הלבנת חולצות - כיצד?

הלבנת חולצות - כיצד?

כשילד בן 5 לובש במשך שבת שלמה חולצת-דיאולן לבנה במוצ"ש יש לנו חולצה חומה. איך להחזיר עטרה ליושנה? נמאס לי מהטינופת הזו.

maybesure

New member
תלוי ממה הכתמים

אם אלו לא כתמי פרי או שומן - אפשר במים חמים ואקונומיקה. פשוט להשרות. אם יש כתמי פרי - קליה ישירות על הכתם - אני הצלחתי להסיר איתה כתמי תות עץ. אם אלו כתמי שומן - מסיר שומנים או סבון מסיר שומן מיוחד של זהר דליה- ישירות על הכתם. זה סבון נוזלי ולא בטוחה שניתן להשיג אותו באריזות לשימוש ביתי. אולי רק לתעשיה. שווה לנסות גם סינטבון. ורק אחרי הטיפול הנ"ל , עוד לפני כיבוס במכונת כביסה - להשרות באקונומיקה ומים חמים. שאלה: למה הוא אמור להסתובב כל השבת בחולצה לבנה? ועוד דיאולן? לא יותר נוח חולצת טריקו? נניח אחרי הארוחה, אחרי בית הכנסת וכו'. הרי העניין הייצוגי לא חייב ללוות ילדון קטן לאורך כל היממה.

אין סיכוי לטריקו

הוא צריך להיות "כמו אבא". אין כתמים נקודתיים, אבל אחרי שמשחקים בגן השעשועים, והולכים לטייל בין קוצים.... לבן זה כבר לא, המון אבק כן אקונומיקה תהיה בסדר?

maybesure

New member
אבק ובוץ

במים קרים עדיף - סינטבון פשוט אמור להספיק, קצת קליה בהשריה לאח מכן יכולה להועיל. אקונומיקה אכן מחלישה את הסיבים, אז אם זה כל הסיפור - עדיף להמנע.

נובית

New member
לגבי ההשריה באקונומיקה -

כמה זמן לדעתכם צריך להשאיר את הבגד בהשריה? באיזה יחס לשים אקונומיקה במים?

טליW

New member
אקונומיקה אהובתי...../images/Emo99.gif

קשה לי לומר עליה דברים רעים, אבל יש כמה... אחד מהם הוא שהאקונומיקה מחלישה את סיבי הבגד. באופן חד פעמי להשרות באקונומיקה (גם מדוללת במים), ניחא, אבל באופן קבוע, יש מצב שהבד ייחלש והביקור הבא בשדה הקוצים יניב חורים בחולצה.

maybesure

New member
דיאולן=סינטטי

לא להרתחה! לכן הפתרונות צריכים להיות של כביסה עד 40 מעלות.

למעלה