הכסף מדבר.

פומה

&nbsp
מה אלו המסרים הסמויים האלו?
&nbsp
מי בעצם 'אומר' את הבית האחרון בשיר?
&nbsp
בואנה, ישראלוף, ממתי נהיה במאי?

puma141

New member
חחח לא יודעת מי אומר מה

אני אומרת-שזו הייתה הקונוטציה שלי....כולה, אחרי שכתבתי "קמתי".

לא נו.

קראתי פעמיים את השיר,
פעם שהמשורר כביכול...גיי (?) (הנה:"כן אני רציתי כל כך לספר לך שיש לי חבר שאוהב אותי ים"),

ופעם שהמשורר כביכול מצטט מה החברה שלו אומרת...(הנה: "כן אני רציתי כל כך לספר לך שיש לי חבר שאוהב אותי ים").

puma141

New member
האמת?

כשאני שמעתי את זהפעם ראשונה- חשבתי כמוך חחחח
אבל כנראה שלא התחרז לו משהו שם במילים, והפרשנות היא חבר טוב שלו.....
גיי הוא לא.

puma141

New member
ביי

תהנה.........
<<<<<<<<<<תשתול את זה בפורום טו בשבט בשבילי?

החכמה המדוברת היא...?

חכמת התורה.
שמעתי פעם ביאור נפלא על יעקב אבינו.
שלפני שהלך לחרן כשברח מאחיו, לגור אצל דודו - לבן (שהיה ערמומי ביותר).
הוא ישב ללמוד תורה - 14 שנה בלי שינה. יום - לילה.
אבל הוא למד מהגדולים ביותר שהיו אז.
קראו להם שם ועבר.
שמעת עליהם? (כי הם לא פראיירים בכלל, באמצעות החכמה שלהם יעקב ניצל מהערמה ה'רעה' של לבן).

puma141

New member
הבנתי.

בעקסות מה שכתבת, מצאתי את זה:

יעקב אבינו נקרא "איש תם יֹשב אֹהלים" (בראשית כה, כז), וכן איש האמת: "תתן אמת ליעקב" (מיכה ז, כ), ודוקא הוא, יותר מאבותיו, מעורב בדברים שלכאורה נראים לא מתאימים לאיש תם וישר, לאיש אמת.
בתחילה הוא מאלץ את עשו למכור לו את בכורתו. עשו בא מן השדה עייף ורעב, והוא מבקש מיעקב: תן לי מנזיד העדשים שלך, ויעקב מתנה זאת במכירת הבכורה. האם זה הוגן לנצל את חולשתו באותה שעה ולסחוט ממנו את הבכורה?
אחר-כך בא יעקב ולוקח בעורמה את הברכות המיועדות לעשו.
גם ביחס ללבן נוהג יעקב בעורמה בענין שכרו. הוא אומר: שכרי יהיה הצאן העקודים והטלואים ושלך יהיו הצאן הלבנות, ואחר-כך הוא גורם, שכל הצאן ימליטו טלואים ועקודים, על-ידי שהוא לוקח מקלות ומפצל אותם ומעמיד אותם לפני הצאן.
אחרי כל זה הוא בורח מלבן מבלי להגיד לו, ואם הוא בורח, הרי לכאורה זה סימן לא טוב, שכן לא עזב בגלוי.
ואולם, אדרבא ואדרבא, יעקב הוא באמת איש תם, איש אמת. איש תם זה לא אדם ש'מסדרים' אותו והוא נופל בפח. איש אמת הוא לא איש טיפש, שמנסים את ישרותו ומרמים אותו. איש אמת באמת, כשהוא נמצא בין רמאים, הוא יודע להלך איתם בדרכם ולא לתת להם לרמות אותו.
מאז ומתמיד זילזל עשו בבכורה. היא לא עניינה אותו. כשאמר (בראשית כה, לב) "הנה אנכי הולך למות ולמה זה לי בכֹרה?" הוא ביטא את מחשבתו מאז ומתמיד. יעקב לא אילץ אותו לוותר על הבכורה; להיפך, עשו שמח להיפטר ממנה. הוא לא ויתר על דבר בעל ערך, לדעתו, וקיבל תמורה נאותה כפי דעתו: נזיד עדשים חם, מהביל וטעים.
גם הברכות שיעקב לקח בעורמה, בעצם היו שייכות ליעקב; עשו לא היה ראוי להן בכלל. עשו היה איש ציד, צד את אביו בפיו, נראה לפני אביו כצדיק, ויצחק, בגלל העמדת הפנים של עשו, בגלל רמאותו, רצה לתת את הברכות לעשו, אבל באמת עשו לא היה ראוי להן. רבקה ידעה ברוח-הקודש, שהברכות צריכות להינתן ליעקב, וזה עונשו של רמאי, שיילקחו ממנו הברכות בעורמה.
וכן היה עם לבן. לבן נהג כלפי יעקב ברמאות. בתחילה החליף את רחל בלאה, אחר-כך החליף את משכורתו של יעקב עשרת מונים. בכל פעם שינה אותה: ראה שנולדים הרבה טלואים, אמר לו, לא טלואים יהיה שכרך אלא ברודים. ראה שהחלו להיוולד ברודים, אמר: לא, הסכמתי רק נקודים, וכך החליף את משכורתו מאה פעמים, ולרמאי כזה מגיע, שינצחו אותו דוקא ברמאות. מאליו מובן, שהרמאי ימשיך בצביעותו ויאשים את יעקב.
עשו המסכן, כביכול, מתלונן על יעקב "ויעקבני זה פעמיים". לבן ובניו מאשימים את יעקב שהוא עושק אותם, אחרי שהם נוכחו שכל העושר בבית לבן בא להם בזכות יעקב. אחרי שיעקב עבד במסירות ובאמונה עשרים שנה והגיעה השעה שיקבל את שכרו, הם מאשימים אותו שהוא לוקח את הכל לעצמו.
זה מצבו של עם ישראל בכל הדורות. בכל מקום שהוא נמצא, הוא מביא ברכה, עושר ופריחה, אבל במקום להכיר טובה לישראל, מאשימים אותם בניצול, כאילו הם חיים על חשבון המארחים שלהם. לא צריך להתפעל מההאשמות הזדוניות הללו של ממשיכי לבן הארמי, לא צריך ולא נכון, ואסור להיות תם אל מול הרמאות, אלא מידת האמת דורשת להערים כנגד הרמאות ולהשתמש באותם האמצעים של הרמאי, כדי להשיג את מה שמגיע בצדק וביושר. זה לא פוגם בתמימות ובאמת, אלא מעמיק אותה, ודמותו של יעקב אבינו מאירה בכל הדורות כאיש תם יושב אוהלים, איש האמת באמת.

חחח זה מכסה עוד כמה דרים בשיחות האחרונות שלנו....
מעניין.

זיקן

New member
מנהל
אני מתחיל לדאוג לך.

את ממשיכה לעשות טעויות כתיב גסות שלא אופיניות לך.
אולי הכדורים שאת לוקחת מקולקלים?

puma141

New member
מה למשל?"בעקסות"במקום "בעקבות"?

זו שגיאת כתיב לדעתך?
טעות פשוטה במקלדת חחחח הע' והס' קרובות.
או חיסרון של איזו אות?

אל תרכב על שטויות במיץ....
בוא נראה אותך כותב שמינית ממה שאני-בלי באמת טעויות כתיב.
לא טעויות של אות ליד אות, או מקלדת שלא מקלידה אות. טעויות כתיב אמיתיות!

מה קורה סטיופי? :)

זיקן

New member
מנהל
יש עוד. אבל לא משנה הטעויות האלו סבירות ומתקבלות על הדעת

אפילו אני עושה כאלו.
הבעיה איתך שאת לא שמעת על כפתור "עריכה" או שלא יודעת שאפשר לתקן ולערוך.
דרך אגב. לי מותר לטעות אפילו אם לא שמתי לב ואני מאבד את האפשרות לערוך מחדש מבחינת זמן תמיד יש לי אפשרות למחוק ולכתוב מחדש דבר שאין לאף גולש.

puma141

New member
קודם כל-זה רק זה! תראה לי עוד משהו?

אל תזבל סתם בשכל......נו תראה!

שנית-כזו אני. לא עורכת, לא בודקת...לא מעניין אותי חחחח
מי שקולט ומתרכז בעיקר או קצת מכיר אותי-יודע.
נראה לך שאני אתחיל לערוך את הפוסטים שלי? גם זה?!

אין לי זמן או חשק זיקן.....
ותתרכז בעיקר כפרוש..........תשתדל לפחות!

puma141

New member
אין עוד!

לא ממה שציטטתי, ממה שכתבתי אני.
מה שמצוטט עשיתי העתק הדבק.

מה שאתה רוצה! נו...
דרים=דברים. כתבתי כבר שהחסרתי ב'. מה עוד?
דבררררררר על מה אתה מושך את השטות הזה?

זיקן

New member
מנהל
גם בהעתק הדבק יש טעויות.

חוצמזה אני אוהב לעצבן אותך ויודע שלא תוותרי ותמיד את מוכרחה לתת את המילה האחרונה.
על זה אני בונה.

puma141

New member
חחחח אני יודעת!

אז קודם כל-הבנת שטעית. זה כבר טוב:)

אתה בטוח שאתה בונה על מה שאמרת? אתה לא מפחד קצת??

זיקן

New member
מנהל
לא הבנתי כלום.

מה שכן הצלחתי להוכיח שאת הפלוץ האחרון את תוקעת.
תנחומיי הכנים טיפשה.

למעלה