הכשרה בגישור

מה כדאי

New member
הכשרה בגישור

שלום רב, אני יועצת ארגונית במקצועי ועוסקת ביעוץ אישי כ- 10 שנים. ברצוני ללמוד גישור על מנת לקבל כלים נוספים לעבודתי הן כיועצת ארגונית והן כיועצת אישית וכמו כן על מנת לעסוק בתחום הגישור באופן מקצועי. שאלותיי הן: 1. האם קורס גישור בסיסי מעניק לי את האפשרות להתחיל לעבוד כמגשרת? 2. איזה מסלול לימודים הוא הרציני ביותר ומעניק לי תעודה הכי רלוונטית ומקצועית לעסוק בתחום? אודה לתשובתכם, בברכה, נורית

סוזן7

New member
לימוד גישור

כן נורית, קורס בסיסי הוא הבסיס שנחוץ לך. רצוי ללמוד אצל אחד הגופים שהיו "מוכרים" לכך לפני ביטול התקנות. יש הרבה - אין "דירוג" המוסדות הנ"ל. באתר סולחה (sulcha.co.il) תמצאי רשימה חלקית של מוסדות שהיו מוכרים ע"י הנהלת בתי המשפט. אחרי הקורס הבסיסי (תקבלי תעודה על כך שסיימת קורס), רצוי לעבור פרקטיקום - זה התנסות מודרכת במקרים/תיקים בבית משפט לתביעות קטנות. מידע על פרקטיקום תמצאי גם באתר סולחה וגם אצל הגוף שתלמדי אצלו. בהצלחה, סוזן

מצר להמלותיה של סוזן

ניתן לקבל רשימה מפורטת של בתי ספר לגישור בכל רחבי הארץ באתר של הנהלת בתי המשפט.

מה כדאי

New member
תודה, ולמה כוונתך "לפני ביטול התקנות"?

ושאלה נוספת, במידה ואקבל הסמכה לגישור, עלי לעבוד במקביל עם עו"ד? אני לא ממש מכירה את נוהל העבודה הפורמלי של מגשר ואת התהליך. אתן דוגמא: נניח שבני זוג מעוניינים בגירושין ופונים למגשר על מנת לסכם את הליכי הסכסוך בינהם ולהפרד בנועם. המגשר עובד מולם ובסיום ההליך רושם את ההחלטות שהתקבלו... ומה עליו לעשות בשלב זה? תודה על תשובתך, נורית

תשובות

נורית שלום. עד לאחרונה היו תקנות רשימת מגשרים, שנקבעו לפי המלצות ועדת גדות שקבעה תנאי סף למגשר. כיום תקנות אלו בוטלו ובקרוב מתחיל פיילוט של מגשרים, אשר נבחרו במכרז, (ראי הודעות קודמות בנושא). נכון להיום, אין תקנות ואין תנאי סף. אולם, כפי שרשמה סוזן, כדאי ןרצוי לבחור בבתי ספר שהיו מוכרים עד כה, ולא לנצל את אותה פירצה שקיימת היום עד אשר העניין יוסדר. ולשאר שאלותייך - במידה ותהיי מגשרת, לא תהיי חייבת לעבוד עם עו"ד. ישנם מקרים, בעיקר שמדובר בסכסוכים מורכבים או גישורי גירושין, בהם יהיה כדאי להסייע בעו"ד - זאת בשלב ההסכם. מגשרים רבים, ואני ביניהם, נוהגים לגשר בין בני הזוג, לרשום מזכר הסכמות, אשר אותו מעבירים לעו"ד, איתו נוהגים לעבוד, והוא מכין את ההסכם. לגבי גישור גירושין/משפחה - כדי לעסוק בתחום זה, יש לעבור קורס גישור במשפחה - גירושין ופרידה. קורס גישור בסיסי, אינו נותן את כל הכלים לגשר במקרים כאלו.

מה כדאי

New member
תודה גדולה על תשובתך המפורטת. האם יש מקום

אליו אפשר לפנות טלפונית על מנת לקבל מידע לשאלות נוספות? נורית

למעלה