בואו נראה למה אנחנו לא "כפר"
1. צמחים נעקרים במרכז ו"הכפר" עוטה שלמת בטון ואספלט - טוב, הכפר מתפתח ברוך השם, והעזובה בסגנון המעברה של סבתא שלי במרכז הכפר פינתה את מקומה לשדרה מכובדת. נהדר. גם אני אוהב מאוד צמחים אבל הגינון של הכפר, גם אם תמיד יש מה לשפר, טוב פי אלף ממצבו לפני עשור או שניים. 2. תמרורים בכמות מסחרית, אבני שפה באדום-לבן - התמרורים די מגוחכים, רובנו הסכמנו על זה, אבל זה המעט שאפשר לעשות מול ההשתוללות וחוסר ההתחשבות על הכבישים במרכז הכפר. מכיוון שזה לא ממש עוזר אני אתמוך בכל רעיון חלופי שתציע, כי זה ממש רק ענין של זמן עד שילד יפגע ממכונית. 3. מעקות מסורגים מימין ומשמאל - וזה עושה אותנו לא כפר? לא הבנתי למה. גם אני לא אוהב (בלשון המעטה) את סגנון הבניה של קבלני אמנה אבל היי - אתה הכנסת אותם לפה לא אני. אגב, אם לשכנים שלך היו מעקות מסורגים כאלה בזמנו אולי לא היו גונבים להם את האוטו לא? 4. דיסנילנד מפלסטיק ליד הספריה - העובדה שהמתקן המצ'וקמק (אך החמוד ללא ספק) הזה הוא התחליף העלוב היחיד שהכפר מציע לילדיו ולהוריהם במקום גן שעשועים היא באמת בזיון. אם התכוונת שבכפר נורמלי היו מנצלים את המרחבים כדי ליצור גני שעשועים רחבים וראויים לשמם אז מבחינה זו אנחנו באמת יותר עירוניים מפסגת זאב, שם יש גנים רחבים הרבה יותר. 5. אנשים כבר לא מקדימים בברכת שלום (ולעיתים גם לא משיבים) - לא נתקלתי בבעיה הזאת. לי תמיד עונים. 6. הקראוונים נראים כמו מחנה פליטים ומתוכנן מחנה נוסף - ואם היינו "כפר" איך הם היו נראים? מטופחים? מה עוצר אותנו מלטפח אותם? החלטת אספה ויישום של אחיה וזהו. קדימה תפוס יזמה (לפני שטל הגיע גם לא היתה מדרכה..) 7. מחצית התושבים בכפר כבר לא מכירה את "החצי השני" - ברוך השם הכפר גדל, כן ירבה ויפרוץ. "עתידה ירושלים הבנויה שתגיע עד דמשק" אמרו חז"ל. "להכיר את כולם" זה לא תנאי לקהילה מגובשת, מספיק שמכירים הכרות הדוקה מעגל מצומצם של שכנים וחברים והכרות שטחית יותר את השאר. 8. אסיפות "חברים" ללא חברים - שמע, ב25 שנה שאני פה הייתי בארבע אספות חברים אולי וכל פעם נשבעתי שכף רגלי לא תדרוך יותר במקום הזה, ככה שליבי עם מי שהחליט להדיר את רגליו מהאירוע. דיון נורמלי הרי אי אפשר לקיים שם (עדיף פה בפורום!), מה שנותר הוא להצביע. אם גם להצביע לא באים זאת מתחילה להיות בעיה, כי זה מראה על אדישות מצד האנשים, אבל אולי אז צריך לחשוב מה לא בסדר באספה במקום באנשים? 9. בתים של ותיקים מוצעים למכירה - כרגע אני מכיר בית אחד בלבד כזה, וגם אם יש יותר אז מה? מותר לאנשים להחליט לעשות שינויים בחיים. לא הצבעת על מימדי התופעה ולא נראה לי שיש מה לדאוג, רוב עצום של האנשים שמח פה. 10. על כל משפחת חברים... משפחה וחצי "שוכרים" - אני לא מבין למה המרכאות סביב ה"שוכרים". השוכרים זה נושא שצריך לדון בו באמת, מה הוא עושה לכפר ומה הבעיה בזה. אני רק מסב את תשומת ליבך לכך שחלק מה"שוכרים" תורם פה לקהילה יותר מכמה וכמה מה"ותיקים". 11. חיות מחמד מוכרזות כ"אויבי הכפר" - אם אתה מתכוון לכלבים שמסתובבים פה חופשי ומטילים טרור על ילדינו ואת גלליהם על מדרכותינו אז לא הם כי אם בעליהם צריכים להיות מוגדרים כאויבי הכפר. וכן הלאה וכן הלאה, אני לא קונה את המרמור הזה. הכפר היום הוא מקום הרבה יותר יפה ומצליח מהמקום שבו גדלתי לפני שני עשורים. ולא אכפת לי אם תקרא לו שכונת וילות במדבר (זה מה שכל המדינה הזאת לא?) כל עוד יהיו בו חיי קהילה שמצדיקים את מעמדו כשכונה של יושבי קרקע שמבזבזים את המשאב היקר ביותר שלנו. וחיי קהילה לא נבנים בעזרת עצים וכלבים או תעשייה וחקלאות, הם נבנים על ידי השקעת משאבים ותשומת לב בבנית חיי קהילה. עיור הוא המציאות ההגיוני אליה הולכת המדינה שלנו שהיא אחת הצפופות בעולם, ואם מישהו רוצה לגור על חצי דונם עם ארבעה שכנים כמו באוסטרליה צריך שתהיה לו סיבה ממש טובה. ולסיום - "לא להגדיל את הקהילה שלנו" זה אומר בעצם "טוב לי איך שאני וישרף העולם", לא ממש מוטו שאפשר לחנך עליו את הדור הבא. אבישי עברי.