הכנתי אתמול את עוגת המייפל

מממאיה35

New member
הכנתי אתמול את עוגת המייפל

של סימה.. קלה להכנה ואויל גם טעימה אבל במילה אחת סתמית. גם אם טעימה, לא מבינה איך תוצר כזה זכה במשימה במסטר שף בשלבים האלה של התחרות. כאילו עוגה בחושה? דא?!

כן גם אני לא הבנתי ממה ההתלהבות

אבל יכול להיות שהיא נתנה לה איזה טוויסט מיוחד- אם אני לא טועה (לא תמיד כדאי לסמוך על הזכרון לי...) היא גם הוסיפה שם תפוחים או פרי אחר כלשהו שוב אני מקווה שאני זוכרת נכון.. בכל מקרה לצופים מהצד זה באמת נראה קצת הזוי להתלהב מהעוגה הכי פשוטה ומוכרת הזאת...

Haad Yao

New member
הם לא יצאו מגדרם או משהו

כמו נגיד מכמה מנות ראשונות של אבי (לא הבנתי למה), או אליהב (את זה כן הבנתי), או המנות האחרונות של עמנואל ואיריס. הם אמרו בפירוש שזו עוגה פשוטה (היא הוסיפה לדעתי אגוזים), ששוחה ביותר מדי קצפת, אבל טעימה ו***במטבח ההוא*** יוכלו ליהנות ממנו. דהיינו, מתאים לסביבה הביתית. סימה ועמנואל קיבלו הצטיינות משתי סיבות: 1) עמנואל עשה רביולי אסתטי ומושקע. גם המנה שלו הייתה פשוטה למיטב הבנתי, אבל יותר מעניינת מהעוגה, וכנראה מבוצעת סביר + (הם העירו על עלה הבזיליקום בפנים, אבל מצאו את המנה טובה) 2) שכמעט כל השאר כשלו ונקטלו על הסף. דרך אגב, אם אני הייתי השופטת - הייתי נותנת הצטיינות דווקא לשי ויוסי. המנה של שי הייתה יצירתית ומושלמת, ומהבחינה הזו היא "לקחה" את שתי המנות של סימה ועמנואל. והמנה של יוסי קצת לא הצליחה, אבל היצירתיות שהייתה מאחוריה ראויה לציון - כך שכל עוד היא לא הייתה מגעילה, לדעתי הם עברו את סימה ועמנואל. לדעתי, שף עם מעוף (ויוסי הפגין שם מעוף, דרך אגב הוא הפתיע אותי בתוכנית, לא הערכתי אותו כראוי בהתחלה) יכול ללטש את המנות שלו, אבל מישהו שעושה דברים "טעימים" אבל לא זז מאוכל בסיסי לא יוכל לפתח מעוף מכלום.

juspan

New member
עוגת המייפל הזו היתה פשוט בדיחה

זו באמת העוגה הכי בסיסית בעולם, שאין בה מקום לשום יד חופשית, יצירתיות או התמודדות "טכנית". ולא, לשים אגוזי מלך לעומת פקאן, או קצת נס קפה, זה לא יד חופשית. אפילו בקטע הטכני חיים כהן רימז לה משהו לגבי חום התנור שאינה מכירה ולא בדקה... עוגה בחושה של 5 דקות, פחות. אני צחקתי כשהם התלהבו ממנה (או שכעמנואל התרגש מאיך סימה "תקתקה" עניינים איתה), ואמרתי, נו, כנראה שאף אחד מהם לא ביקר באיזה פורום הורים כלשהו באינטרנט בעשור האחרון. כמעט המקבילה לחביתה
גילוי נאות - זו העוגה שאני אולי הכי אוהבת לאכול, כי אני לא חובבת עוגות גדולה, והיא כה פשוטה בטעמה ומרקמה, לכן חביבה כ"כ על ילדים (טוב, מנגד לה הניו יורק צ'יז קייק, גם אותה
). ניחא אם זה היה במסגרת משימה שבה סימה (וכל אחד) היו מכינים ארוחה שלמה, ואיכשהו המנה האחרונה היתה מתאימה בפשטותה ופושטיותה לכל הקונספט שהרשים בכל חלקיו האחרים, אבל זו בעצם ה"מנה" שהיא עשתה באותה המשימה, והם עוד לא התביישו באותה תכנית להזכיר כרגיל את המשפט "בשלב הזה של התחרות..." (יעני השלב הכה מתקדם). אין לי משהו נגד סימה, אגב, מבחינה אישיותית היא התחילה כנורא מעצבנת בעיניי ושחצנית חסרת מודעות (הגיוני שזה בגלל העריכה גם), וכיום היא במקום אחר ומעוררת בעיניי יותר אמפתיה. בכלל העונה הזו קצת מאכזבת מבחינת מיון המשתתפים, ציפיתי שכן יעלו רמה, אבל המטבח הביתי (ואפילו לא זה שבאמת שולטים בו בביטחון בלי טעויות ובלי מיליון "פוקסים") שולט. מבחינתי רק אליהב וגילי, ועמנואל אחריהם, הם כאלו שאני מסתכלת עליהם ואומרת "שאפו" והנה מישהו שיכול להיות שף, גם כשהם עושים טעויות או לא מצליחים נורא.

../images/Emo45.gif מסכימה

פרט למתמודדים שציינת לשאר יש ידע נקודתי בבישול ולא יוצאים החוצה ממנו

Anett

New member
גם אינה משנה שעברה עשתה עוף ופתיתים

בערך בשלב זה של תחרות, במשימת הסופר. וקיבלה על זה מחמאות כאילו על הקטע של אמהות עובדות ומבשלות לילדים בבית...זה מה שסימה אמרה וזה מה שאינה גם כן אמרה אז. וכנראה שזה משפיע על השופטים.

Haad Yao

New member
אין שום דמיון בין סימה לאינה

ואני יכולה לחשוב לפחות על 4 סיבות לכך: 1) אינה קיבלה רק את המוצרים שהיא השתמשה בהם, לסימה היה קצת מרחב לבחור (עובדה שעמנואל עשה מנה מתוחכמת יותר באותו מטבח). 2) אינה לא זכתה בהצטיינות על העוף שלה, בסך הכל היא הועברה. סימה זכתה בהצטיינות, גם אם ברור שלעמנואל היה חלק מכריע בכך. 3) כשה"מאסטר שף" של עונה ראשונה הגיעה לשלב שבו אינה הכינה את העוף שלה, היא כבר הוכיחה את עצמה כבשלנית יצירתית, מיומנת ועם מעוף. אצל סימה לעומת זאת מדובר בעוד קיבעון בשרשרת של קבעונות. 4) אינה הכינה עד למשימה הזו בעיקר מנות מורכבות, עם השפעות צרפתיות בולטות, שמתאימות בסגנונן למסעדות עילית. לכן, העוף היה ההזדמנות שלה להראות שיש לבישול שלה גם צד אחר, עממי יותר. לסימה לעומת זאת אין שום צד אחר, היא מעולם לא עשתה שום דבר מתוחכם ושונה מהמטבח הביתי שלה (חוץ מאשר במשימות השחזור).

peporain

New member
אכן עוגה הכי מוכרת

טעימה מאוד וביתית מאוד, ממש לא נראת לי מתאימה לתחרות המאסטר שף, ועוד שהיא הטביעה אותה בים של קצפת שלעניות דעתי (והכנתי את העוגה לא פעם) ממש לא מתאימה כאן בכלל, קטע מוזר עם סימה, היא כל פעם משחזרת מתכונים מוכרים, כמו דג ברוטב, עלי גפן או עוגה זו, השופטים מעירים לה במהלך הבישול שהיא שוב מקובעת, ובסוף המשימה - הם משבחים...

lb22

New member
אני מרגיש ממש בור ועם הארץ...

עוגת מייפל ? על מה כל הסיפור ? למה היא קלה ? ולמה לעזאזל היא טובה? זה מייפל זה לא טעים ! :)

peporain

New member
זאת עוגה בחושה ופשוטה

שמכינים בחמש דקות תוך ערבוב בקערה אחת אפילו בלי להוציא את המיקסר, מקשטים למעלה באגוזים ומזליפים מייפל בנדיבות לאחר האפייה. מפורסמת בכל פורום, בכל אתר מתכונים, בכל שפה אפשרית. אפילו קרין גורן שבגדול הכפילה את הכמויות גם טענה למקוריות... אין לי מושג מי באמת המציא אותה ומי הביא אותה לרשת אבל זאת עוגת הקסם של כל אמא עובדת כגיוון לעוגות קקאו/שוקולית הקבועות. טעימה מאוד לדעתי, אבל אם אתה לא אוהב מייפל... אז לא כדאי אפילו לנסות

נהורית1

New member
לפי דעתי העוגה הזו טעימה מאד.

לא צריך מיליון מרכיבים כדי שעוגה או כל תבשיל אחר ייצא טעים. לפעמים הגאונות היא דווקא בפשטות.

Haad Yao

New member
גם אם מישהו שקשור לעוגה הזו

זכאי לתואר "גאון" (נניח. רק נניח), זה צריך להיות מי שהגה את המתכון, ולא מי ששיחזר אותו. היכולת להגות מתכון טעים של 5 דקות היא סוג של גאונות. היכולת לשחזר מתכון מורכב, שכל מעידה בתהליך מכשילה אותו, בצורה מדויקת - אפשר לומר שגם. היכולת לשחזר מתכון של 5 דקות - יש לכולם.

נהורית1

New member
../images/Emo13.gifבדיוק לכך התכוונתי

למי שהגה את הרעיון. יום טוב
יהודית.

למעלה