הלא תבושו?

navad

New member
הלא תבושו?

יום שישי 28-6-02 בשעת בוקר יפה המצנח שלי החליט להתיישב על העץ מימין לעמדה בתבור (כן שמשון – דיווחתי). לעזרתי נחלץ בחור בשם ערן שעזר לי במשך כ 40 דקות להוריד המצנח מהעץ. לאחר מכן עזרו לי פטריק ועוד שני חברים שאני לא מכיר את שמם ואני מודה לכולם מקרב לב. בכל אותו זמן עמדו בעמדה וצפו במחזה כ 10 עד 20 חברים – אף אחד לא נקף אצבע כדי לעזור למרות שחלקם עמד וחיכה ללא כוונה מיידית להמריא, ואני רוצה להגיד לכם – תתביישו לכם -- היום זה אני מחר זה אתם ולשם השוואה - שני חברי היקרים אילן ושוקי שהיו באוויר באותה שעה בגובה רב נחתו למטה ועלו עם מונית כדי לעזור. גדי אלוני

האמנם אירוע חריג?

גדי ערב טוב, קיבלתי את הדיווח, הפצתי לחברי ועדת בטיחות והדרכה, וביקשתי עצתם האמנם זהו אירוע חריג. אם הרעיון נראה לך, אנא כתוב את פרטי האירוע (בפורום הבטיחות והאויראות!) ונפתח דיון פומבי בנושא. אישית אני בדילמה שמחד גיסא שליטה קרקעית לקויה הינה אירוע מאד שכיח (ולא חריג, לצערי), ומאידך יש בו פוטנציאל גדול להסתיים כתאונה. לילה טוב, שמשון

השניים

בתוך קהל צפוף או באולם זמרה, יש שלאיש אחד נעשה רע פתאום והוא נופל ומתעלף. רוב האנשים מסביב סוטים מעליו, מתרחקים, משתמטים - ורק שניים נמצאים תמיד, שחשים לעזרתו. נושאים ומוציאים אותו למרחב, ושם לא ירפו ממנו עד שישיבוהו לאיתנו. נכפה כי יפול על המדרכה בבוקר סתיו - צמרמורת זועה תוקפת את העוברים והשבים, והרי הם אצים איש לעברו ועוצמים עיניהם מראות בפרפורי האדם; אבל הנה כבר צצו השניים, כמו מן האדמה, נוטלים את הנופל, זה בראשו וזה ברגליו, נושאים אותו אל תוך פרוזדור בית ומתאמצים להקל לו ככל אשר יהיה לאל ידם. מישהו מתנפל ביאוש אל הנהר הגדול. ההמונים הסקרנים צובאים צפופים אל משען הנשר ומביטים - ואילו שני מלאכי החיים הללו כבר קפצו אחריו, שוחים ומפליגים בזרם האדיר הקר וחותרים למשותו, להצילו, הנה הינם! כי על כן אל תירא, בן אדם, בצאתך; באשר תיפול - להקימך יחושו... השניים. גרשום שופמן (1880 - 1972) בהוקרה לחברי האגודה הישראלית למצנחי רחיפה

כמה חברים, זה מספיק?

מבלי להעליב! כמה חברים ,לדעתך. היה נחשב למספיק? 16? ולענין. המיצנח לא החליט על דעת עצמו להתישב על עץ. חלק מה"עונש" של מי שלא מתאמן בהנפות, הוא: למשל לעבוד שעתיים או שלוש בעבודות מקרמה. זאת לא אשמה של החברים שלך, שאתה מחליט לצבוע עץ בעזרת המצנח. מי שצריך לקטר על הענין הזה, הם החברים שיודעים להניף כמו שצריך, ובמקום לרחף מבזבזים את זמנם להוריד מצנח מעץ, בגלל שאותו רחפן לא טרח לבזבז את זמנו באימוני הנפות.!

למעלה