הכרת הטוב
היה היתה פעם בחורה.
והיא היתה חכמה, נאה מאד ומוכשרת, דבר לא היה חסר בה מלבד חוש הראיה שנפגם בה.
יום הגיע והנה הוריה מצאו לה בן זוג ראוי שהסכים להקריב את חייו למענה ולמען העתיד.
טיפל ודאג לה שנים רבות. נולדו גם ילדים.
עד ש....
הנה, נמצא רופא שיכול להציל את עיניה העיוורות של הבחורה.
פנו אליו הזוג ואחרי בדיקה מקיפה נמצא הסיכוי לכך..
אך הרופא אמר שמאות אנשים מחכים לניתוח מסוג זה והתור ארוך ויש למצא תורם מתאים לכך.. אי לכך יהיה עליהם להמתין עד להודעתו.
לאחר שבוע בלבד התקשר הרופא ואמר: ״עליך להגיע כבר מחר לניתוח, נמצא עבורך תורם״...
הזוג הגיע לבצע את הניתוח, והנה רגע לפני כניסתה לחדר הניתוחים, עצר בעלה ואמר לה: יש לי וידוי קטן, גם אני עיוור ולא רואה..
הניתוח עבר בהצלחה, הימים חלפו והנה האשה הבינה מה הם החיים עם עיניים רואות, החלה להנות.. ואט אט זנחה את טיפולה בבעלה שכן הוא עיוור.
עד שיום אחד דרשה האישה להתגרש, הרי למה לה לחיות עם בעל עיוור..
לאחר דיונים ובקשות לא נשאר אלה להתגרש..
רגע לפני שנתן הבעל את אישורו הסופי לגירושין, ביקש בקשה אחרונה מאישתו ואמר לה:״אישתי היקרה, אנא שימרי על העיניים שלי״...........
והמוסר ברור הוא.......
היה היתה פעם בחורה.
והיא היתה חכמה, נאה מאד ומוכשרת, דבר לא היה חסר בה מלבד חוש הראיה שנפגם בה.
יום הגיע והנה הוריה מצאו לה בן זוג ראוי שהסכים להקריב את חייו למענה ולמען העתיד.
טיפל ודאג לה שנים רבות. נולדו גם ילדים.
עד ש....
הנה, נמצא רופא שיכול להציל את עיניה העיוורות של הבחורה.
פנו אליו הזוג ואחרי בדיקה מקיפה נמצא הסיכוי לכך..
אך הרופא אמר שמאות אנשים מחכים לניתוח מסוג זה והתור ארוך ויש למצא תורם מתאים לכך.. אי לכך יהיה עליהם להמתין עד להודעתו.
לאחר שבוע בלבד התקשר הרופא ואמר: ״עליך להגיע כבר מחר לניתוח, נמצא עבורך תורם״...
הזוג הגיע לבצע את הניתוח, והנה רגע לפני כניסתה לחדר הניתוחים, עצר בעלה ואמר לה: יש לי וידוי קטן, גם אני עיוור ולא רואה..
הניתוח עבר בהצלחה, הימים חלפו והנה האשה הבינה מה הם החיים עם עיניים רואות, החלה להנות.. ואט אט זנחה את טיפולה בבעלה שכן הוא עיוור.
עד שיום אחד דרשה האישה להתגרש, הרי למה לה לחיות עם בעל עיוור..
לאחר דיונים ובקשות לא נשאר אלה להתגרש..
רגע לפני שנתן הבעל את אישורו הסופי לגירושין, ביקש בקשה אחרונה מאישתו ואמר לה:״אישתי היקרה, אנא שימרי על העיניים שלי״...........
והמוסר ברור הוא.......