צפוי שתינוק יכפיל את משקלו בגיל 6 חודשים וישלש בגיל שנה. למרות זאת, מחקרים חדשים בתחום כבר מדברים על הכפלת משקל הגוף לפני גיל חצי שנה. אבל עדיף להסתכל על הילד ולא רק על התאריך.
הבת שלי עכשיו הכפילה את משקלה בגיל 4 חודשים, ולפי הטבלאות שהסתכלתי באמת אמורים לשלש לפני שנה. עיינתי בטבלאות כי פתאום חשדתי שהסל-קל לאוטו שאמור להיות עד גיל שנה (9 ק"ג - 66 ס"מ) יצטרך להיות מוחלף עוד קודם... מישהי יודעת האם זה באמת קשור למשקל או לאורך?
דבר ראשון, כדאי לקרוא את ההוראות המצורפות לסלקל על מנת לקבל את התשובה. באופן כללי הסל קל אכן מתאים לפי פרמטרים של משקל ואורך. לגבי המשקל - לפי ההוראות, ולגבי האורך ההגבלה הכללית היא שראש התינוק יגיע עד 2.5 ס"מ (אינץ')מתחת לקצה העליון ולא פחות.
ואם התינוק עבר את המשקל המותר בסל קל (יש כאלו של 9 ק"ג, ויש כאלו של 13 ק"ג) לפני גיל שנה, אפשר לעבור לכסא בטיחות רגיל שניתן לקשור אותו נגד כיוון הנסיעה, עד שהתינוק יהיה בן שנה. לגבי האורך, גם אני יודעת על מרחק של אינץ' מקצה הכסא (הראש).
כדאי לפנות לפורום בטיחות בשאלות. אבל אני יודעת מנסיון אישי שיש כסאות בטיחות מהלידה ועד משקל של 18 ק"ג. לנו היה שימושי מאוד והוא החזיק עד גיל 4. הסלקל לא היה מספיק גדול בשביל הילדים שלי וכבר בגיל 6 חודשים הם עברו לכסא 0-18 ק"ג נגד כיוון הנסיעה. בגיל שנה הפכנו את הכסא עם כיוון הנסיעה. ומגיל 4 הם יושבים על בוסטר. לא לשכוח שהסלקל יכול לעבור מאחד לשני ואפשר לשאול מחברים וכסא שמשתמשים בו יותר זמן (כמה שנים) כמעט ואי אפשר להעביר מילד לילד.