הכריכה האחורית

שי 2K

New member
הכריכה האחורית

האמת היא שהשאלה הבאה לא מטרידה אותי באופן מיוחד אלא את אחי ואני ישמח אם תתנו לו תשובה: באיזה אתר באינטרנט של הארי פוטר אפשר לראות את הכריכה האחורית של הספר הרביעי בגרסה של ארה``ב? אם אתם/ן לא מכירים/ות אתר כלשהוא אבל יש לכם/ן את הספר בגרסא האמריקאית אני ישמח אם תספרו לי מה יש בה... ועוד דבר שאני שואל מיוזמתי- האם הנייר בגרסה של אר``הב הוא כמו הנייר אצלנו בארץ -כלומר -האם הנייר שונה מהנייר של הגרסא הבריטית?-האם הנייר הוא נייר ממוחזר או נייר רגיל כמו שיש בסיפרי הארי פוטר בעיברית? שי

Padfoot

New member
תשובה

הכריכה האחורית של הגרסה האמריקאית היא לפי דעתי כמו זו של הגרסה הישראלית. מבחינת הנייר... זה לא נייר ממוחזר כפי שאתה טוען שיש לגרסה הבריטית, אבל גם לא אותו סוג של נייר שיש בגרסה הישראלית. בגרסה הישראלית הנייר הוא לרוב לבן ובגרסה האמריקאית (לפחות זאת שיש לי) הנייר הוא מעט צהבהב עם סוג כתב גדול ושונה.

יפעת28

New member
אני יכולה לתאר לך אבל X4!

אז אם אתה בטוח, בבקשה: בשער הקדמי רואים את הארי פוטר, בידו האחת שרביט ובשניה הוא חובק משהו עגול מוזהב תחת בית השחי (כדור? ביצה? כד?). מאחוריו שלוש דמויות: שני נערים, האחד, בעל גבות עבותות ואף נשרי, השני, עדין מראה בעל עיניים אפורות, ונערה יפהפיה בעלת שיער בלונד כסוף ועיני תכלת ענקיות (מי זה החבר`ה האלה?). הם עומדים בין גדרות חיות גבוהות מאד. לפניהם חלק של ייצור שחור בעל קוצים (דינוזאור? דרקון? יצור קסום אחר אולי?). בצד האחורי רואים מרכבה ענקית, רתומה לסוסי ענק מכונפים. רואים גם (לא זוכרת באיזה צד) זוג עיניים אדומות חורשות רע, ודמויות עם ברדסים שלא רואים את פניהם עומדים במשהו שדומה למעגל (האם אלו שוב הדמנטורים או אולי משהו אחר?). זה מה שאני זוכרת, כי, כידוע, השאלתי את הספר. הציורים מספקים המון רמזים, וזה די מגניב להבין מה מצוייר על העטיפה תוך כדי קריאת הספר. בכך, לדעתי, העטיפה מקבילה לדרך בה העלילה בנויה - שמגלים את הסודות בהדרגה. כך גם הציור בתחילת כל פרק. אבל מה, זה קצת הורס... אגב, מה מצוייר על העטיפה של ההוצאה הבריטית בלומסברי? הארי רוכב על משהו? (לא זכור לי שהוא רוכב על משהו מלבד המטאטא והפורטקי ושניהם חפצים דוממים)

שי 2K

New member
ליפעת ולפאדפוט!!!

קודם כל תודה על הנסיון לעזור-עזרתן לי חלקית. אני יודע שזאת בקשה גדולה אבל הייתי שמח אם הייתם סורקים לי את העטיפה האחורית ומפרסמים אותה כאן-כמובן בתנאי שיש לכן סורק... שי

Padfoot

New member
אני אשתדל

אני אשתדל מאוד לסרוק את העטיפה בהזדמנות

יפעת28

New member
ובינתיים...

תיכנס לאמאזון ותלחץ על ``הגדלת תמונת העטיפה``.

שי 2K

New member
1000 פעם!!!

ראיתי את העטיפה שם אולי איזה 1000 פעם!!!! אבל תודה בכל זאת... אחי פשוט מעוניין לראות את העטיפה האחורית של הספרים והאמת שגם אני קצת מסתקרן ולכן אני שאלתי. אני אישית מת על העטיפות בסיפרי הארי פוטר- הן כל-כך מוסיפות!!! אפשר לדעת המון דברים על הספר רק מהכריכה!!! בגלל זה אני פחות מחבב את הגרסא הבריטית... שי

Hermaione

New member
נכון!

יש ציורים ממש יפים והעטיפות בכלל מושקעות מאוד. גם בגרסה הבריטית יש ציורים יפים אבל זה לא הוצאה מושקעת כמו באהר``ב ובישראל וחץ מזה כמעט כל ספר מישהו אחר מצייר את הכריכה וזה סגנון שונה לגמרי- למשל בכריכה של הספר השני הארי שמן (!!!) ובספר הרביעי הוא רזה כמו מקל וגם הרבה יותר יפה.

שי 2K

New member
תודה

תודה רבה!!! זה היה מאוד נחמד מצדך!!! בת כמה את דרך אגב? שי

למעלה