הכנת פלאפל ביתי

tali19830

New member
הכנת פלאפל ביתי

האם חייבים להשרות 36 שעות? כי אין לי כל כך כבר זמן עד מחר...או שניתן לבשל את החומוס?

לי M O R

New member
פלאפל

לא חייב להשרות את החומוס 36 שעות גם לילה אחד מספיק, ואפשר לזרז את תהליך הבישול בעזרת אבקת סודה לשתיה בתוך המים של הסיר עם החומוס.

שמני1

New member
מצורף מתכון של דוחול ספאדי לפאלפל

פלאפל / דוחול ספאדי

קילו חומוס להשרות למשך הלילה
4 בצלים בינוניים מקולפים
6 שיני שום מקולפים
חצי צרור של כוסברה ירוקה (כוס)
כף של מלח
כף של כמון טחון
כף של כוסברה יבשה
כפית אבקת אפייה

טוחנים את הכל חוץ מהתיבול (מלח, אבקת אפייה וכו') אחרי כן מערבבים הכל יחד, מחממים שמן עמוק, יוצרים כדורים ומטגנים.

שמני1

New member
יש המוסיפים לעיסה פרוסה של לחם או פיתה מושרית

במים. לטחון עם יתר המרכיבים. מבטיח שהעיסה לא תתפרק בטיגון.

tali19830

New member
אני רוצה לאפות

ולא לטגן בשמן עמוק, האם השרייה לכל הלילה מספיקה?

אילנית12

New member
לא מבשלים מתכון מוצלח לפלאפל

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1586858

פפלאפל אפוי

מבלוג של יערה בישולוג -בישול עם הגיון
אני שינתי מעט תבלינים . שמה יותר שום אהבו אבל הילדים בקשו את המתוגן להבא.

ירסא חדשנית, אפוייה ובריאה למאכל הלאומי, שכל אחד יכול להכין בבית ובקלות!

רכיבים: (ל-50 כדורים גדולים, או 100 קטנים)

500 גרם גרגירי חומוס יבשים

6 שיני שום

חופן פטרוזיליה (1/4 שקית)

חופן כוסברה (1/4 שקית)

1 כף קמח לבן

2 כפיות מלח

2 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:

להשרות את גרעיני החומוס בקערה גדולה, למלא מים עד לכיסוי, למשך 36 שעות. (להחליף את המים פעם ב 12 שעות( אני מחליפה המון פעמים מים)). לאחר שתפחו, לסנן את גרעיני החומוס.
לחמם תנור לחום גבוה, 250 מעלות.

במטחנת בשר, לטחון את החומוס, השום, ועשבי התיבול. רצוי לטחון פעמיים. תוך כדי הטחינה, להוסיף 1 כוס מים ליצירת עיסה. להוסיף את הקמח והמלח ולערבב היטב.

לשמן ב 1 כף שמן את תבנית האפייה, ליצור 50 / 100 כדורים (רצוי במכשיא ליצירת כדורי פלאפל, אך אפשר גם בכפית) ולסדר על גבי התבנית. לטפטף מעל את השמן שנותר.

לאפות כ 10 דקות, עד שהכדורים זהובים-שחומים. להוציא מהתנור, להפוך את הכדורים ולאפות עוד 5-7 דקות נוספות.

הערות שלי
אני משרה את החומוס כ16 שעות ואז מעבירה למססנתת עם מגבת רטובה ומכסה . משקה מדי פעם. בערך 10-20 שעות ויש נביטה ראשונית . אז טוחנת את החומוס
אני מכינה כמות גדולה (2 קג) כשהתערובת מוכנה מחלקת למנות ומקפיאה. משפירה ואופה. כלתי מחלקת לכדורים מקפיא ואופה.

למתכון בבישולוג

למעלה