הכנת הטרריום

o r i 6 6 6

New member
הכנת הטרריום

הטרריום הגדול מוכן(מחבוא, קערת מים, מד טמפ', מד לחות ומצע) רציתי להתייעץ איתכם בנושא מסוים,והוא האם אתם חושבים שכדאי לי להעביר את הנחשה לטרריום בהקדם האפשרי או שכדאי לחכות בערך שבוע ולראות שתנאי הטמפ' והלחות יציבים? כמו כן, הטרריום הוא מסוג אקזוטיקה, וכפי שכולכם יודעים יש לו רשת אוורור דקה למעלה ועוד אחת מאחורה. האם כדאי לי לאטום את האחורית כדי למנוע בריחת לחות? או להשאיר את שתיהן?

אני שמח לשמוע שהטרריום כבר מוכן.

כדאי לחכות איזה יומיים ולראות מה הטמ"פ לפני שמכניסים אותה פנימה. תבדוק גם ביום וגם בלילה את הטמ"פ. אל תאטום את האיוורור עד שתראה אם יש בזה בכלל צורך.

o r i 6 6 6

New member
אם הלחות תרד מתחת ל-55

אז אני אאטום אחת הרשתות....בין 55 ל-70 אני בסדר....אפילו ש-55 זה טיפה נמוך, יש לה קופסאת לחות....

o r i 6 6 6

New member
חדשות טובות

היום הייתי בחנות חיות בשביל להביא את הטרריום לפיתונה וגם שק שבבי עץ חדשים לגופרים, אז כבר לקחתי עכבר קטן....התכוונתי לחכות עם ההאכלה ליום שלישי אבל כבר היה לי עכבר אז נו מילא...בכל מקרה...החזקתי אותו עם פינצטה מולה פנים שלה לחצי דקה בערך ולא הייתה תגובה...אז כיביתי את כל האורות והנחתי אותו בפתח המחבוא שלה...ולשמחתי העכבר נאכל. עכשיו אני כבר ממש לא דואג...

שמח לשמוע

עד שעשיתי את זה הייתי ממש לחוץ שהוא לא יאכל ויהיו לי בעיות איתו. זה נחש שראיתי בתמונה ובהמשך גם קראתי עליו ורציתי מגיל 13.

o r i 6 6 6

New member
אותו דבר אצלי

הייתי מאוד לחוץ עד היום, מצד שני הכנתי את עצמי(נפשית, בעיקר) לכל מצב שיכול להיות, ובעיקר הבנתי שצריך סבלנות, ושלפעמים זה יכול לקחת גם מספר שבועות. והסיפור אצלי פשוט מאוד, תמיד אהבתי את מבנה הגוף של פיתוני דם, אבל ברגע שיצא לי להחזיק אחד כבר ידעתי-יהיה לי פיתון דםף ומספר חודשים לאחר מכן, החלום התגשם.....התכנית שלי כרגע היא לתת לה 5 ימים בפלסטיקיה, לאחר מכן להעביר אותה לטרריום, ושבוע לאחר מכן(קצת זמן להתרגל לטרריום החדש) להיכנס למשטר האכלה קבוע. כמו כן רציתי להביא לתשומת לבכם שקראתי במאמר באינטרנט שלפיתוני דם עדיף לתת פריט מזון אחד גדול מאשר מספר פריטי מזון קטנים(בניגוד לנחשים אחרים שתמיד מומלץ לתת מספר פריטי מזון קטנים כדי להקל על הנחש) כדי למנוע מצב של אי-התאמה בגודל בין הראש לגוף-זה נכון?

o r i 6 6 6

New member
אני אנסה למצוא את אותו מאמר

אני רק זוכר שהיה כתוב שם שהמצב נקרא pinhead, שזה ראש סיכה כמו שאתה יודע...אני אשתדל למצוא אותו...ואם לא אז לא נורא

רואים את זה הרבה בבורמזים ונחשים

אחרים שיש להם קצב גדילה מהיר במיוחד. הראש של הנחש מתפתח בקצב איתי יותר ממה שיכול להתפתח הגוף וכשמאכילים את הנחש יותר מדי אז הגוף גדל באופן לא פרופורציונלי לראש. אבל כמובן שזה מצב שמשתנה, או שהנחש גדל והראש מסתדר או שהנחש מת מקצב גדילה מהיר מדי...

o r i 6 6 6

New member
מצאתי! והנה הקטע המדובר

They should be fed an appropriate large meal rather then numerous smaller ones, because this species can develop what is called as being “pin headed”. Where there body size increases disproportionately to the head

o r i 6 6 6

New member
חשוב לציין

שזה דף טיפול מפורט וטוב, הכי קרוב שראיתי לזה של פרו-אקזוטיקס מבחינת זה שהוא מנחה אותך קצת לגבי הטיפול בנחש, לא כמו שאר דפי הטיפול שמפרטים רק את התנאים הדרושים לגידול.

naja

New member
pin headed

כמו שיונתן כתב-מדובר במצב בו מפטמים את הנחש ואז הראש גדל לאט ובצורה לא פרופורציונאלית. כמובן שבמקביל, גם איברים פנימיים גדלים בצורה לא פרופורציונאלית וזה עשוי לגרום לכך שהנחש יהיה חולני בבגרותו וימות בגיל צעיר. לגבי פיתוני דם-קראתי פעם את הטענה הזאת שכדאי לתת להם טרף גדול, כדי "למתוח" להם את הראש. לדעתי זה לא נחוץ. אני לא מאמין שזה מה שיגדיל להם את הראש. באיזה דף מידע קראת את זה?

o r i 6 6 6

New member
הנה

דף המידע הזה מתיחס לכלכ משפחת ה cutrus, השם הכללי שלהם שם הוא קצרי זנב ולא דם, אבל זה לא משנה. בד"כ אני לא נוטה לסמוך כל דפי מידע שמגיעים ממקור שאני לא מכיר ויודע שהוא מהימן, אבל הדף הזה היה טוב ועשה רושם שהוא נכתב ע"י מגדל רציני

naja

New member
לא רע בכלל.

באמת עושה רושם שלבחור יש נסיון. השימוש בשמות המדעיים הישנים(מתיחס לכולם כתת מין של CURTUS למרות שכיום רק אחד מהם נקרא כך) יכול אולי להצביע על כך שמדובר במאמר ישן או בכותב לא מעודכן, אבל המידע לגבי הטיפול בנחש לא רע בכלל. שמת לב לסוגיית ההכלאות בין המינים השונים? גם הוא טוען שמרבית הצאצאים לא יהיו פוריים......

o r i 6 6 6

New member
בעיקר שמתי לב

שסוף סוף מישהו מתיחס לכולם כאל קצרי זנב, ורק למאלזי כאל פיתון דם, בזמן שרוב המגדלים טועים ומתיחסים גם לפיתון הבורנאו וגם לסומטרה השחור כאל פיתוני דם, כאילו שפיתוני דם זו המשפחה של כולם בעצם. לגבי עניין הצאצאים, אני זוכר שגם אתה הזכרת את זה פעם. כמו כן הוא צין שם עוד פיתון, שכנראה לא ברור אם הוא צריך להיחשב כבורנאו קצר זנב או כתת מין אחר...לא שמעתי על זה עדיין, זה מעניין.

o r i 6 6 6

New member
הרצתי חיפוש בגוגל

על השם של כותב המאמר...זה מצא רק את המאמר ועוד הודעה מהפורום בקינגסנייק....אז אתר פרטי כנראה אין לו

naja

New member
מה ז"א "סוף סוף"?

זו טעות. יש שני מינים של פיתונים קיצרי זנב: בורנאו-Python breitensteini וסומטרה-Python curtus וסוג אחד של פיתון דם-Python brongersmai לקרא לשלושתם פיתונים קיצרי זנב, או לשייך את שלושתם למין curtus זו טעות. ה"מין" הרביעי (Sarawak) זה בסה"כ אוכלוסיה של הבורנאו שמגיעה מאיזור מבודד.

o r i 6 6 6

New member
התכוונתי

שכל האנשים קוראים לבורנאו ולסומטרה פיתוני דם. נגיד פיתו דם בורנאו או פיתון דם שחור...במקום לעשות את ההפרדה...ואני מדבר גם על אנשים שנחשבים למנוסים ומקצועיים פה בארץ...

naja

New member
הבנתי.

באמת בארץ אנשים קצת מתקשים לקלוט את הנושא. אבל גם בחו"ל יש המון בילבול בקטע הזה.

למעלה