הכרות

harelor

New member
הכרות

אני דווקא לא אוהב ``חבורות`` או ``כנופיות``. ולמרות שאני רוכב כבר למעלה מארבעים שנה, תמיד על אופנועים כבדים (אכל לא ספורט ולא קסטום), מעולם לא הצטרפתי לאיזה חבורה לטיולים, כרגע אני מחזיק ב- DR800 בן שנתיים שעשיתי עליו כבר למעלה מ- 80000 ק``מ (זה אומר משהו ?) בניגוד לרובכם, האופנוע אינו מהווה בשבילי איזה סמל או ``דרך חיים``. בשבילי הוא סתם כלי רכב נוח. בניגוד לרובכם ``רוכבי הקיץ`` אני רוכב כל עונות השנה. ואפילו על סופת שלג כבר התגברתי ... מכיוון שאני עובד לעיתים בחו``ל, אני לוקח איתי את האופנוע, אם זה מתאפשר לי, כך טיילתי פעמיים ע``פ כל אירופה (כל פעם כחדשיים). ``חרשתי`` את אפריקה, ואפילו לסיביר ומונגוליה הגעתי. אני נוהג לנסוע לבד. ללא רוכבים נוספים וללא ליווי של מכונית, וללא צלמים, כמו שעושים כל מיני ``טיילים נודעים`` :) ביום שישי שעבר, השתתפתי בפעם הראשונה בנסיעה עם עוד ``המווון`` אופנוענים בארץ. כן, הגעתי להפגנה ! (במקרה, חבר סיפר לי). רציתי לומר שממש הפחידו אותי כל מיני חברה צעירים שהשתוללו שם על הכביש, ובינינו, אני מתפלא שלא היו יותר תאונות !!!!!

kle

New member
נעים מאוד..

גם אני קצת פחדתי ליסוע בהפגנה פקחתי 7 עיניים על מי שנוהג מלפני מאחורי ומצדדי (אחת שתיים שלוש :cool: ) כי כל אחד היה פוטנציאל ללחיצה פתאומית על הגאז לעקיפה מתפרצת ניראה לי שלאור דבריך האופנוע הוא כן דרך חיים עבורך איני מבין למה אתה מתכחש לזה?

kle

New member
במחשבה נוספת

ניראה לי שאתה מתכחש לזה כי אתה שונא את תדמית האופנוען

harelor

New member
תדמית האופנוען ?

יתכן ויש משהו בדבריך. אבל הנה דוגמא - עצם כינוי לפי סוג כלי הרכב, מרתיע אותי. תאר לך שהייתי נקראא על שם האופנוע עליו אני רוכב. האם כל שנתיים אחליף שם ? כבר רכבתי על ``הארלי`` (האופנוע הכי גרוע בעולם), יאווה, BSA, ``טריומף``, מצ`לס``, CB500, DR600 , כל אחד מהם לתקופות ארוכות. ועוד רבים לתקופות קצרות. ואפילו על ``ווספה`` משך כחודש. עצם כינוי מישהו לפי כלי הרכב עליו הוא נוהג, יש בו טעם לפגם :) (לדעתי !). האופנוע אינו אלא כלי רכב ותו לא. יש המפחדים לרכב עליו ויש שלא (אני מכיר אנשים שמפחדים לנהוג גם במכונית). באירופה, תראה כי רוב האופנוענים הינם מבוגרים יותר, הם נוסעים מהר מאד, אבל לא משתוללים. תוכל לראות אופנועים כבדים במהירויות של למעלה ממאתיים קמ``ש, כאשר עליהם רוכבים בעל ואשתו, אבל הם לא מפחידים את הנהגים האחרים על הכביש. חוץ מזה, ברוב הפעמים, כאשר ``נתקלתי`` בחבורות אופנוענים, ביחוד בארץ, הסתבר לי שהם ``מזויפים``, האופנוע משמש בשבילם איזה שהוא כלי כדי להוכיח משהו. כאילו שמי שרוכב הוא ``יותר גבר`` או משהו כזה ... בשבילי האופנוע הוא רק כלי רכב הגיוני. מכיוון שאיני צריך לשאת את מרכולתי ברכב גדול, כל מה שאני ``מוכר`` נמצא בראשי. מספיק לי האופנוע ...

kle

New member
לגבי החבורות המזויפות

ניתן להשליך את העניין בקלות על האנושות ככלל מכל הסיפורים ששמעתי בהסטוריה של המין האנושי ובמיוחד בימינו הרכוש מהווה חלק נכבד ממעמד האינדיבידואל ואיך שהוא רואה את עצמו והסביבה רואה אותו מה זה מזויף? מי אמר שהאופנוע הוא כלי רכב בלבד? מסתבר שלאור המציאות שאתה מתאר אופנוע איננו רק כלי רכב אלא גם סמל סטטוס אני לא רואה שום סיבה לקחת מונופול על יעוד האופנוע לשימושים מסוימים שישמש כל אחד לצרכיו ואיך שהוא רואה זאת אגב אני כמוך פחות בקטע של הSHOW אני פשוט מכור לאופנוע ככלי רכב וקשה לי ליסוע על ארבע גלגלים בעיקר בגלל המציאות היומיומית בארץ של פקקים וכבישים צרים חניה וכו` אבל לאט לאט מאז שעברתי לאופנוע מהסופר דיוק 125 שהיה לי אני מתמכר גם לעוצמה של הכלי

vmax*

New member
אתה אולי יותר...

אולי יותר ``סוציופאן`` מאשר אופנוען כי אפילו אינך אוהב את הכלי שעליו אתה רוכב....ובלי שום קשר מה רע בשמות על שם הכלי...אני מסתדר טוב מאוד עם ``מקסי`` והוא איתי וכבודו במקומו מונח...אבי לא רוכב בשביל שום פוזה של אף אחד,נכון שהאופנוע הוא כלי רכב אבל בשביל רובנו הוא קצת יותר..אולי משהו כמו דרך חיים- מוכר לך המשפט..? לכל אחד הכלי שלו שמבטא דרכו את עצמו..ולא בגלל ``גודל הכלי`` הפסקתי למדוד במקלחות..ולא קשור אם זה הרלי או משהו אחר... אז אל תכפיש כי בסוף תימרח בכביש...

אופנוע הוא כלי רכב ותו לא ??? :-()

מה ????? :-() אני לא יודע מאיפה באת עם זה !!!!! אבל עבורי אופנוע הוא הרבה יותר מסתם רכב אלא ממש דרך חיים. זה משפט שהייתי מקבל בלב שלם מ....קטנוען, לא אופנוען. מה שכן...אתה צודק... אופנועים בעבור הרבה אנשים, גם עבורי בעבר, זה המון שואו...ושופוני יא נאס.... הרבה אנשים מתחילים כך את חייהם האופנועיים...ורובם נוטשים באיזהשהו שלב.... ואלו שבנשמתם אופנוענים...נשארים !!! אבל אל תאמר על אופנוע שהוא כלי רכב ותו לא עבור האופנוען !!! :) השדון...מדקדק... :)

סקניה

New member
ועוד:

מי שיאמר שבאופנוע אין קטע של שואו- שקרן. אנחנו רוכבים על אופנועים בין היתר כדי להיות שונים. שונים מכל אותם נהגים לכודים בקופסאות פח, שונים מכל( או רב) בני משפחתינו. שונים מרוב הילדים בכיתה..... אתה רוכב, משמע -אתה שונה. נכון, זה נח,זה פאן,זה יעיל.....הכל נכון. אבל מי ייקנה אופנוע מכוער? שקרן מי שיאמר שהוא לא שם לב למבטי הקנאה ברמזור,או מבטי הערצה מהילדים בשכונה,או מבטי זימה מנערות פרועות.... הסקניה קצת נסחף.... :)

סקניה

New member
אגב,

אל תיקח את המסע להפגנה כדוגמא מייצגת. אם היא מייצגת משהו- היא מייצגת איך לא רוכבים בקבוצה. מנסיון, נסה לרכב עם אנשים בקצב הרכיבה וקצב החיים כשלך, תגלה שזה נעים הרבה יותר ממה שאתה חושב.

umpa

New member
פעם ראשונה שאני כותב פה

אני רוכב על אופנועים וקטנועים כבר שנים לאחרונה מכרתי את הדיוק 125 שלי ורכשתי מג`סטי 250. נכון שגם על דיוק אפשר לעשות את הדרך משוהם לת``א, אבל בגילי המתקדם + 2 ילדים מותר גם לי להתפנק קצת. כשאני אומר לאנשים שאני רוכב על אופנוע/קטנוע (מה זה מג`סטי בכלל?) כולם אומרים לי שזה הגיוני מאוד ונכון מאוד ולמה פקקים וכו` וכו`.. אבל בסוף הפגישה, כל אחד חוזר לאוטו שלו. כולם נעמדים בפקק ואני היחיד שלא יכול להשתמש בתירוץ של ``תנועה כבדה``. אז עם כל הכבוד ל``הגיון`` , כנראה שהעובדה שהרוב מעדיפים לעמוד בפקקים, מראה שההגיון של מי שרוכב על אופנוע אמנם עובד, אבל קצת אחרת מאשר אצל אחרים.

vmax*

New member
אנחנו גם רוכבים

כל ימות השנה וכן גם שיורד גשם...אל תהיה כל כך מיוחד.. ההפסד כולו שלך כשאתה נמנע מלנסוע בחבורות...יש אנשים שמטיילים בקבוצות גם מבלי לטוס אם לא ידעת...ולא צריך לפחד.. יותר טוב תפחד מהנעים על ארבע וממחירי הביטוח שכן גם אתה תמצא את עצמך בסוף גורר את האופנוע על רכב ומוריד אותו בשביל לנסוע 200 מטר דרך צלחה

למעלה