הכרת תודה

הכרת תודה ../images/Emo23.gif

הכרת תודה אמיתית היא כלי חשוב להתפתחות. נסו כרגע לראות למי הייתם רוצים להכיר תודה, והכירו לו/לה תודה בלבכם או בקול
לאו דווקא לדבר עם האדם האחר, אלא בעיקר לחוש את הכרת התודה בתוך עצמכם. הכרת תודה יכולה להיות גם כלפי החיים, היקום, אנשים באופן כללי, או כל מי שעזר לכם, הבית שלכם, צמח, וכדומה. שמתי פתאום לב לדמיון בין המילים: תודה ותודעה

היום עשיתי כך ../images/Emo13.gif

אחרי שראיתי חלקים מהסרט THE SECRET רשמתי רשימה של תודות לכל דבר שעלה בי באותם רגעים ולכל הקיים. זה העלה בי שמחה עצומה ושלווה
וגם מאוד נהניתי, פשוט הוקרתי תודה על כך שאני כ"כ בר מזל. הבנתי שאני כבר עשיר מופלג ויש לי חיים מלאים בשפע של טוב וברכה
. גם הכתיבה של זה וההרגשה של זה רגשית עושה פלאים

בטח שבודאי../images/Emo24.gif

הכרת תודה מבחינתי היא כמעט כמו אהבה, כשאני מודה על משהו או למישהו, אני פשוט הופכת חלק ממנו, אוהבת אותו, מכירה בקיום שלי לצידו, כמו בקיום שלו לצידי. תודה ותודעה... כן, יש בזה... עיניים בעצם מפריעות לנו לא פעם לחוש, כי בכל תמונה אנו מערבבים את השכל, ההגיון שמבקש לחקור ולדעת... כשעומים עיניים - רק מרגישים, חשים, אוהבים
ימים מאושרים

mimeli

New member
ויש גם קשר

בין המשמעות המילים- להודות- להגיד תודה ולהודות- to confess..נו, לא זוכרת מילה נרדפת בעברית. ואגב להגיד תודה: אני משתדלת לעשות את זה מדי פעם(והלואי והייתי נזכרת בכל ערב): לפני השינה, להגיד תודה לבורא עולם על 5 דברים שעולים לראש, שקראו באותו יום. ללכת לישון עם הרגשה טובה ושמחה...אפילו אם היה נראה שעבר יום קשה במיוחד..

הכרת תודה ../images/Emo13.gif

בשיעורי היוגה לפני תרגיל "ברכת השמש" אנחנו תמיד מתחילים בהודיה, המדריכה תמיד אומרת לנו שאם "קשה" למצוא על משהו להודות אז פשוט להודות על זה שאנחנו עומדות....זה רק דוגמא קטנה למישהו שקשה למצוא על מה ..... כל לילה כשכולם כבר ישנים בעלי והילדים בבית בריאים / שלמים ונשמעים כמו מלאכים
אז אני מודה ליקום אלוהים על הכל - זה באופן אוטומתי מרגיש לי את השלווה מתפשטת לי בכל הגוף ואני הולכת לישון בכיף.....

למעלה