הכתבות-מה דעתכם?

הכתבות-מה דעתכם?

עמית קיבל רשימה של מילים וצלילים עליהם כל הכתה תיבחן באופן של הכתבה.. המורה אומרת מילה/צליל והילדים כותבים כמובן, שיינתן ציון. מה דעתכם??..

nourit22

New member
מצויין.

חשוב להכניס את הילדים לקצב עבודה על פי זמנים. תרגלי עם עמית את הצלילים שכבר נלמדו על מנת שיצליח במשימה.

הילהל

New member
גם לנו יש הכתבה כל יום ו'

בלשון המעטה לא מתה על זה אבל נאלצת לשתף פעולה ולעזור להתכונן במקביל גם אומרת לו שממש לא משנה כמה הוא כן/לא מצליח - העיק רלתרגל ולנסות ולהעיז ולא לפחד ממטלות שקשורות בכתיבה אבל ביני לביני חושבת שזה מיותר ומטופש

ליאת +

New member
למה את מתנגדת?

לדעתי זו אחת הדרכים היחידות ללמוד כתיבה נכונה. (אצלנו אין הכתבות והתוצאות ניכרות).

הילהל

New member
כי זה מ-ש-ע-מ-ם אותו

וגם אותנו ואם יש דרך לעורר התנגדות אצלו זה לשעמם אותו האמת? צודק דרך אגב - אני למדתי מעולה בלי הכתבות באנגלית היו לי מעין הכתבות רק על פעלים יוצאי דופן ושם אני מבינה את הצורך בשינון אבל סתם מילים? בשביל מה זה טוב? מה זה נותן? הרי לא ניתן ללמוד לכתוב את כל המילים ביקום בע"פ - צריך להבין את הצלילים ואיך הם מתחברים - ואז הכל אפשרי!

הילהל

New member
חוסר המשמעות

יונצן נהנה לגלות שהוא מסוגל לקרוא ולכתוב משפטים - למשפט שלם יש משמעות קשה לו לכתוב סתם רשימה של מילים ומהמעט שאני יודעת על זיכרון - קשה יותר לזכור רשימה חסרת פשר ממשפט בעל משמעות כך שהדרך הזו ממשיכה להיות תמוהה בעיני

gudat

New member
אצלינו באמת בהכתבות יש גם משפטים...

בחוברת מידי מספר עמודים יש חלק של מלים ומשפטים להכתבה, ואת זה הם צריכים ללמוד. לא החלטתי מה דעתי על כך, אצלינו אין ציונים ואני לא יודעת מה ההתייחסות לאי-הצלחות. אם זה נעשה באוירה חיובית ולא מלחיצה, אני חושבת שאין לי בעיה עם זה, אבל אני תוהה באמת האם זה אפקטיבי, כלומר מלמד יותר משאר הדברים (תירגול, לימוד פרונטלי וכו').

אז אחרי שיחה עם המורה:

הכתבות הן דבר קבע, לפחות פעם בשבוע הילדים יידרשו לדעת לכתוב מילים בהתאם לחומר הנלמד. השיקול מאחורי ההכתבות, מעבר לכתיבה הנכונה היא כתיבה בצורה מסודרת בשורות של המחברת החכמה. אני לא מוצאת בכך הגיון כיוון שידיעת כתיבת המילה איננה בהכרח מעידה על ההבנה של הצלילי.. אבל זה האני מאמין של בי"ס וכך זה מתנהל.. נו, מילא..

nourit22

New member
זו אחת הדרישות

מתלמיד בכתה א' לדעת לכתוב מילים מושמעות.. לקראת סוף השנה ידרשו התלמידים לעמוד בהכתבה של מילים בזמן קצוב, וכנראה זו הדרך של המורה להכין את התלמידים בהדרגה למשימות הללו.

לנעם יש הכתבות של SIGHT WORDS

אלה מילים שחוזרות על עצמן הן הכתיבה והן בקריאה של ילדים בכיתה א'. אני חושבת שזה נהדר כי זה עוזר להאיץ את תהליך הקריאה.

למעלה