הכנתי חמין לשבת

• פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

r66

New member
הכנתי חמין לשבת

שכחתי להשרות חומוס ושעועית אז השתמשתי במשומרים. בסיר בישול איטי 6.5 ליטר: קופסת חומוס קופסת שעועית במיץ עגבניות 1 כוס גריסים שטופים ומסוננים 1 ק"ג קוביות בשר בקר 6-8 תפו"א גדולים, קלופים וחתוכים לרבעים 8 ביצים 1 ראש שום 3 קישואים חתוכים לרבעים לאורך (כדי שניתן יהיה לזהות אותם
) תבלינים: בקערה לערבב - 1/2 כוס שמן, כפית כמון, כפית כרכום, 2 כפיות + - מלח, 2 כפות אבקת מרק, 1/4 כפית פלפל שחור - להוסיף מים חמים ולערבב במטרפה לרוטב חלק. להכניס לסיר את המצרכים לפי הסדר. את ראש השום אפשר להכניס בשלמותו, ברבעים או בבודדות, לדאוג לפיזור אחיד. את הביצים להשתדל ליישב בחורים שבין תפו"א, שלא יצופו. את כל זה לכסות במים. לבשל על MAXIMUM, וכשרותח לאחר כמה שעות, להנמיך ל- LAW וסיימנו. ככה... עד הבוהריים של שבת
. <<מחר תקבלו דיווח לגבי המשומרים
>>
שבת נפלאה

גם אני הכנתי

אבל בלי בשר. איזה ריח!!!!!!!!!! ואיזה טעם (כבר בלעתי מנה) בתיאבון!! (וספרי, איך יצא מהשימורים!!) דרך אגב, אני בדרך כלל, קונה כמות של קיטניות, משרה במים ומקפיאה, ואז תמיד יש לי בפריזר חומרים לחמין. יש לך מתכון טוב לפלאפל?

r66

New member
יצא מעולה.. לדעתי יותר

טעים מהפעמים הקודמות. זהו ש.. גמאני מתכוונת להשרות ולהקפיא, זה גם יותר זול. בכלופן, הפעם כמעט חוסל הסיר, לעומת הפעמים הקודמות... מתכון מומלץ - מומלץ - פלאפל של אמירה 20:27 | 12/11 מתכון: פלאפל של אמירה רכיבים: 1/2 ק"ג גרגרי חומוס(עדיף הסוג הפשוט-לא הלבן) 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק(או 1 פטרוזיליה ו-1 כוסברה) 4-5 שיני שום כתושות 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל 1/2 כפית כמון 1 בצל גדול חתוך לרבעים 1 כפית אבקת אפיה/סודה לשתיה שמן לטיגון עמוק-עדיף קנולה אופן הכנה: להשרות במים קרים את החומוס* למשך 12 שעות לסנן היטב את החומוס , שלא יהיה רטוב לטחון את החומוס עם הבצל במכונת בשר-פעם אחת.** להוסיף הכל-חוץ מאבקת האפיה. להניח בצד לחצי שעה(אם מטגנים מאוחר יותר וחייבים לשים במקרר, להוציא שעה לפני הטיגון). להוסיף את אבקת האפיה ולערבב היטב. לחמם את השמן לחום גבוה, והנמיך מעט את החום, ליצור כדורים קטנים (רצוי לא גדולים מדי הזקוקים לזמן ממושך של טיגון). ולטגן עד שמתקבל צבע זהוב כהה. להוציא לכלי מרופד במגבת ניר. טיפ: לקנות כמות של חומוס יבש, להשרות ולהקפיא, כך שלא צריך לחכות הרבה כשמתחשק פלאפל. אבל כשמפשירים, ליבש היטב את הגרגרים משאריות מים וקרח. הערות: אמירה מקור המתכון: פורום תפוז

למעלה