הכנת שוקולד ביתי

sasha 2001

New member
הכנת שוקולד ביתי

שלום

אני מנסה להכין שוקולד בבית, המסתי עיסת קקאו + חמאת קקאו ל45 מעלות , לאחר מכן קיררתי ל-40 מעלות, הוספתי ממתיק וקינמון.
המשכתי בתהליך הטימפור או טימפרור (לא בטוח לגבי צורת הביטוי), ואז שפכתי לתוך התבנית, ופה צצה לי הבעיה.
השוקולד נוזל לי מהדפנות ולא נשאר, כתוצאה יש לי תחתית עבה של פרלין אך אין לי דפנות, לאחר הוצאת הפרלין אני עם שכבה דקה מאוד של שוקולד וגם רואים את המילוי.
איך אני יוצר שכבה עבה יותר בדפנות.
האם השוקולד צריך להיות סמיך יותר?
האם שימוש בממתיק ולא בסוכר פוגע בסמיכות של המוצר הסופי?
לפי מה שקראתי צריך לעבוד עם שוקולד בטמפרטורה של 32 מעלות, אך בטמפרטורה הזאת השוקולד נוזלי מדי ולא נדבק לדפנות.
לכן ניסיתי נסיון נוסף כאשר השוקולד קר יותר אך גם אז הוא לא נשאר בדפנות ונזל למטה( 29 מעלות).
אשמח לעזרה
שאולי

הבעיה היא..

שלום שאולי, ערבוב של חמאת קקאו וקקאו לא מייצר מוצר מקביל בדיוק לשוקולד המוכר המוכן במפעל... והוא אכן יוצא מאוד נוזלי.
טכניקות העבודה שמתאימות לשוקולד לא מתאימות לתערובת הנ"ל
מה שאתה יכול לעשות זה ליצור גיבוב שכבות דקות אחת אחרי השניה עד שתגיע לעובי הרצוי.

sasha 2001

New member
הכנת שוקולד ביתי

מיה שלום

חשבתי לעשות ככה, אבל הבעיה שלי היא בדפנות, אין לי דרך להעמיד את התבנית וגם עם הייתה לי איך אני מעמיד אותה כל
פעם על צד אחר, אני אגיע לגיל 100 לפני שאגיע לעובי הנכון.
אין דרך אחרת?
אולי על ידי קירור של השוקולד שיהיה בדרגת שמיכות סמיכה יותר, וכך אולי הוא ישאר בדפנות.
איזה תוספות יש בשוקלד תעשייתי שמאפשר לו כן להישאר בדפנות.
האם הסוכר אחראי לזה?, האם אני צריך להוסיף תוסף צמיגי אחר שיתן לי סמיכות טובה יותר?

שאולי

למעלה