין יאוש בעולם כלל! לך עם האמת שלך, תפסיק להישמע לכל מיני סגולות בספק. שא ברכה והצלחה, ובע"ה השנה אתה מתחת לחופה!

פראזניק

New member
כבודו

נראה שנכנסת להתקפה קצת בענין, אה? הגישה שלך, כאילו ונסיעה לאומן היא "הפרה של קדושת ארץ ישראל" קצת מוטלת בספק. וודאי שלאור דברי השדה חמד שאומר במפורש שלא רק שמותר לצאת מארץ ישראל לחו"ל על מנת להשתטח על קברי צדיקים, אלא גם "אפשר מצוה יש בדבר" ולאור פוסקים נוספים שמתירים, דומני שדבריך אין להם שום בסיס. הרבנים, בד"כ מהמזרחי, שיצאו נגד נסיעה לאומן, מעולם לא ביססו את דבריהם, וכבר דנו כאן בפורום באריכות בענין (תעשה חיפוש). מאידך גיסא, רבנים רבים מאוד אומרים כן לנסוע לאומן, ובפרט לר"ה, כך שאיני יודע מדוע אתה מתימר לדברר את ההלכה במן אבסלוטיות שכזו. נתחיל מזה שברור על פי תורה שהשתטחות על קברי צדיקים היא דבר גדול, שכן מצינו אצל כלב בן יפונה, שפםחד מעצת מרגלים והלך להשתטח על קברי האבות שבחברון ובזכות זה ניצל. נמשיך עם פסוקים אחרים מהתורה: משה רבינו משבח את שבט גד ואומר "ולגד אמר, ברוך מרחיב גד, כלביא שכן, וטרף זרוע אף קדקוד. וירא ראשית לו כי שם חלקת מחוקק ספון" ומפרש רש"י "וירא ראשית לו: ראה ליטול לו חלק בארץ סיחון ועוג שהיא ראשית כיבוש הארץ. כי שם חלקת: כי ידע אשר שם בנחלתו חלקת שדה קבורת מחוקק והוא משה ספון: אותה חלקה ספונה וטמונה מכל בריה שנאמר ולא ידע איש את קבורתו" אם כן, משה רבינו מורה האומה משבח את שבט גד על כך שהם בחרו להם נחלה מחוץ לארץ ישראל, משם ששם קבורת הצדיק, אף על פי שאינם יודעים את מקום קבורתו המדויק. נמשיך עם הזוהר הקדוש, שאומר במפורש שללא המתים - לא היו החיים מחזיקים מעמד אפילו חצי יום. נמשיך עם זה שעל פי ההלכה מותר לצאת לחו"ל לבקר חבר - וודאי שמותר לצאת להתפלל. וכמובן אפשר להאריך בנושא עוד ועוד, אבל נסיים עם זה שבעיניו של כל חסיד ברסלב "אומן קדושה בקדושת ארץ ישראל" על פי המקובל מרבי נחמן ו-ודאי על פי מה שאמר הבעש"ט "צדיקים ירשו ארץ, שמקום קבורת הצדיקים הוא קדוש בקדושת ארץ ישראל". וודאי, שבעיני כל חסיד ברסלב או מי שמאמין בכוחו של רבי נחמן, שהבטיח הבטחות עצומות למי ש"יבא על קברו", אין דבר גדול מהנסיעה לאומן. ולסיום, נזכיר רק נקודהה נוספת: אם היית יודע שאם אתה נוסע כעת לקנדה לשליחות מטעם "בני עקיבא", אתה מקרב את הגאולה, היית יוצא, נכון? אם כן, העיד רבי אברהם בן רבי נחמן, בשם אביו, ששמע ממוהרנ"ת וכה לשונו: "היוצא מדבריו הקדושים, שכל נסיעה ונסיעה (לציון רבי נחמן בראש השנה) יש לה חלק בקרוב הגאולה". ול"ידידי היקר", כבר השבתי בס"ד בהודעה אישית.

בלוגמן

New member
תפסיקו עם פירוד העם היהודי!

מזרחים או חרדים. זה לא משנה - כולם יהודים! אתה מתייחס בזלזול כזה (ראיתי גם בהודעה הקודמת שענית לי...) כל הברסלבים בטוחים שהאמת אצלהם, שצדיק האמת נמצא אצלכם. אתם לא מבינים שכל אחד יש לו את האמת שלו. כל אחד יש לו את דרכו לעבודת ה´! לא אמרתי שאסור לצאת מהארץ, אך אמרתי שיש לנו מספיק מקומות קדושים ומספיק צדיקים בארץ הקודש, גם שם אתה יכול להתפלל ולקבל את אותם ישועות! אתה משווה את קדושת הכותל לקברו של ר´ נחמן? או אולי את קברו של הרשב"י? האר"י? זו טענתי - אתה לא צריך לעזוב את אישתך וילדיך בראש השנה וליסוע כל כך רחוק?? פראזניק יקירי, לא יזיק לך לקבל לפעמים דעותיהם של גוונים אחרים משלך. תודה על דברי התורה. אשריך.

פראזניק

New member
פירוד העם היהודי?

וואלה! מאיפה הבאת את זה? לא אמרתי מילה נגד מזרחים, דיברתי על שני רבנים מסוימים, שמשום מה מעדיפים להתעלם מהלכות מפורשות - מסיבות שאיני יודע. ואני לא משווה בין הכותל לציון רבי נחמן. גם לא בין ציון הרשב"י לציון רבי נחמן, גם לא בין שאר קברים. ציון רבי נחמן גבוה הרבה יותר... ומעל הכל - הוא הבטיח, וכחסידים שלו, שמאמינים לכל מילה שאמר, אנחנו מאמינים גם בזה. לא יזיק לך לקבל את זה שאנחנו חסידי ברסלב, שכאן זה פורום ברסלב וכאן - נוהגים כפי שאמר רבי נחמן. אנחנו נוסעים לאומן כדי לקרב את הגאולה כי כך אמר רבי נחמן. לא מתאים לך? ניחא, "זכותך". וזכותי וחובתי היא לומר - כאשר אתה מדבר על יציאה מארץ ישראל - שאין שום מניעה הלכתית לצאת מהארץ לקברי צדיקים ולהיפך. אם אתה רוצה הלכה - הבאנו הלכה. אם אתה רוצה חסידות - הבאנו חסידות. מה הבאת אתה?

רוזן71

New member
בלוגמן, אתה צודק...

בס"ד. בלוגמן, אתה צודק ב-100%. ובמיוחד כשהבחור מתלונן על קושי כלכלי. והכי טוב היה אם היו מביאים את הציון לארץ. רבי נחמן רצה להיטמן בא"י, אולם הנסיבות אז לא איפשרו זאת. בברכה, רוזן.

BaaMan

New member
אממ משו...

בס"ד מצד אחד אתה מביא הוכחה מדברי רבנו שאין כמו ארץ ישרא-ל ובאותה נשימה אתה גם שולל משהו שרבנו אמר "איש לא יחסר" כולם באומן בראש השנה, איזו תועלת יש לדבר שאמרת הרי אתה מביא מקור מרבנו ואיתו אתה סותר מקור אחר מרבנו. מעלה גיחוך

למעלה