הלבנת גופיות

הלבנת גופיות

שלום
יש לי מלא גופיות וחלוצות לבנות שהן למעשה כבר די אפורות.. איך אני יכולה להחזיר אליהן את הלובן? חשבתי על להשרות בגיגית עם קצת אקונומיקה. זה יהרוס? יש אלטרנטיבות נוספות להלבנה? תודה רבה!

goanin

New member
לבן שיצא מגופיות לא יחזור

כי הן צבועות בלבן בוהק, והוא דוהה עם הזמן. חבל להרוס אותן עם אקונומיקה. תשתמשי בהן לבית, לחצר, לעבודות פיזיות...

evilihi

New member
ואיך שומרים על הלבן הבוהק?

יש לי שתי גופיות חדשות ארוכות שזקוקות לכביסה (עוד לא כובסו).

goanin

New member
מביאים את הגופיות במגע עם חומצה חלשה

בקיצור: חומץ או מיץ לימון במקום מרכך. עוד כמה דברים חשובים כדי לשמור על הלבן: לכבס בטמפרטורה כמה שיותר נמוכה לכבס כמה שפחות, וכמה שפחות זמן כל כביסה לשים כמה שפחות אבקת כביסה (זה אומר טיפול מקומי בכתמים, כדי שלא נצטרך "לקרוע את האמא" של הבגדים בכביסה)

evilihi

New member
קניתי מכונה חדשה לפני שבועיים

אמרו לי שאסור לשים בה חומץ או מיץ לימון (במכונות הישנות מותר, בחדשות לא). אבל יש בה תוכנית של 30 דקות. להשתמש בתוכנית הזו בשביל הגופיות החדשות? בשביל הלבנים היותר"ישנים" אין לי כבר מה להפסיד הם לא לבנים כמו פעם אז אני אשתמש בתוכנית הרגילה. אני תמיד מכבסת הכל על 30 מעלות ומקפידה על הפרדת לבנים/צבעוניים עד כמה שניתן. ועוד שתי שאלות: כמה אבקת כביסה שמים? טכנאי מסוים אמר לי שמספיק כף של מרק. לי זה נראה מעט מדי? מה עושים עם חולצת פסים שחורה לבנה? הם מחולקים שווה בשווה. לשים בלבנה? בצבעונית? נפרד בפעמים הראשונות? תודה!!!

balluza

New member
30 מעלות?! לא בטוח שזה מספיק

לפי מה שקראתי בעבר אבקות הכביסה של היום לא אקטיביות בטמפרטורה של פחות מ-40 מעלות, ומה שכתוב על האריזה זה לא מדוייק, זה רק טריק שיווקי. תתחדשי על מכונת הכביסה :) אם זו מכונה של 2 ק"ג אז אולי כמות של כף מספיקה.

evilihi

New member
בדיוק כתבתי בפורום אחר

היתה תוכנית לפני כמה זמן - צוות התוכנית עוזר למשפחות בזבזניות לחיות בצורה ירוקה יותר. הם הוכיחו לאם המשפחה שניתן לכבס ב30 מעלות וזה אותו דבר כמו בטמפ יותר גבוהה (כביסה צבעונית בכל אופן). הכביסה יוצאת נקיה. אצלי הכל על 30 מעלות. על רוב הבגדים שלי (אפילו מגבות!) רשום 30 או 40 (הרוב 30) מעלות. לאריאל יש אבקה חדשה של 30 מעלות אאלט - אבל גם על הסנו מקסימה שלי
יש את זה כבר הרבה זמן. בקיצר, יוצא נקי. מבטיחה לך. טמפ גבוהה יותר רק הורסת את הבגד..

goanin

New member
ניתן ורצוי לשים מיץ לימון או חומץ בתא המרכך

אין מכונות חדשות שרגישות לזה. לא יכול להיות דבר כזה. אבקת כביסה - זה באמת תלוי בלכלכוך. אפשר אפילו לשים חצי מהמנה הרגילה שעליה ממליץ היצרן, אם אין לכלוך. חולצת פשים שחורה-לבנה לא תכנס לעולם לכביסה הלבנה!!! עשית לי התקף לב. כל חולצה שיש בה צבע נכנסת לצבעוני. אפשר לחלק את הצבעוני לבהירים ולכהים, אבל זה כבר תלוי כמה כביסה יש לך בבית.

evilihi

New member
ומה עם טישרטים לבנות כשלג עם ציור עליהן או הד

הדפס?

נועם@בת

New member
חלק אולי אפשר להציל

האפור נוצר בדרך כלל מכביסות ביחד עם בגדים צבעוניים, לכן להבא לכבס בגד לבן רק עם בגדים לבנים לגמרי. דבר ראשון צריך לברר ממה הן עשויות. בגד העשוי ממאה אחוז כותנה, יש לו לפעמים תקנה. אקונומיקה יכולה להלבין אבל יכולה גם להצהיב את הבד. לא בטוח שצהוב נראה טוב יותר מאפור. אפשר לנסות קודם במקום נסתר ואם אחרי שטיפה וייבוש הבד לא הצהיב, אפשר להשרות באקונומיקה. היתה בפורום המלצה (שלא ניסיתי עדיין) לכבס עם תכשיר הלבנה שנקרא "רן". מכבסים בטמפרטורה גבוהה ולכן סביר שזה לא מתאים לבדים סינטטיים. בהצלחה, וספרי לנו עם משהו הצליח לך. בתיה

למעלה