הכנת דבק מאבקה

הילה67

New member
הכנת דבק מאבקה

שלום! אני חדשה בפורום. החלטתי להכנס לאחר שסיימתי להרכיב פאזל של 3000 חלקים וידי עוד נטוייה. כעת עלי להבריק את הפאזל ולהדביק את החלקים ביניהם, לשם כך קבלתי אבקה לבנה אך אין שום הוראות ע"ג האריזה או קופסת הפאזל. אשמח אם המנוסים בדבר יכתבו לי כיצד להכין מהאבקה את הדבק. האם צריך למהול זאת בחצי כוס מים? בתודה מראש, הילה.

ssyוM

New member
מהיכן קיבלת את האבקה...../images/Emo35.gif

ממה שידוע לי יש הוראות על גבי שקית האבקה או אריזת הפאזל .

הילה67

New member
אברקה להברקת התמונה

שקית האבקה הייתה בקופסה, אך אין הוראות בשום מקום. זה אמור להיות חומר שלא רק מדביק את החלקים ביניהם אלא גם מבריק את התמונה. אז למהול זאת במים?

ssyוM

New member
של איזו חברה הפאזל ../images/Emo35.gif

אני לא רוצה לייעץ לך מבלי לדעת בדיוק במה מדובר.

הילה67

New member
המשך: אבקת ההברקה

תודה על התייחסותך הרצינית לשאלתי. החברה של הפאזל היא:clementoni בתודה, הילה.

ssyוM

New member
או.קיי,חברים מי הרכיב כאן לאחרונה

clementoni ויכול לענות
אני כותבת את זה עם קצת חשש מכיוון שהפעם האחרונה שהרכבתי פאזל של clementoni היתה ממש מזמן ולא השתמשתי באבקה שלהם . אני משערת ושוב מ ש ע ר ת שמדובר באותו סוג של אבקה כמו זו המצורפת לפאזלים של educa . שם ההוראות הם :
לערבב את האבקה עם מים
12 כפות מים על כל 1 גרם של דבק. מוסיפים את האבקה תוך כדי בחישה .
לבחוש היטב ולתת לזה לעמוד 30 דקות .
לשפוך את הדבק על גבי התמונה בכמויות קטנות ( לא בבת אחת את כל הדבק ) באופן שווה על כל החלקים .
להסיר דבק עודף מהפאזל אם אכן יש כזה.
ולתת להכל להתייבש במשך לפחות 3 שעות . אני לא יודעת עד כמה זה ממש מדביק את החלקים כי מצויין שלאחר ההדבקה ניתן להפרידם ( בטח משהו כמו דבק הפאזלים המוכן בשפורפרות ).כמו שכתבתי אני משתמשת בדבק פלסטיק ( כשאני מדביקה את הפאזל לקרטון ביצוע וכמובן ל א שופכת את הדבק על גבי הפאזל ).

inigo2

New member
מערבבים עם קצת מים

חצי כמות טקילה, טיפה טריפלסק, 3 קוביות קרח מנערים היטב... ושותים
אני משתמש סתם בדבק פלסטי רגיל וזה עובד ממש טוב

ssyוM

New member
כן, גם אני ....

אבל אני משערת שבמיקרה הזה מדובר בדבק שמורחים על גבי התמונה .

למעלה