הכנת יין

הכנת יין

שלום לכם,

האם אתם מכירים מקום (עדיפות לאזור השרון- מרכז) אליו ניתן להביא כמות לא גדולה של ענבים (יש לנו שיח בחצר) שממנה יעשו לנו יין (אני מניחה שהתוצר הסופי יהיה בקבוק אחד, מקסימום שניים).

או לחילופין- אפשר הסבר להכנת יין ביתי? אומנם זה לא יהיה ברמה מקצועית של מכשירים והכל, אבל אשמח לשמוע בכל זאת המלצות...

תודה מראש

לא כזה פשוט

ולא בכמויות כאלה

זה בהנחה שהענבים שיש לך בחצר מתאימים להכנת יין (לא כל זן ענבים מתאים)

אפשרויות אחרות זה לסחוט ולהשרות עם הקליפות כמה ימים ליצירת תירוש טעים
לחילופין למעוך קצת את הענבים ולהשרות בוודקה ליצירת ליקר

חששתי שזאת תהיה התשובה...

הענבים שיש לנו הם ענבי קונקורד.

האפשרות של הליקר נשמעת אפשרות מעניינת... לא צריך להוסיף סוכר או משהו כזה? ואני מניחה שוודקה נקייה (לא הוודקה עם הטעמים, או שאולי זה יכול להוסיף?)
יש ממש "מתכון"? כמה זמן להשרות, האם כדאי לנקות את הענבים עם אלכוהול (קראתי את זה איפשהו)?

תודה על התשובה!

Padod

New member
וינקוטו

אם זה הכיוון אני דווקא אמליץ על סירופ איטלקי מסורתי בשם Vincotto.
הכנתי כזה בשנה שעברה והוא יצא מאוד מיוחד ומעניין. לשים קצת בכוס ולהוסיף סודה, להכניס לקוקטיילים ולשלב עם משקאות אלכוהוליים או אפילו לבשל איתו מיני תבשילים, בשר או ויניגרט לסלט.

מועכים את הענבים כולם, עם הקליפות והגרעינים ומבשלים עד לכדי צמצום רב מאוד של הנוזל - לפחות לחצי אם לא יותר.
מסננים את הקליפות והגרעינים, מוסיפים לנוזל מי-דבש (דבש שעורבב עם מים רותחים ביחס של 1:1) וחומץ בלסמי מיושן ואיכותי. (אני הוספתי 50 מ"ל מי-דבש ו50מ"ל בלסמי על 500מ"ל סירופ ענבים מצומצם). באיטליה אפילו נהוג ליישן את הסירופ הזה בחביות עץ אבל זה כבר יכול להיות מאתגר מדי.

למעלה