הכנת ליקר ביתי

theteamaker

New member
הכנת ליקר ביתי

היי,

אז עשיתי משמש וסוכר בשיטת השכבות, זו פעם ראשונה שלי.

מצרף תמונה אחרי ארבעה ימים, זה צריך להראות ככה? כל הסוכר שקע למטה והפירות צפו ויש מלא נוזל.

צריך לערבב? כמה זמן להחזיק את זה ככה וכו'?

כרגע הסוכר שקע לחלוטין והנוזל עצמו שקוף, בתמונה הוא נראה עכור כי ערבבתי עם כף גדולה כזו גם בשבל העובדה שהייתי צריך להחליך למכסה הזה עם הצינור לשחורר לחץ :)

תודה מראש :)

knappertsbusch

New member
אילו הייתי מקבל שקל

על כל אחד שניסה להכין ליקר לפי השיטות הקלוקלות הנפוצות באינטרנט,
הייתי מסודר. ככה לא מכינים ליקר. בשביל ליקר צריך להשרות פרי באלכוהול.
לא אמורים להתסיס כלום ולא אמורים להיפלט גזים, חלילה.

העניין עוד לא נראה אבוד, לפי התמונה.
נא להוסיף בזריזות כמות נכבדה של אלכוהול 90 אחוז או וודקה לפני שהעסק יתקלקל,
לאחר מכן תוכל להמשיך את ההשרייה בראש שקט, ובסבלנות.

yezer

New member
גם אני חשבתי לתומי כי התססה בסוכר עובדת

קראתי את המאמר של מתכוני הליקרים של דוסא (סודות מחדר הרקיחה) ורשום שם שיש 2 שיטות- השריה עם סוכר או השריה באלכוהול.

שאלה: חשבתי להכין ליקר דובדבנים. האם להשרות באלכוהול מלכתחילה או להשרות ביחס שווה של פרי וסוכר ורק לאחר מכן להוסיף אלכוהול ?

תודה

knappertsbusch

New member
תמיד תוסיף אלכוהול, לא משנה באיזו שיטה

או דובדבנים + אלכוהול בלבד ומוסיפים סוכר אחר כך
או דובדבנים + סוכר ותוספת של אלכוהול כדי למנוע קלקול.
ספציפית בנוגע לדובדבנים, השרייה ארוכה עם סוכר (ותוספת אלכוהול למניעת מרעין בישין)
עובדת מצוין.

אילן די

New member
לא עדיף במקום האלכוהול 95%

להוסיף וודקה איכותית ? אני משער שצריך לשנות את היחס של פרי לאלכוהול כדי לפצות על אחוז האלכוהול הנמוך יותר. התוצאה לא אמורה להיות טובה יותר עם משהו חלק עם זיקוק איכותי יותר ?

knappertsbusch

New member
אם המטרה היא להגיע לאחוז אלכוהולי נמוך יחסית

אז כן, למה לא.

בלימונצ'לו ובשאר ליקרים המבוססים על פירות הדר (תפוז סיני, למשל)
אני מעדיף משהו בסביבות ה-40-50 אחוז. בחיים לא תצליח להגיע לאחוז כזה
עם וודקה ב-40 אחוז (יש סוכר במשוואה...).

בנוגע לגסות המשקה - סינון, סיפון והמתנה של כמה שנים מעדנת ליקרים ללא הכר, גם עם אלכוהול 95%.

theteamaker

New member
השריה :)

קודם כל תודה :)

דבר שני, מתי זה נחשב "אבוד" לא הייתי רוצה לשפוך סתם אלכוהול 95% יקר (תודה יאיר לפיד תודה!) אם זה כבר אבוד.

לגבי דובדבנים שאני מתכנן להכין ביום שישי הקרוב (הזמנתי את הזן החמצמץ) מה אתה ממליץ לעשות? לשים את הדובדבנים יחד עם אלכוהול וסוכר? כמה אלכוהול על כמה סוכר וכמה קילו פרי?

1:1:1 נניח ליטר אלכוהול על קילו סוכר על קילו פרי?

כמו שאני מבין לא אמורים לשים פתח לפליטת גזים, כלומר צנצנת אטומה לחלוטין תספיק? לאחר מכן לסנן את הנוזל?

knappertsbusch

New member
כל עוד זה לא מדיף ריח בעייתי, זה לא אבוד

תפתח, תריח.
למזלנו, סוכר הוא גם חומר משמר.

בנוגע ליחסים - מה שבא לך, אחר כך תמיד אפשר לדלל עם סירופ רגיל או עם מים.
אכן, צנצנת אטומה ולסנן.

theteamaker

New member
אז ככה

הגעתי הביתה, רצתי לקנות אלכוהול 95%, מיד עליתי פתחתי את הצנצנת ולא היה ריח בכלל. חלק מהמשמשים קצת התחילו לקבל גוון חום אבל זה לא קריטי לדעתי

בכל מקרה שפכתי פנימה 700 מ"ל של אלכוהול 95% ערבבתי טוב טוב הוספתי עוד כמה משמשים טריים שהיו לי כדי למלא לגמרי את הקופסה ואטמתי, נפגש שוב עוד שלושה חודשים!

תודה :))

knappertsbusch

New member

הגוון החום הוא התחלה של חימצון. תפסת את זה בזמן,
מקסימום אולי הליקר יהיה טיפ-טיפה עכור (משהו שאפשר לפתור בסינון).
כמו שאמרת, לא קריטי.

אשמח מאוד לשמוע רשמים.

theteamaker

New member
ליקר - עוד שאלה

אולי זו תשמע שאלה מוזרה אבל שיהיה.

לפני כשנתיים למדתי קונדטוריה, הראו לנו שיטה ל"שימור דובדבנים באלכוהול"

השיטה היתה לקחת דובדבנים לשטוף להוריד את העוקץ ולשים בצנצת של "חמוצים". לאחר מכן להכין שירופ סוכר ביחס של 1:1 כלומר על קילו סוכר קילו מים > להרתיח ואז לצנן.

כאשר הסירופ קר לחלוטין לשפוך אותו על הדובדבנים עד לגובה "חצי מהנצנת" ואז למלא את שאר הצנצנת באלכוהול 95%.

עכשיו הצנצנת הזו יושבת אצלי כבר שנתיים, הדובדבנים (הכנתי כמות גדולה בערך 2.5 קילו דובדבנים) משמשים אותי לאפיה!

מה אפשר לעשות עם הנוזל שנשאר? הוא מאוד מאוד חזק מבחינת טעם האלכוהול שבו, האם לדלל עוד עם סריופ סוכר ואז זה למעשה יהיה ליקר?

תודה מראש!

knappertsbusch

New member
בדיוק, פשוט לדלל עם מים /או סירופ סוכר

זה עניין של טעם, יותר מכל דבר אחר, לטעמי האישי משהו בסביבות ה-20 אחוז אלכוהול מתאים לדובדבנים.
דובדבנים שיכורים זה מעדן לא נורמלי... תוכל לעשות את אותו הדבר בהמשך עם המשמשים המשומשים, "לדחוף" אותם לכל מיני מאפים.

knappertsbuch

סליחה, אני לא מומחה, אבל גם אני מכיר שתי שיטות - השריה באלכוהול והשריה בסוכר
בשתיהן לא אמורה להיות תסיסה (אלא אם עשית משהו לא נכון)
להבנתי הדלה השיטות מתאימות לפירות שונים עם ריכוז נוזלים שונה
כלומר, לא כל מי שמתחיל עם סוכר וללא אלכוהול מתכוון לגרום לתסיסה.

תקנו אותי אם אני טועה

knappertsbusch

New member
אפריד בין מה שנכון לבין מה שנפוץ באינטרנט

משום-מה, מאיזו סיבה שאני לא מצליח להבין, בעברית מסתובב לו באלף ואחת וריאציות שונות
"מתכון" המדבר על השרייה בסוכר ופליטה של גזים. שזה שטויות,
אם נפלטים גזים אז החל תהליך תסיסה כלשהו,
בד"כ מהסוג הלא נכון.

אחרי שמנפים את המתכון ההוא נותרים פתאום עם כמה מקורות בודדים של אנשים שבאמת הכינו ליקר.
אם מקפידים על היגיינה ואטימה וכיו"ב, אפשר להשרות פירות בסוכר לתקופה מסוימת בלי חשש,
אבל אני אומר - בשביל מה להמר? מההתחלה להוסיף קצת אלכוהול, כדי ששום אורגניזם לא ינסה את מזלו.

down under

New member
אם זה לא לצורך התססה, אזי מה התפקיד של הסוכר

בהכנת ליקרים ביתיים?

knappertsbusch

New member
כמה תפקידים

1. חומר משמר (תחשוב על ריבה)
2. טעם - מישהו פה שונא מתוק?
3. הוצאת מיץ מהפירות - ריכוז גבוה של סוכר מחוץ לפרי גורם למעבר הנוזלים מהפירות (החתוכים למחצה)
בניסיון נואש לאזן את ריכוז הסוכרים. כמעט כל פרי שתחתוך ותניח בסביבה עתירת סוכר יגיר נוזלים כתוצאה מכך.
יחד עם הנוזלים יוצאים מן הסתם טעמים וצבע. כמה ואיך בהשוואה להשרייה באלכוהול, שהוא ממיס נהדר? לא יודע.

down under

New member
תודה על התשובות

אבל סעיף 1 (עם שאר הסעיפים ברור שאני מסכים) לא נראה לי,
שכן אם אתה משרה באלכוהול טהור (או למצער בוודקה 40%) הרי שאין שום
חיידק או וירוס או נבג שיכול לגדול, כך שהשימור מיותר בעצם.
בריבה ובקונפיטורה אין אלכוהול ולכן ברור שהסוכר הוא לא רק לטעם אלא בעיקר לצורך השימור.

gabi a

New member
להמתיק את הליקר

מעבר לזה, שמעתי שבדרך מסוימת סוכר יכול לעזור למצות טעמים מחומרי הגלם, אבל לא בדקתי את זה.
ד"א, תסיסה פראית (ללא שמרים מבויתים וללא חיטוי) בתנאים ביתיים היא לא משהו רצוי. אם ייצא לך לטעום למשל בירה ביתית שהתסיסה שלה לא הלכה לפי התוכניות, תיווכח בעצמך.

למעלה